Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans hakee tulivoimaa terävimpään kärkeen - "Tämä joukkue ei ole vielä valmis"

Pelicans luisteluttaa torstai-illan Severstal-harjoitusotteluun useita nuoria pelaajia. Kuvassa 19-vuotiaat Artturi Toivola (vas.) ja Miika Tiihonen. Kuva: Sami Kuusivirta

Syyskuun 8. päivä käynnistyvään Liiga-kauteen valmistautuva Pelicans menetti kesän aikana yli kymmenen pääsarjatason pelimiestä. Vili Sopasen, Juhani Tyrväisen, Antti Erkinjuntin, Justin Hodgmanin, Ben Bloodin, Marko Pöyhösen, Karri Rämön ja muutaman muun Lahdesta lähteneen pelaajan jatkoksi seura tiedotti keskiviikkona, että 31-vuotias lahtelaiskasvatti Henri Heino ei jatka turkoosinutussa ensi kaudella.

- Huippujätkiä on lähtenyt pois. Yksi pääsi KHL:ään, yksi Sveitsiin ja kuka meni minnekin. Pelaajat kehittyvät tässä paineessa ja lähtevät sen jälkeen isompiin kehiin. Sehän on hyvä asia meille ja sitähän me haluamme. Paljon on pelaajia lähtenyt, turhankin paljon, mutta tilanne on tällä hetkellä tämä, Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen toteaa.

Nuorille tarjolla vastuuta

Lahtelaisjoukkueen keski-ikä on tällä hetkellä noin 23 vuotta. Nuoren ryhmän kokenutta osastoa edustavat puolustajat Juha Leimu, 34, Stefan Lassen, 31, ja Mikko Kousa, 29, sekä hyökkääjä Antti Tyrväinen, 28.

- Meillä on mukana valtava määrä nuoria pelaajia, joilla on mahdollisuus nousta isompiin rooleihin. Pitää olla rohkea ja uskoa heihin.

- Nyt lähtee kolmas vuosi aika monen pelaajan kanssa, niin mitäs helvettiä niitä roikottaa mukana, jos niihin ei uskota. Turha heitä on tässä kehittää, jos heille ei anneta yhtään saumaa. Emme voi olla iso organisaatio, joka ostaa keväästä toiseen kaksi ensimmäistä kentällistä äijiä ja paikalliset pelaa kolmos-neloskentän rooleissa, Matikainen täsmentää.

"Toivomus numero yksi"

Uusista hankinnoista erityisesti Aleksi ja Joel Mustoselle on kaavailtu suurta roolia kannettavaksi. Puolustuspään vahvistuksista ensimmäisen Liiga-kautensa aloittava Casimir Jürgens saa varmasti mahdollisuuden osoittaa kiekollisten taitojensa riittävyyden pääsarjassa. NHL-seura Detroit Red Wingsin mukana leireilleen tsekkipakki Libor Sulakin tilanne on toistaiseksi avoin.

- Ehkä tuossa jotain tulee vielä tapahtumaan suuntaan tai toiseen syksyn aikana. Tämä joukkue ei ole vielä valmis. Tarvitsemme terävimpään kärkeen vielä tulivoimaa ja se on varmasti toivomus numero yksi. Pakkipää meillä on mielestäni kohtuullisen jämäkkä ja uskon myös maalivahti Janne Juvoseen. Nyt on Juvosen aika kohota eliittimaalivahdiksi ja sitä vaaditaan, mikäli haluamme menestyä, painottaa Matikainen.

Aktiivisempi pelitapa

Pelicans pelaa kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa tänään Isku Areenalla. Kello 18.30 käynnistyvässä kamppailussa vastaan luistelee venäläinen KHL-joukkue Severstal Tsherepovets.

Matikaisen mukaan treenipelin tärkein tavoite on ajaa sisään uutta, aiempaa aktiivisempaa pelitapaa.

- Pyrimme karvaamaan aktiivisesti ja pelaamaan pystyyn nopeasti. Ihmisten kannattaa tulla katsomaan nuoria pelaajia, joille annamme reilusti mahdollisuuden näyttää osaamistaan. Heille täytyy antaa näytönpaikka, että voimme seurata missä mennään ja mihin voimme heidät mahdollisesti sijoittaa kehittymään.

Nuorista pelaajista päävalmentaja nostaa esiin muun muassa Severi Lahtisen, 18, Roope Mäkitalon, 18, Artturi Toivolan, 19, Miika Tiihosen, 19, ja Jonne Jantusen, 20, nimet.

Pelicans - Severstal Tsherepovets torstaina 3.8. kello 18.30 Isku Areenassa.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@radiovoima.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X