Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Pajulahden salibandy- ja koripalloleirit eivät tavoittaneet nuoria - "Emme löytäneet ehkä ihan oikeita kanavia viestinnässä"

Liikuntakeskus Pajulahden superviikko typistyi yhden lajin leiriksi. Kuvituskuva. Kuva: ESS Arkisto

Liikuntakeskus Pajulahden Superviikoksi suunniteltu kolmen eri palloilulajin leirikokonaisuus typistyi lopulta NHL-pelaaja Leo Komarovin kiekkoleiriin.

Suomen maajoukkuekoripalloilija Jamar Wilsonin ja lahtelaisräppäri Brädin tähdittämä Lahti Basketball Camp -korisleiri sekä joulukuussa pelatun MM-turnauksen arvokkaimpana pelaajana palkitun Peter Kotilaisen salibandyleiri peruttiin vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Leiriläisten väliset lajikokeilut sekä yhteiset iltanuotiot jäivät odottamaan tulevia vuosia. Koripallo- ja salibandyleireille oli määräaikaan mennessä ilmoittautunut alle kymmenen henkilöä per leiri.

- Olisi tarvittu vähintään 20 nuorta, että olisimme saaneet järkevän kokoiset leirit harjoituksellisesti ja liikunnallisesti. Liian pieni leiri ei myöskään tuota sitä yhteisöllisyyttä, mitä tässä haetaan, sanoo Pajulahden valmennuskeskuksen johtaja Mikko Levola.

- Emme tavoittaneet nuoria oikealla tavalla, että he olisivat tienneet, kuinka hieno juttu täällä olisi ollut. Emme löytäneet ehkä ihan oikeita kanavia viestinnässä. Meillä oli vähän sama juttu ensimmäisen Komarovin kiekkoleirin kanssa, että siellä oli 17-18 nuorta. Silloin päätimme kuitenkin järjestää leirin ja nyt osanotto on noussut 70:een, mikä on meidän maksimi. Aina kun järjestetään jotain uutta, kuten tässä tapauksessa koripallo- ja salibandyleiri, niin se vaatii vuoden tai kaksi, että hyvä tieto lähtee kierimään muualle.

Rakennetaanko suosittu kesäleiri supertähtien vai perinteiden ympärille?

- Molempien. Pitäisi olla perinteinen leiri, jossa on mukana kova stara, jonka nuoret tuntevat ja haluavat tavata. Se yhdistelmä on ihan ykkönen. Meillä oli nytkin Peter Kotilainen ja Jamar Wilson, mutta tiedon puutteen vuoksi vetovoimaisuus jäi vähälle. Emme kuitenkaan luovuta. Tässä on hyvä ajatus yhdistää esimerkiksi nämä kolme lajia. Ensi vuonna yritämme uudestaan.

Tämän kesän koripalloleirille ilmoittautuneille nuorille on tarjottu mahdollisuus osallistua Loimibasket-koripalloleirille, joka starttaa Pajulahdessa ensi viikolla.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Urheilu

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X