Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Tommi Takanen lähtee rohkeuden kautta kohti MM-kisoja

Kuva: Mirja Hussain

Lahden Ampumaseuran skeet-ampuja Tommi Takanen hioi kisakuntoaan Hälvälässä sunnuntaina. Ensi viikolla haulikkolajien MM-kisoissa ampuva Takanen oli neljäs Hollolassa ammutussa kotimaisen kilpakauden Superfinaalissa.

Peruskilpailussa Takanen paukutti tälle kaudelle tutulla tasolla. 125 kiekosta rikkoutui 121, millä Takanen oli kolmantena ennen finaalia. Loppukilpailussa sijoitus putosi pykälällä ja syykin oli selvä.

- Ekalla kymmenellä laukauksella meni kaikki päin mäntyjä. Heti tuli pummi, mikä taisi hieman jäykistää eli ei siinä sen dramaattisempaa ollut. Lähdin siitä liikaa varmistelemaan, vaikka olisi pitänyt ampua vain rohkeammin, Takanen näki.

Sunnuntain kilpailu jätti Takaselle hyvän maun ajatellen MM-kisoja, vaikka finaali ei sujunut odotusten mukaisesti. Paljoa ei tarvitse parantaa, jotta paikka tulevassa finaalissa lohkeasi.

- Peruskilpailun tulokseen olen tyytyväinen. Se on yhdeksäs kerta päälle 120 tällä kaudella. Totta kai pitää finaalissa pystyä ampumaan paremmin. Tuollaisella ei kyllä pärjää, Takanen tuumasi.

Moskovassa ammuttaviin MM-kisoihin Takanen lähtee tavoitteenaan mitali. Sunnuntain pieleen mennyt finaali on Takasen mukaan hyvää oppia arvokisoja ajatellen. Varmistelu kostautui jo aiemmin käydyissä EM-kisoissa, minkä vuoksi liika varovaisuus on todettu vääräksi taktiikaksi.

Takanen matkustaa Venäjälle tiistaina. Tulevat radat eivät ole ennestään tuttuja. Sen ei saa antaa häiritä, mikäli mielii saada kovan tuloksen.

- Ainakaan paineita siitä ei kannata ottaa. Lähtee vaan ampumaan rohkeasti, kuten olisi äsken tuossa finaalissakin pitänyt. Ei tee siitä isompaa numeroa, vaan ampuu miten osaa. Tekeminen on sillä tasolla, että pystyy taistella mitalista, Takanen linjasi.

Hälvälän Superfinaalin skeet-kilpailun voitti Lounais-Hämeen Ampujien Tomi Aspholm kovalla tuloksella. Peruskilpailussa Aspholm ampui rikki 124 kiekkoa ja finaalissa 60 mahdollisesta 52.

Miesten trapissa tulostaso ei noussut korkeaksi. Kilpailun vei nimiinsä Orimattilan Seudun Urheiluampujien Jukka Laakso. Peruskilpailussa Laakso ampui 113 ja finaalissa 43.

- Kylmä viima hieman vaivasi, minkä vuoksi silmät alkoivat vuotaa. Usko ei onneksi horjunut, vaikka pari kertaa lipsahti. Harmi, että tämä päivä alkoi huonosti, mutta minkäs teen, kun silmät vuosivat kuin seula, Laakso kertasi.

Naisten trap ja skeet ammuttiin lauantaina. Trapissa voittajaksi selviytyi Noora Antikainen ja Skeetissä Marjut Heinonen.

Lauri Ilola
lauri.ilola@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Urheilu

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X