Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Leo Komarovin kiekkoleirillä pääosassa on hauskanpito - "Olemme pyrkineet siihen, että leiriltä lähdettäisiin parempana ihmisenä pois"

Leo Komarov kiekkoleirillään Liikuntakeskus Pajulahdessa kesällä 2017 Kuva: Viena Kytöjoki

Aurinko paistaa lähes pilvettömältä taivaalta ja lämpömittari näyttää lukemaa +21. NHL-ammattilainen saattaisi tässä kelissä viettää biitsipäivää tai harjoitella tulevaa kautta varten, mutta maailmanmestari Leo Komarovilla on muuta tehtävää.

Komarovin omaa nimeä kantava kiekkoleiri järjestetään Liikuntakeskus Pajulahdessa Nastolassa tänä vuonna viidettä kertaa. Sunnuntaina käynnistyneellä leirillä on mukana 70 innokasta poikakiekkoilijaa.

- Tämä on raskasta, mutta hauskaa hommaa. Meillä on ollut hyvät vetäjät mukana alusta asti ja paljon on tullut uusia lapsia tänä vuonna mukaan, iloitsee jääharjoituksiin valmistautuva Komarov.

Leirin apuohjaajina toimivat Komarovin vanhat pelikaverit Pekka Jormakka, Tuukka Mäkelä, Kari Sihvonen sekä maalivahteja opastava Joonas Kuusela. Vierailevana tähtenä Pajulahdessa nähdään ainakin Kasperi Kapanen. Suomalaisista NHL-pelaajista Myös Granlundin veljekset Mikael ja Markus sekä Aleksander Barkov ovat vierailleet leirillä aiempina kesinä.

Leiriläisiltä saa sen muiston, mitä on itse ollut nuorena. NHL-jääkiekkoilija Leo Komarov

"En ole kovin vaativa valmentaja"

Pelicansin F1-junioreissa kiekkoja torjuva Viljami Lämsä, 8, on leirin nuorimpia osallistujia ja kahden lajin taitaja. Tennisleirillä kesälomansa käynnistänyt nuorukainen haluaa kehittyä yhtä hyväksi torjujaksi kuin esikuvansa Pekka Rinne.

Viljami Lämsän esikuva on NHL:ssä tällä kaudella loistanut maalivahti Pekka Rinne. Kuva: Viena Kytöjoki Kuva: Viena Kytöjoki

- Toivon oppivani torjumaan ja liikkumaan paremmin. Leirillä parasta on jääkiekko, pelaaminen ja oheisharjoittelu, loppukesästä isänsä Tomin työn perässä Venäjälle muuttava maalivahtilupaus juttelee ja lähtee pukemaan varusteitaan.

Leiriläiset on jaettu kahteen ryhmään. Toinen puolikas suuntaa jäälle ja toinen oheisharjoittelun pariin viereiseen Pajulahti-halliin. Kesken jääharjoittelun Toronto Maple Leafsin pelipaitaan sonnustautunut Komarov intoutuu yksi vastaan yksi -vääntöön apuopettaja Sihvosen kanssa. Aikuiset miehet kirmaavat kiekon perässä kuin nuoret varsat konsanaan.

- Leiriläisiltä saa sen muiston, mitä on itse ollut nuorena. En voi sanoa, että lapsuutta on ikävä, mutta se unohtuu aika nopeasti. He tekevät samanlaisia juttuja nyt, mitä itse tein pienenä. Kiva katsoa sitä vierestä ja välillä siihen pitäisi puuttuakin, toteaa Komarov

- En ole kovin vaativa valmentaja. Saa tehdä mitä haluaa, kunhan mennään sääntöjen mukaan. Olemme pyrkineet siihen, että täällä pidetään hauskaa eikä kaiken tarvitse olla niin vakavaa. Ei tarvitse välttämättä osata pelata lätkää niin hyvin. Täällä pelataan, treenataan ja pidetään hauskaa.

HPK:n junioreissa pelaava Daniel Kemppainen osallistui leirille myös viime vuonna. Komarovin valmennustyyliä hän kuvailee nauraen.

- Ihan kiva valmentaja, mutta jäällä tosi ärsyttävä, kun se tökkii koko ajan.

Leiridisco taitoluistelijoiden kanssa?

Omista nuoruusvuosistaan Komarov muistaa Vierumäellä järjestetyt kiekkoleirit. Sujuvaa suomea, ruotsia, venäjää, englantia ja viroa puhuva hyökkääjä kävi leireilemässä myös länsinaapurissa.

- MoDon kanssa olin pari vuotta Örnsköldsvikissä. Niistä on hyviä muistoja. Pääsi himasta pois vähäksi aikaa, naurahtaa uusikaarlepyyläisen Munsala IK:n kasvatti.

Monilta palloiluleireiltä tutuista leiridiscoista hänellä ei ole kokemuksia. Käynnistyneellä Pajulahden leirillä on mukana ainoastaan poikia, joten tanssiparin löytäminen saattaa tuottaa hankaluuksia. Tai sitten ei.

- Tuohon tuli joku taitoluisteluryhmä. Ehkä jotain saisi aikaiseksi, Komarov tuumii.

Leo Komarovin leirillä apuohjaajina toimivat hänen vanhat pelikaverinsa. Kuva: Viena Kytöjoki Kuva: Viena Kytöjoki

Kiekko- ja mahdollisesti myös tanssitaitojen opettelu ja sisäistäminen on toissijainen asia leirillä, jossa on tarkoitus pitää hauskaa. Tärkeimpänä tehtävänään Komarov pitää nuorten henkisen kasvun kehittämistä.

- Olemme pyrkineet siihen, että leiriltä lähdettäisiin parempana ihmisenä pois. Olen painottanut alusta asti, että kannattaa pitää toisista huolta. Katsotaan, että kaikilla on hyvät kämppikset ja mukava olla. Lätkän suhteen pyrin antamaan joitain pieniä kikkoja, mutta enhän minä osaa niitä itsekään. Siinä mielessä Pekka (Jormakka) on ollut hyvä apu, että hän on innokas ja jaksaa näyttää niitä jäällä. Hän on ehkä hieman parempi siinä kuin minä.

Eurooppa-liigan finaali ja Wimbledon

Monipuolisen urheilumiehen kesä kuluu treenin, harrastusten ja perheen parissa. Toukokuussa hän kävi katsomassa jalkapallon Eurooppa-liigan loppuottelun Tukholmassa.

- Wimbledoniin menen katsomaan tennistä heinäkuussa. Siim Liivikin lätkäleirillä Tallinnassa pitäisi käydä myös kurkkimassa. Muuten mennään perheen arjessa mukana. Viimeiset pari viikkoa olen nyt treenannut Granlundin veljesten kanssa Vallilassa. Meillä on siellä oma koutsi. Punttia painetaan neljä kertaa viikossa ja lisäksi kerran viikossa höntsätään tai juostaan. Iltaisin ohjelmassa on golfia, tennistä tai mitä milloinkin ehtii.

Pajulahden leiriviikon lomassa Komarov aikoo piipahtaa myös Lahdessa. Kolmesta Pelicansissa vietetystä kaudesta jäi positiiviset muistot.

- Lahti on todella hieno kaupunki. Sain pelata ja kehittyä täällä. Nyt kun on leiri täällä, niin pyrin käymään Mamma Mariassa syömässä.

 

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Urheilu

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X