Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Lahtelainen lukkopainija pääsi hiljentämään täyden areenan Lontoossa - "Ihan kuin olisi ollut vapaaottelu- tai nyrkkeilyillassa"

Tuomas Simola on saamassa nostetta uralleen kamppailu-urheilijana. Kuva: Mirja Hussain

Lahtelainen lukkopainija Tuomas Simola pääsi lauantaina kokemaan urheilu-uransa tähänastisen kohokohdan, kun hän otteli Lontoossa O2-areenassa järjestetyssä Polaris-kutsuturnauksessa.

Turnaus pidettiin areenan Indigo-salissa, joka on tarkoitettu muun muassa pienemmän kokoluokan konsertteihin. Tupa oli täynnä, lehtereillä oli noin 1 600 katsojaa.

- En ole tämän lajin parissa vastaavaa tunnelmaa ennen kokenut. Ihan kuin olisi ollut vapaaottelu- tai nyrkkeilyillassa. Yleisö esimerkiksi lauloi, Simola kertoo.

Meteli vaimeni siinä vaiheessa, kun Simola voitti vastustajansa, britti Jamie Scottin.

- Hän on Lontoosta. Minut tuotiin sinne vähän kuin viholliseksi, Simola taustoittaa.

- Kun matsi oli, ei paljon enää laulu raiannut. Olin vähän ilonpilaajana siellä.

Kymmenen minuutin otteluaika käytettiin täyteen. Sen jälkeen Simola julistettiin voittajaksi kaikin tuomariäänin.

- Ehdin jälkikäteen katsoa ottelun selostuksella, ja juontajat sanoivat, että oli hyvää urheiluhenkeä. Pikkusikaa vedettiin molemmat, mutta se kuuluu asiaan. Rehdissä mutta kovassa hengessä oteltiin.

- Meriiteiltäni olin vastustajaa kovempi. Ei minulla ollut epäselvyyttä etukäteen, ettenkö voittaisi, mutta ikinä ei ole matsi noin paljon hermostuttanut ja jännittänyt.

Tähdille tonneja, muille kulurahoja

Viidettä kertaa järjestetty Polaris on brasilialaisen jiu-jutsun ja lukkopainin suurimpia kutsuturnauksia. Simolalle paikka aukesi hänen oman aloitteellisuutensa ansiosta.

- Otin järjestäjiin yhteyttä ja esittelin itseni. Heidän kiinnostuksensa nousi, ja lopulta tuli ilmoitus, että olisi paikka tarjolla.

Simolan vanavedessä turnaukseen pääsivät hänen seuratoverinsa Tommi Pulkkanen Lahden Gentaista ja Elviira Karppinen Tampereelta.

Simolalle ei ottelusta palkkiota maksettu, mutta matkakulut katettiin.

- Raa'alla matematiikalla jäin vähän miinukselle. Pääotteluiden maailmantähdet tienasivat varmaan hyvinkin kymppitonnin.

Jonakin päivänä Simola, 26, haluaa itse olla niiden joukossa, jotka lajilla tekevät rahaa.

- Jokainen voitto tuollaisessa tapahtumassa on askel sitä kohti. Kamppailulajeissa voitot nostavat aina nimeä ja markkina-arvoa.

Simolan kilpailukausi jatkuu ensi viikonloppuna Finnish Openissa Helsingissä. Kisoissa on mukana kaikkiaan kymmenkunta Lahden Gentain ottelijaa.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Tilaa ESS Verkko Plus 3 kk
vain 7,90 €/kk (norm. 14,50 €)

Tilaa tästä

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X