Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Kisapuistosta luvassa ratkaisu syyskuussa - "Tärkeintä on, että pystytään löytämään yksityistä rahaa"

Kisapuiston jalkapallokentälle valmistui tänä kesänä uusi tekonurmi. Uusi katsomorakennus voi toteutua aikaisintaan vuonna 2020. Kuva: Leevi Vähälä

Lahden Kisapuiston stadionhankkeen toteutustapa voi ratketa lähiviikkoina. Kaupunginhallituksen konserni- ja tilajaosto sai maanantain kokouksessaan tilannekatsauksen asiasta.

- 11. syyskuuta on tarkoitus lyödä lukkoon investointiasioita. Luulisin, että silloin on tulossa tarkempaa tietoa asiasta, puheenjohtaja Aleksi Mäntylä (vihr.) toteaa.

Mäntylän mukaan jaosto kävi keskustelua siitä, että löytyisikö stadionin toteuttajaksi muuta tahoa kuin kaupungin tilakeskus.

- Nyt lähdemme valmistelemaan asiaa. Emme vielä rajanneet, kuka hanketta voisi lähteä viemään eteenpäin. Pöydällä on ollut erilaisia vaihtoehtoja. Tärkeintä on, että vaihtoehto on sellainen, jossa pystytään löytämään yksityistä rahaa toteuttamiseen.

Emme vielä rajanneet, kuka hanketta voisi lähteä viemään eteenpäin. Konserni- ja tilajaoston puheenjohtaja Aleksi Mäntylä (vihr.)

Lahden Urheiluhalliyhdistys teki puolitoista vuotta sitten tarjouksen 5 miljoonaa euroa maksavan stadionin toteuttamisesta elinkaarimallilla. Kaupungin tilakeskuksen laskelmien mukaan stadion maksaisi noin kaksi kertaa enemmän.

Halliyhdistyksen lisäksi mahdollinen toteuttaja voisi esimerkiksi olla kaupungin toimitilayhtiö Spatium.

- Kehitysyhtiö Ladec osaisi kontaktoida yrityksiä, Mäntylä sanoo.

FC Lahti on luvannut hankkeeseen puoli miljoonaa euroa edellyttäen, että se tehdään Euroopan jalkapalloliiton Uefan standardien mukaan. Tarjoukseen on sisällytetty Uefan avustus.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi