Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Lahtelaisuimareille menestystä ikäkausimestaruuskisoissa

Sohvi Kallisella oli menestyksekäs viikonloppu.

Lahden Uimaseuran Sohvi Kallinen saavutti kaksi ikäkausimestaruutta 13-vuotiaiden tyttöjen vapaauintimatkoilla. Kisojen pisimmän matkan 800 metrin vapaauinnin Kallinen voitti ajalla 9.37,89 tehden yli 27 sekunnin ennätysparannuksen.

Myös 400 metrillä Kallinen otti tiukassa loppukirikamppailussa mestaruuden ajalla 4.39,74, jolla olisi irronnut kultamitali myös 14- ja 15-vuotiaiden sarjoissa. Hopeaa lahtelaisuimari saavutti 200 metrin vapaauinnissa.

Hyviä sijoituksia tuli myös muiden uintilajien 200 metrin matkoilla. Selkäuinnissa Kallinen oli neljäs, rintauinnissa seitsemäs ja sekauinnissa kahdeksas.

Minttu Paalanen kauhoi hopeamitalin 100 metrin perhosuinnissa T14-sarjassa. Paalanen ui pistesijoille myös pidemmällä perhosuintimatkalla sekä 200 ja 400 metrin sekauinneissa.

Antti Leppänen nappasi kaksi pronssimitalia poikien vapaauinneissa. Ennätysjalla 2.03,97 irtosi mitali 200 metrillä ja 100 metrillä Leppänen ui ajan 55,96. Kaksi viidettä sijaa 15-vuotias uimari saavutti 100 metrin rintauinnissa ja 200 metrin sekauinnissa.

Joonas Mustonen oli myös kolmas vuotta vanhempien 100 metrin vapaauinnissa. Pisteille Mustonen ui 200 metrin seka- ja vapaauinneissa. Myös Lahden Kalevan ainoa edustaja saavutti mitalin, kun Perttu Somero ui 200 metrin selkäuinnissa kolmanneksi.

Aleksi Helminen teki hyviä ennätysparannuksia, mutta jäi niukasti mitaleilta neljänneksi 200 ja 400 metrin vapaauinneissa. Muita kahdeksan joukkoon uineita uimareita olivat Petteri Haverinen, Atte Pennanen, Julia Sairanen, Harry Zimmermann ja Roope Tsutsunen.

Viestiuinneissa nähtiin hyviä venymistä. Parhaimpana saavutuksena poikien 4x100 metrin vapaauintiviestissä LaUS:n joukkue Leppänen, Haverinen, Mustonen, Helminen sijoittui hienosti hopealle heti seurojen välisen pistekilpailun voittaneen Espoon Cetuksen jälkeen.

LaUS oli pistekilpailun kahdeksas. Seuraavaksi Uimaseuran vanhimmat uimarit lähtevät reilun kahden viikon kuluttua alkaviin SM-uinteihin 15 hengen joukkueella.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Urheilu

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X