Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Energiajuomajätti tuo uuden urheilutapahtuman mäkimonttuun ja Suurmäkeen - "Toivotaan, että tästä poikii vielä jotain muutakin"

Ylämäkijuoksukisan reitti kulkee mäkimontusta Suurmäen huipulle. Kuva: Lauri Rotko

Salpausselän mäkimonttu ja Suurmäki toimivat ylämäkijuoksukisan näyttämönä kolmena seuraavana vuonna. Lahden kaupunki tekee tapahtuman järjestämisestä sopimuksen kansainvälisen energiajuomajätin Red Bullin kanssa.

Red Bull on järjestänyt ylämäkijuoksutapahtumia esimerkiksi Kuopion ja Slovenian Planican mäkikeskuksissa. Idea tapahtuman tuomisesta Lahteen syntyi alkuvuodesta, kertoo kaupungin yhteysjohtaja Mari Kuparinen.

- Silloinen jaoston puheenjohtaja Jarkko Nissinen (sd.) oli törmännyt Red Bullin kavereihin ja jutellut jotain. Siitä virisi keskustelu, jonka jälkeen tavattiin keväällä Red Bullin edustajia.

Kuparisen mukaan Red Bull halusi tuoda tapahtuman Etelä-Suomeen.

Toivotaan, että tästä poikii vielä jotakin muutakin. Yhteysjohtaja Mari Kuparinen

- Kun katsoo, missä vastaavia kisoja järjestetään, listalla on juuri (mäkihypyn) maailmancupin paikkakuntia, joiden kanssa haluamme kuulua samaan joukkoon.

Tukea kaupungilta

Maanantaina kokoontunut kaupunginhallituksen elinvoima- ja työllisyysjaosto hyväksyi ylämäkijuoksukisan järjestämistä koskevan sopimuksen. Kaupunki tukee tapahtumaa kolmen vuoden aikana enintään 74 000 eurolla.

Lisäksi markkinointiyhtiö Lahti Region tukee tapahtumaa vuosittain 5 000 eurolla. Muu taloudellinen vastuu on Red Bull Finlandilla.

Pääosa kaupungin tuesta on tapahtumapaikkoihin ja urheilukeskuksen tiloihin liittyvää aineellista tukea. Rahaa tarvitaan muun muassa Suurmäen väliaikaisten rakenteiden tekemiseen.

Järjestäjän tavoitteena on saada paikalle vuosittain noin 800 osallistujaa. Jokaista osallistujaa kohti paikalle arvioidaan saapuvan kaksi muuta henkilöä. Tapahtuman arvioidaan tuovan Lahteen 2 400 majoitusvuorokautta.

Järjestetään toukokuussa

Kaupungin mukaan tapahtuma vahvistaa Lahden asemaa urheilu- ja tapahtumakaupunkina. Hyppyrimäet saavat toivottua ympärivuotista hyötykäyttöä. Kaupunki arvioi myös saavansa merkittävän näkyvyyden globaalin järjestäjätahon kautta.

- Olemme tyytyväisiä, että saimme tapahtuman. Toivotaan, että tästä poikii vielä jotain muutakin, Kuparinen sanoo.

Ylämäkijuoksukisa järjestetään toukokuussa ennen maauimalan avautumista.

- Ensi vuoden tapahtuma on 12. toukokuuta. Seuraavista vuosista sovitaan erikseen, mutta todennäköisesti ajankohta on toukokuun toinen viikonloppu jatkossakin.

Kisan nimi on Red Bull 400, mikä viittaa juostavan matkan pituuteen. Järjestäjät kehottavat kilpailijoita valmistautumaan elämänsä rankimpaan 400 metriin.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi