Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Kippasuolla ajoittain ruuhkaa, kun pelattiin frisbeen hupimestaruuksista

Peräti 78 paria vietti rattoisan päivän hyvässä seurassa. Samalla kyseessä oli varojenkeräämistilaisuus uusia Heinolaan rakennettavia ratoja varten.

Pieni ruuhka ei hyväntuulisia pelaajia häirinnyt. Kuva: Leo Kinnunen

Heinolan Kippasuon frisbeegolfkenttää isännöivä Lords of DiscGolf -seura järjesti lauantaina epävirallisen parigolfin hupi-SM-kilpailun. Suosio oli huima, sillä tapahtuma keräsi yli 150 pelaajaa taistelemaan kolmen eri luokan titteleistä.

Hieno sää kruunasi päivän, joka vierähtikin lajin parissa aamusta iltaan. Palkintojenjako ja sauna olivat vuorossa vasta ilta seitsemältä.

- Tämä on todellakin epävirallinen titteli ja kilpailu, eikä kuulu minkään liiton alaisuuteen. Halusimme tarjota pelaajille tilaisuuden rentoon menoon, jossa säännötkin ovat hieman vapaammat, eikä lisenssejä kysellä, kertoi isäntäseuran puheenjohtaja Jere Pohjankoski.

Samalla kyseessä oli yksi varojenkeräämistilaisuus uusia ratoja varten, joita Heinolaan on tulossa kolme. Pelaajia paikalle saapui ympäri eteläisemmän Suomen, vaikka Kuopiossa pelattiin samaan aikaan virallinen parigolfin SM-kilpailu.

- Tällä on nyt niitä, jotka eivät halunneet sinne asti lähteä tai katsoivat mukavammaksi tulla tällaiseen rentoon kisaan, Pohjankoski arveli.

Frisbeegolfin suosio ja lajin kasvu on varsinkin Suomessa ollut todella räjähdysmäistä. Niinpä täällä pelaajia ja kenttiä on suhteutetusti enemmän kuin missään muualla.

Kenttiäkin on jo lähemmäs kuusisataa, ja Kippasuon kenttä on rankattu viiden parhaan joukkoon. Kentän hyvyyttä kehuttiinkin melkein jokaisessa ryhmässä, jotka lauantaina rataa kiersivät.

Halusimme tarjota pelaajille tilaisuuden rentoon menoon. Puheenjohtaja Jere Pohjankoski

Lauantain kilpailussa käytettiin monia eri pelimuotoja, jotka vaihtuivat vielä kesken kierroksenkin.

Kummallakin pelatulla kierroksella oli peräti 27 väylää.

Ensimmäisellä kierroksella väylät 1-11 pelattiin niin sanotulla "tough shot" -systeemillä. Tässä molemmat heittäjät heittivät kiekkonsa, jonka jälkeen ryhmän muut pelaajat määräsivät, kumman kiekolla jatketaan eli kumpi heidän mielestään on hankalammassa paikassa.

Käytössä oli myös "best shot", jossa jatketaan paremmalla sijainnilla olevalla kiekolla. Toisella kierroksella mentiin myös niin, että jatkettiin aina siitä, mihin toinen jäi. Näin kilpailun kulkua päästiin hieman nopeuttamaan.

Mikko Huuhka heitti kiekkoa komealla jalannostotekniikalla Heinolan Kippasuon radalla. Kuva: Leo Kinnunen

Pelaajia oli yhdessä ryhmässä yleensä kolme paria. Suuri pelaajamäärä aiheutti pientä jonottelua avauspaikoille, mutta hurtin huumorin ja hyvän seuran siivittämänä se ei tahtia haitannut. Mikko Huuhka ja Harri Paunisalo olivat saapuneet paikalle Hyvinkäältä.

- Tämä on kyllä tuttu paikka ja varmaan Suomen paras kenttä, herrat kiittelivät.

Kolmisen vuotta harrastaneella Huuhkalla on menossa toinen vuosi lisenssipelaajana, kun taas Paunisalo on pelannut pidempään kilpailumielessä ja harrastanut lajia jo nelisen vuotta.

- Tämän lajin suola on siinä, että aloittamiskynnys on niin alhainen. Muutamalla kiekolla pääsee alkuun, eivätkä nekään kovin kalliita ole, Paunisalo kertoo.

Kippasuon kentällä riittää haastetta kokeneellekin pelaajille.

Ensikertalainen katsoja oli taasen vallan ihmeissään, kun seurasi kiekon lentoa puiden välissä ja välillä hyvinkin jyrkkään mäkeen sijoitettua koria kohti. Toki välillä kuului pallogolfkentiltäkin tuttuja kopsahduksia puiden rungosta ja pieniä ärräpäitä päälle kuten asiaan kuuluu.

Puuskittainen tuuli toi lauantaina lisähaastetta peliin.

- Se vaikuttaa ihan älyttömästi kiekon lentoon. Heitot saattavat lyhetä kymmenen metriä tai enemmänkin Huuhka kertoi.

Teemu Pykälä seurasi, kun oli Markus Lemisen vuoro yrittää rinteessä olevaan koriin. Kuva: Leo Kinnunen

Lahdesta ja Hollolasta kisaan olivat saapuneet Teemu Pykälä ja Markus Leminen, jotka ovat varsin tuttu näky Kippasuolla.

- Aika usein tulee käytyä, sillä tämä on kyllä yksi parhaista kentistä, kuului heidänkin määritelmänsä kentästä.

Samassa ryhmässä Huuhkan ja Paunisalon kanssa pelanneet Pykälä ja Leminen jäivät vain yhden heiton ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella he karkasivat ja jättivät lopulta hyvinkääläiset kuuden heiton päähän. Se riitti avoimen luokan 29. sijaan.

Avoimen luokan voittoon heittivät Jesse Pohjakoski ja Pasi Putus. Master-sarjan ykkösiä olivat Juha ja Janne Kupiainen. Sekapareissa menestyivät parhaiten Justine Bitka ja Pekka Kokki.

Leo Kinnunen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Urheilu

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X