Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Omalla autolla, bussilla, vai millä? Joensuu-Jukolan järjestäjät varautuvat liikennesumppuun - Hollolassa yritetään ottaa opiksi

Jukolan viestin tapahtuma-alueen liepeillä Enossa oli melko rauhallista vielä perjantaina, mutta lauantaina paikalle saapuu pitkälti toistakymmentätuhatta ihmistä. Kuvassa median parkkipaikka noin kilometrin päässä kilpailukeskuksesta. Kuva: Mikael Hoikkala

Kotimaisen suunnistuskesän suurtapahtuma Jukolan viesti järjestetään tänä viikonloppuna Joensuun Enossa. Kaksi päivää ennen h-hetkeä tapahtuman Facebook-sivuille syntyi pientä myrskyä, kun järjestäjät kertoivat, että osallistujia ja katsojia kuljettavat kisabussit saattavat täyttyä ja ruuhkautua pahasti. Siksi julkisen liikenteen sijaan kannattaa sittenkin harkita omalla autolla saapumista, järjestäjät viestittivät.

Perjantaina sanomalehti Karjalaisessa tapahtuman liikennepäällikön Ari Tenhusen viesti oli kuitenkin päinvastainen: älkää tulko omalla autolla, vaan bussilla Joensuusta.

Mikä nyt on viimeinen ohje, Joensuu-Jukolan viestintäpäällikkö Juuso Metsälä?

- Jotta ihmismassa pääsee sujuvasti tulemaan, on hyvä, että ihmiset käyttävät eri kulkuneuvoja, hän muotoilee.

- Tänne pääsee henkilöautolla, matkailuautolla, järjestäjän bussilla, seurabussilla ja paikallisjunalla Enon asemalle.

Metsälän mukaan tapahtuman Facebook-sivuilla jotkut kommentoivat niinkin, etteivät olleet aiemmin edes huomanneet paikallisjunan mahdollisuutta. Paikallisjunalla kyllä pääsee lähelle kilpailukeskusta, mutta junia kulkee koko päivänä vain yksi, eikä lisäkapasiteettia ole varattu ainakaan Jukola-organisaation puolesta.

Lauantain ruuhkapiikit ennen puoltapäivää ja Jukolan viestiä

Bussikuljetusten ruuhkautuminen johtuu nimenomaan yleisön kiinnostuksesta, joka on Metsälän mukaan ollut suurta.

- Odotamme, että Joensuusta tulee paljon yleisöä. Aiemmin yleisön pääsy ei ole ehkä ollut yhtä helppoa.

Joensuun keskustasta ajaa Enoon ruuhkattomana aikana noin puolessa tunnissa. Metsälä ei halua arvioida, kuinka kauan ruuhkaisimpina tunteina köröttely voi kestää.

- Halusimme aika voimallisesti herätellä ihmisiä. Jos ihmiset eivät ole mitään muuta meidän nettisivuilta lukenee, niin tämä ainakin huomattiin, hän sanoo torstain tiedotteesta.

- Aika tulenkatkuista palautettakin tuli. Tiedämme, että oli huono aika kertoa tästä, mutta kuitenkin parempi kuin lauantaiaamuna.

Pahimmat liikenneruuhkat ovat tiedossa lauantaina ennen puoltapäivää, ja myös illalla ennen Jukolan viestiä on odotettavissa uusi ruuhkahuippu. Naisten Venlojen viestin lähtö on kello 14 ja miesten Jukolan viestin kello 23.

Ensi vuonna vielä enemmän väkeä?

Ensi vuonna Jukolan viesti järjestetään Hollolan Hälvälässä. Järjestäjät tavoittelevat sinne ennätyksellistä 20 000 kilpailijan osanottoa.

Ensi vuonna järjestettävän Jukolan viestin kilpailunjohtaja Jorma Aherto hakee Enosta oppia järjestelyitä varten. Aherto edustaa Lahden Suunnistajat -37:ää, joka vastaa järjestelyistä Hollolan Urheilijat -46:n kanssa. Kuva: Mikael Hoikkala

Lahti-Hollola-Jukolan kilpailunjohtaja Jorma Aherto kertoo, että tapahtuman logistiikan suunnittelu on vielä alkuvaiheessa. Todennäköisesti tapahtumaorganisaatio järjestää bussikuljetuksia Hälvälään ainakin Lahden Matkakeskuksesta.

- Hyvä puoli on, että pystymme täyttämään kilpailukeskusta useammasta suunnasta, Aherto kertoo.

Hälvälä sijaitsee valtatie 12:n varrella. Onko siellä tukosten vaara?

- Se on valtatie, jolla liikkuu normaalipäivänäkin jopa 15 000 autoa. Jukolan liikenne ei ole niin rajua, etteikö se siihen mahtuisi, kilpailun tekninen johtaja Tauno Haapasaari sanoo.

- Meillä on hyvä organisaatio, joka on varsin pitkälle paneutunut näihin, ja ehdimme vielä hyvin testaamaan asioita, Aherto täydentää.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi