Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Kovatasoinen Lahti-Suunnistus kilpaillaan 40. kerran

Kuva: Janne Pussila

Vuodesta 1977 järjestetty Lahti-Suunnistus kilpaillaan lauantaina ja sunnuntaina Tennilän Santaveräjällä. Kilpailumaasto on aivan ensi vuoden Lahti-Hollola-Jukolan maaston naapurissa ja onkin Lahden alueen paras maasto valmistautua seuraavan kesän viestiin. Kilpailukartta on myös osin ensi vuoden Jukolan kartantekijöiden käsialaa.

Lahti-Suunnistuksen kilpailumaasto siirtyy Jukolan harjoitusmaastoksi viikonvaihteen jälkeen.

Kovatasoisessa kilpailussa on osallistujia on lauantaina yli tuhat ja sunnuntainakin yli 900. Lauantaina kilpaillaan keskimatkalla, sunnuntaina pitkällä matkalla. Ensimmäiset lähdöt ovat lauantaina kello 11, sunnuntaina kello 10.

Miesten ja naisten pääsarjoissa nähdään useita maajoukkuetason menijöitä, ja voittokamppailusta odotetaan kovaa.

Miesten sarjassa ennakkosuosikkeja ovat muun muassa Timo Sild, Otto Simosas, Jesse Laukkarinen, Arttu Syrjäläinen, Aleksi Sorsa, Kenny Kivikas, Arto Talvinen, Juuso Metsälä ja Olli-Pekka Koistinen. Mukana on myös takavuosien huippusuunnistaja Pasi Ikonen sekä juniorisarjoissa maan parhaimmistoon aikoinaan kuulunut Juha-Matti Huhtanen.

Naisten pääsarjassa mielenkiintoisia menijöitä ovat muun muassa vuoden 2001 maailmanmestari Liisa Anttila, Saila Kinni, Anna Närhi, Karoliina Sundberg, Sari Nurmela, Inga Dambe, Marttiina Joensuu, Heini Wennman ja Sofia Haajanen.

Pääsarjoissa sunnuntain kilpailussa on käänteinen lähtöjärjestys väliaikalähdöillä siten, että lauantain voittaja lähtee sunnuntaina viimeisenä.

Aino Kattilakoski
aino.kattilakoski@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi