Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Kisapuiston uusi alusta sekä pelaajien että katsojien mieleen

Myös Sadat Fareed osui kertaalleen, mutta ei onnistunut kantamaan joukkuettaan voittoon saakka. Kuva: Mirja Hussain

Kaikkien jalkapalloromantikkojen olisi kannattanut olla Kisapuistossa lauantaina. Legendaarinen urheilupyhättö pani parastaan, kun FC Lahti Akatemia kohtasi Kakkosen A-lohkon kamppailussa FC Legirus Interin (Vantaa).

Lämmin aurinko helli stadionia ja maisemat olivat kuin suoraan postikortista, paitsi että...

Pääkatsomon katastrofaalisen heikko tila sekä vanhan linja-autoaseman päädyn kaivuutyöt vaikuttivat siihen, että suuriin hurraahuutoihin ei kukaan yltynyt.

Uusittu kenttä sai kuitenkin ansaittuja kehuja.

- Onhan tämä selvä parannus vanhan Kisarin luonnonnurmeen verrattuna. Luonnonnurmella kesti keväällä pitkään ennen kuin se oli edes siedettävässä kunnossa. Nyt uusi tekonurmi takaa sen, että kenttä on heti kauden alusta lähtien tikissä, nuori puolustajalupaus Paavo Voutilainen sanoi Kisarin vihkiäiskamppailun jälkeen.

FC Lahti Akatemia on pelannut paljon tämän kauden kotipelejään Mukkulan tekonurtsilla. Mukkulan vanhempaa kenttää ja uudenkarheaa Kisapuiston alustaa ei voi verrata edes samana päivänä.

- Kisapuistossa on pidempi ruoho eikä myöskään liikaa rouhetta. Silti pallo saattaa syöttäessä pikkuisen elää, Voutilainen sanoi.

Voutilainen haluaisi nähdä sen päivän, kun Kisapuiston uusittu stadion olisi valmis.

- Tämä on jo nyt nätti paikka pelata. Jos ja kun stadionhanke toteutuu, niin sen jälkeen Kisari on kerrassaan mahtava paikka pelata.

Aurinko helli Kisapuiston uuden kentän virallisia avajaisia. Kuva: Mirja Hussain

Valmentaja mielissään

Akatemian päävalmentaja Juha-Pekka Ojala oli mielissään Kisapuiston debyyttiottelusta.

- Hurjan hieno kenttä! Tämä tukee myös meidän pelitapaamme, kun alusta on tasainen. Tälläkin kaudella olemme pelanneet niin huonokuntoisilla ja erilaisilla kentillä, että välillä oikein hirvittää, Ojala sanoi.

Ojala tykkäsi myös siitä, että kentästä tehtiin riittävän iso.

- Suomessa on keskimäärin Euroopan pienimpiä kenttiä. Tästä tehtiin jalkapallokentän kokoinen. Se on hyvä asia.

FC Legirus Interin Sebastian Veijola viihtyi Kisapuiston kentällä.

- Onhan Lahdessa hienot puitteet. Kentän ympäristökin on upea. Kenttä on tosi iso ja tasainen. Rouhetta on riittävästi. Pallon pomput ovat hitaita. Yksi parhaista kentistä, jolla olen hetkeen pelannut, Veijola suitsutti.

Itse kamppailu tarjosi katsojille viisi maalia. Mikä harmittavinta, Legirus käänsi ottelun edukseen viiimeisen viiden minuutin aikana. Lahtelaisryhmä johti Robin Saastamoisen ja Fareed Sadatin osumilla 2-1, kun pelikellossa oli 86 minuuttia. Sen jälkeen vieraat iskivät kahdesti. Mikko Jalkasen voitto-osuma syntyi kolmannella lisäaikaminuutilla. Tuomari vihelsi heti maalin synnyttyä pelin päättyneeksi.

- Väsyimme selvästi toisella puoliajalla. Etäisyydet kasvoivat ja syöttöprosenttimme laski selvästi. Vastustaja sai maalinsa ihmeellisistä hässäköistä. Tällaista jalkapallo aina välillä on. Hyvä juttu oli se, että meillä oli taas kahdeksan A-ikäistä kaveria kentällä. He saavat hyvää oppia. Toki pojat ovat henkisesti lujilla, kun tappioita tulee solkenaan. Meitä on lyöty aika kovaa, vaikka olemme pelanneet ihan hyvin, Ojala korosti.

Robin Saastamoinen vastasi Akatemian ensimmäisestä maalista. Kuva: Mirja Hussain

Katsomossa hyvä tunnelma

Vaikka Akatemia kentällä taipuikin, oli katsomossa tunnelma huomattavasti parempi. Useat paikallaolijat kehuivat kilpaa uutta tekonurmea. Pääkatsomossa istunut kolmen miehen joukko, Paavo Liimatainen, Toni Vihelmaa ja Juha Forss, antoi Kisarin kentälle kiitettävän arvosanan.

- Kenttähän näyttää aivan upealta. Kunhan muut faseliteetit päivitetään tähän päivään, niin sittenhän tämä alkaa näyttää oikealta jalkapallopyhätöltä, Kuusysin 2004-syntyneitä poikia luotsaava Liimatainen sanoi.

Vihelmaa oli kaverinsa kanssa samaa mieltä.

- Loistavalta näyttää. Kakkosen peleihin tämä on hieno, Veikkausliigaan ei niinkään. Jos stadionhanke tästä etenee, niin minä panostaisin palveluihin. Jos stadikasta ei tule umpinaista, niin lyseon alapuolella olevaan rinteeseen rakentaisin komean anniskelualueen, jossa voisi nauttia pelin lomassa kylmää huurteista, Vihelmaa naurahti.

- Tekonurmi on ympärivuotinen. Vaikka luonnonnurmi onkin kiva, niin se ei Suomen oloissa ole paras mahdollinen, hollolalainen Juha Forss muistutti.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi