Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Kisapuisto-hanke on nyt myötätuulessa - FC Lahti valmis investoimaan puoli miljoonaa

Nykyisellään Kisapuistosta puuttuvat päätykatsomot. FC Lahden esityksen mukaan sellaiset rakennettaisiin samalla kun pääkatsomo uusitaan. Kuva: Mirja Hussain

Kisapuiston stadionhanke näyttää saaneen uutta vauhtia heti uuden vaalikauden alkajaisiksi. Vielä keväällä julkinen keskustelu kaupungin ja stadionin suurimman yksittäisen käyttäjän FC Lahden välillä oli eripuraista, mutta nyt osapuolet kiittelevät toisiaan rakentavasta ilmapiiristä.

- Olennaista varmasti on, että olemme keskustelleet enemmän päättäjien ja kaikkien muidenkin kanssa. Monessa keskustelussa on kuultu, että "oho, tätäkään asiaa en tiennyt". Olemme tuoneet päättäjille paljon tietoa, jota heillä ei aiemmin ole ollut, sanoo FC Lahden hallituksen jäsen Jussi Lumio.

FC Lahti on saattanut päättäjien tiedoksi muistionsa, jossa seura esittelee muutostoiveitaan keväällä esitettyyn hankesuunnitelmaan. Etelä-Suomen Sanomien tietojen mukaan FC Lahti on ilmoittanut olevansa valmis investoimaan stadioniin puoli miljoonaa euroa, jos rakennushanke toteutuu sen toiveiden mukaisesti.

Lumio vahvistaa tämän pitävän paikkansa. Hän tarkentaa, että summa sisältää Euroopan jalkapalloliitto Uefan Hat Trick -rahoituksen, joka on suunnattu jalkapallo-olosuhteita kehittäviin hankkeisiin. Sen osuus olisi seuran arvion mukaan useita satojatuhansia euroja.

Keväällä esitetyllä riisutulla rakennussuunnitelmalla Hat Trick -rahoituksen saaminen olisi ollut vaikeampaa.

Stadion on muidenkin kuin FC Lahden asia. Muistiossaan seura esittää, että FC Lahden osuus stadionin käyttöasteesta olisi 10-15 prosenttia ja muiden toimijoiden 85-90 prosenttia.

Liikunta- ja kulttuurilautakunnan käsitteli hankesuunnitelmaa keskiviikon kokouksessaan. Puheenjohtaja Marju Markkasen (sd.) mukaan kokouksessa hahmoteltiin suurta visiota, jossa Kisapuistosta tulisi viihtyisä monitoimikeskus kaikille kaupunkilaisille kaupunkilaisille, siis muillekin kuin jalkapalloväelle. Tämä tarkoittaisi myös viihteen ja kulttuurin tapahtumia Kisapuistoon.

- Innostunutta väkeä oli, mutta tietysti rahatilanne haittaa innostuksen pursuamista, Markkanen kuvailee kokouksen tunnelmia.

- Asioita selvitetään reippaallakin aikataululla ja sellaisessa hengessä, että rupeaa tapahtumaan.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi