Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Onko Petri Matikaisen ja Pasi Nurmisen Pelicans räyhäkäs soturijengi? "Hevonpaskaa", sanoo Matikainen

ESS esitti väittämiä Pelicansin tulevasta kaudesta, ja päävalmentaja vastasi. Mediakin sai palautetta luomastaan "kuplasta".

Petri Matikainen Kuva: Markku Ulander

Pelicansin joukkue on tällä kaudella kokemattomampi kuin viimekautinen. Tätä toteamaa ei voi selittämällä muuksi muuttaa, mutta monesta Pelicans-teemasta voi saada väittelyn aikaan.

Niinpä Etelä-Suomen Sanomat esitti väitteitä, ja Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen vastasi.

Väite: Luomulätkä on alkavan liigakauden muotitermi numero 1.

Petri Matikainen: Voi olla tietyllä tavalla. Sitä voi kutsua luomulätkäksi, mutta joka tapauksessa erityyppinen jääkiekko on tänä vuonna tuloillaan.

Luomulätkässä mennään enemmän pystysuuntaan ja lähdetään nopeasti. Siinä tulee sellaisia tilanteita, että se voi näyttää vähän sekavaltakin. Nyt nähdään ensiaskeleita toisentyyppiseen pelaamiseen, jonne Liiga liikkuu tänä vuonna.

Pelicans on siinä muodissa mukana.

Minulla lähtee nyt kolmas vuosi tässä. Kaikenlaista peliä on pelattu ja erilaisia juttuja rakennettu ja kokeiltu. Kyllä meillä on vahva pyrkimys moderniin pelaamiseen.

Joudutte pelitavan myötä kantamaan huolta siitä, miten pelaajien jaloissa riittävät voimat peräkkäisten päivien otteluihin.

Varmaan kaikki joukkueet miettivät sitä. Sitä varten meillä on myös (fysiikkavalmentaja) Tommi Pärmäkoski valmennusryhmässä isossa roolissa, ja meillä on eri tapoja mitata sydämen sykettä, maitohappoa ja muuta. Harjoitteluun on lisätty juttuja, joiden avulla pääsemme perille siitä, missä tilassa ollaan. Pyrimme maksimaaliseen optimointiin levon ja harjoittelun suhteen. Meidän pitää myös olla rohkeita omassa ajattelussamme ja toimia toisella tavalla kuin viime vuosina on ehkä tehty.

Myös se arveluttaa, onko pelaajarinki riittävän leveä ja kokenut.

Riittävän leveä se on. Kokemusta ei tule kuin kokemalla.

Pelicansissa on vähemmän klassista kiekollista taitoa kuin viime kaudella.

Miten tätä väitettä analysoisi; mitä se kiekollinen taito on? Sitä ei oikein voi vertailla. Meillä on enemmän nopeutta - käden nopeutta myös.

Viime kauden runkosarjan kuutossijan uusiminen tai ylittäminen olisi teille jo pieni mestaruus.

En oikein pysty samastumaan tähänkään väittämään. Pyrimme parantamaan. Tämä on vanha fraasi, mutta jos päivittäinen ilo ja hyvä meininki pystytään säilyttämään, me tullaan pärjäämään hyvin.

Käsitys Matikaisen ja Nurmisen Pelicansista räyhäkkäänä soturijenginä on aikansa elänyt.

On. Ihan hevonpaskaa koko touhu. Me olemme ihmisläheisiä valmentajia ja välitämme joukkueesta todella paljon. Se on median luoma kupla.

Vietät vähäunisia öitä miettiessäsi, oletko prässännyt pelaajia liikaa.

En ole prässännyt. Pelaajat osaavat tänä vuonna toimia erittäin hyvin yhdessä. Olen erittäin tyytyväinen siihen, millaisessa tilanteessa olemme.

Tämä on kolmivuotisen Pelicans-projektisi viimeinen kausi, eikä sinulle kelpaa mikään vähempi kuin mitali

.Menestystä lähdetään hakemaan. Menestystä voidaan mitata monilla eri mittareilla. Minulle mittari on se, että jos pystymme tyhjentämään itsestämme kaiken potentiaalin ja pääsemme tappiin asti sillä, niin olen tyytyväinen, on tulos sitten mitä tahansa. Väitteeseen projektin pituudesta ei ole kommentoitavaa.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X