Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Takatukka lähtee, jos mestaruus tulee - Pelicansin tanskalaiskapteeni vaatii paljon myös valmennukselta

Pelicansin seurahistorian ensimmäinen ulkomaalaiskapteeni Stefan Lassen on viimeisen päälle joukkuepelaaja. Väitettä ei ole tuulesta temmattu, sillä kaikki Isku Areenan koppikäytävällä vastaan tulleet pelaajat, valmentajat, huoltajat ja toimihenkilöt ylistivät juutin johtajaominaisuuksia estoitta.

Koko kotimaisen jääkiekkoliigan ensimmäinen tanskalaiskippari ei kaipaa osakseen henkilökohtaista hehkutusta. Kaukalossa kaikki tapahtuu joukkueen etujen nimissä ja omaa kroppaa säästelemättä.

Kahdella edellisellä kaudella Lassen toimi lahtelaisseuran varakapteenina. Nyt rintaan ommeltu C-kirjain on hänelle suuri kunnia. Vastuulliset saappaansa isokokoinen tanskalaisjässikkä aikoo täyttää oman esimerkkinsä kautta.

- Toivottavasti saan potkittua joukkuetta eteenpäin niin kaukalossa kuin pukukopissa. Vaadin joukkuekavereilta sekä valmennukselta todella paljon. Joukkueen pitää kantaa Pelicans-logoa kunnialla ja ammattitaidolla niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin, Lassen sanoo.

Olisin varmaankin jo parturin tarpeessa. Pelicans-kapteeni Stefan Lassen

Johtajaesikuvikseen Lassen nimeää Tanskan maajoukkueen entisen kapteenin Jesper Damgaardin sekä ruotsalaisen puolustajalegenda Nicklas Lidströmin.

Täysillä joka tilanteessa

Viime kauden KalPalle koettua puolivälierätappiota Lassen kuvailee karvaaksi pettymykseksi. Hänen mielestään joukkue lopetti ajoittain pelaamisen tilanteissa, joissa olisi vaadittu lisää yritystä. Puolivillaista pelailua ei tuoreen kapteenin alaisuudessa enää sallita.

Usea lahtelaisseuran profiilitason pelaaja vaihtoi viime kauden päätteeksi maisemaa, joten tuloksentekovastuuta on tarjolla uusille harteille.

- Viime vuonna meillä oli 5-6 koko Liigan johtavaa pelaajaa, jotka kantoivat suurta vastuuta illasta toiseen. Nyt vastuu jakautuu tasaisemmin koko joukkueen kannettavaksi. Loppujen lopuksi jääkiekossa on kuitenkin kyse siitä, miten joukkue suorittaa kokonaisuutena.

Seuraavat askeleet on itse otettava

Nuori, nälkäinen, yhtenäinen ja työteliäs. Lassen luettelee kiekkopiireistä tuttuja adjektiiveja kuvailleessaan nykyistä Pelicans-miehistöä. Yksittäisistä läpimurron kynnyksellä olevista lahtelaispelaajista 31-vuotias tanskalainen nostaa esiin kaksi nimeä.

- Kimi Koivisto ja Casimir Jürgens ovat esiintyneet harjoituskaudella todella hyvin. Heidän lisäkseen on muutamia muitakin nuoria pelaajia, jotka voivat tarpeeksi halutessaan ponnistaa seuraavalle tasolle urallaan.

Kannu kohti kattoa ja parturin kautta juhlimaan

Omaa nykykuntoaan Lassen kuvaa mainioksi, vaikka kevään MM-turnaus jäi Tanskan maajoukkueen vakiopuolustajalta väliin loukkaantumishuolien vuoksi.

Kaksilapsisen perheen isä lataili kesällä akkujaan tutuissa kotimaisemissaan ja palasi omien sanojensa mukaan entistä parempana pelaajana takaisin Lahteen.

Entistä parempi tai ainakin pidempi on myös Lassenin tavaramerkiksi muodostunut takatukka. Kypärän alta vapaasti hulmuavat kutrit saavat jatkaa toistaiseksi kasvamistaan.

Saksille ja hiustrimmerille tulee käyttöä, jos kapteeni pääsee tekemään kauden päätteeksi pystypunnerrustreeniä Kanada-maljalla.

- Olisin varmaankin jo parturin tarpeessa, mutta hiustyylini on kuitenkin niin helppo aamuisin ja mielestäni se sopii hyvin kasvonmuotoihini. Mikäli voitamme mestaruuden, lupaan leikata itseni kaljuksi.

Kuka?

Ikä: 31 vuotta.

Syntynyt: 1. marraskuuta 1985 Herningissä Tanskassa.

Pelipaikka: Puolustaja.

Kätisyys: Left.

Pituus: 190 cm.

Paino: 90 kg.

Kasvattajaseura: Herning IK.

Aiemmat seurat: Herning Blue Fox (Tanska), Frederikshavn White Fox (Tanska), Leksands IF (Ruotsi), Djurgårdens IF (Ruotsi), Malmö Redhawks (Ruotsi), Graz 99ers (Itävalta).

Aloittaa kolmannen kautensa Pelicansissa. Nykyinen sopimus päättyy tähän kauteen. Toimii lahtelaisseuran kapteenina.

Liigassa 96 runkosarjaottelua, 5+18=23, 103 jäähyminuuttia, teholukema +6.

Liigan pudotuspeleissä 14 ottelua, 1+1=2, 26 jäähyminuuttia, teholukema 0.

Tanskan A-maajoukkueessa 83 ottelua, kahdeksan MM-turnausta.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@radiovoima.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X