Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Timo Nurmoksen tammoille kaksoisvoitto Teivon Tammakriteriumissa

Kuvituskuva. Kuva: Mirja Hussain

Ruotsissa laajaa valmennustoimintaa harjoittava ja vuodesta toiseen loistavasti menestyvä suomalainen Timo Nurmos pääsi juhlimaan Teivon Tammakriteriumissa omistamiensa ja valmentamiensa Gloria Webin ja Ewa Catesin kaksoisvoittoa.

Jorma Kontion ajama Gloria Web pelattiin hurjan karsintajuoksunsa perusteella suosikiksi. Silloin tamma laukkasi alussa ja kiersi uskomattomalla kirillä kolmanneksi. Nyt se lähti ravilla matkaan ja pääsi kolmanteen ulkopariin Hannu Torvisen ohjastaman tallitoverinsa perään. Porukkaa johti Olli Koivusen Easy On The Eye.

Viimeisen takasuoran alussa Ewa Cates kiersi kärkihevosen rinnalle ja Gloria Web seurasi kuin hai laivaa. Kontio antoi sille täydellisen reissun, nosti ajokkinsa loppusuoralla kolmannelle radalle ja kiritti Gloria Webin ylivoimavoittoon. Voittoaika oli Suomen ennätystä sivuava 13,2.

- Uskottiin ja luotettiin hevoseen paljon ja se täytti toiveet. Se lähti hyvin, mutta sisäpuolellakin lähes kaikki satsasivat starttiin. Saatiin hyvä paikka ja eteen vetävä selkä. Oli jo ennakkoon sellainen tunne, että jos ei ole epäonnea, on meillä hyvät mahdollisuudet. Tämän passaa syksyllä kohdata Kriteriumissa kovat oriitkin. Pitkä matka ei tuota ongelmia, totesi Kontio.

Uskottiin ja luotettiin hevoseen paljon ja se täytti toiveet. Raviohjastaja Jorma Kontio

- Ostin Gloria Webin 1-vuotiaana Ypäjän huutokaupasta. Sitä on ajettu pikku hiljaa ja se on mukava rauhallinen hevonen. Sitä on rakennettu niin, että se kehittyy koko ajan. Koskaan se ei ole mennyt väsymyksen puolella ja nytkin sille jäi varaa. Pidän tätä ihan Target Hossin luokkaisena hevosena, kehui Nurmos tammaansa.

Kemun muisto yllätti

Lahden seudulle satoi menestystä jälleen kerran. Jarmo Saarela voitti ennen 76-pelin alkua sekä heinolalaisen Noora Himasen valmentamalla Doolin Daltonilla että pulkkilalaisen Katri Suomisen tallin On Va Voirilla. Teemu Okkolin yllätti suomenhevosvoltissa tallinsa Kemun Muistolla. Se sai nappijuoksun johtohevosen takana, nousi 500 metriä ennen maalia toiseen ulos ja kehitti siitä voittoisan kirin.

- Juoksu meni kuin elokuvissa. Tamma kiitti reissusta ja tuli aika kovaa. Kyseessä on tosi hyvä hevonen, puhutaan Suomen parhaista tammoista. Sillä on värkeissä varaa tosi paljon, sanoi Okkolin.

Kultadivisioonaa hallitsi jälleen kerran Jarno Kauhasen valmentama Regent Zet. Se sai rattailleen nuoren Olli Koivusen ja kohtasi kovia hevosia. Ruuna otti heittämällä piikkipaikan, sai vetää rauhassa ja oli murskaava. Voittoaika oli mainio 11,1.

- Hieno hevonen, Harvoin voitetaan näin helposti, totesi Koivunen.

Tuomo Pekonen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X