Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Satu Mäkelä-Nummela ei sulje Tokion olympialaisia suunnitelmistaan - kisoihin kaavailtu parikisa ei sytytä orimattilalaista

Satu Mäkelä-Nummela voitti kotimaan avauksessaan peruskilpailun, mutta jäi finaalissa kolmanneksi. Kuva: Juha Peurala

Pekingin olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela avasi kotimaan kilpailukautensa Hollolassa Hälvälän haulikkoradalla. Polar GP:n trap-kilpailussa kolmanneksi sijoittunut Mäkelä-Nummela haki vielä itseään lämpenevässä Suomen alkukesässä.

- Ei muuta kuin vessaan peilin eteen katsomaan. Alku oli hyvä, mutta sitten tuli käsijarru, Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava Mäkelä-Nummela luonnehti kisaansa.

Trap-kilpailun voitti OSU:a niinikään edustava Noora Antikainen ja toiseksi sijoittui SSG:n Mopsi Veromaa.

Kolmet olympialaiset käynyt Mäkelä-Nummela ei tyrmää ajatusta Tokiossa vuonna 2020 käytävistä olympialaisista. Aikaa kisoihin on vielä yli kolme vuotta, mutta ensimmäisiä valintoja tehdään aikaisimmillaan jo reilun vuoden päästä.

Alku oli hyvä, mutta sitten tuli käsijarru. Trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummela

-Siellähän se on se ajatus, mutta on mentävä vuosi ja kisa kerrallaan. Näkymä on vuodesta 2020, mutta eihän sitä tiedä edes, onko hengissä silloin, Mäkelä-Nummela naurahti.

Kansainvälinen ampumaurheiluliitto ISSF on väläyttänyt, että Tokion olympialaisissa ammuttaisiin trapin parikilpailu, jossa on yksi mies- ja yksi naisampuja. Mäkelä-Nummela ja toiseksi sijoittunut Veromaa olivat epäileväisiä ideaa kohtaan. Kilpailumuoto korvaisi olympialaisten ohjelmassa miesten kaksoistrapin.

-Ei välttämättä saa kauheaa kannatusta, Mäkelä-Nummela totesi.

-Tällä hetkellä säännöt ovat niin mielenkiintoiset, että ei siinä ole mitään järkeä. Kivaa on kaverin kanssa ampua, mutta siihen se oikeastaan jääkin, Veromaa arvioi.

Törnroos kannattaa uudistuksia

Lahden Ampumaseuran Vesa Törnroos oli eri linjoilla. Rio olympialaisissa ampuneet Törnroos ja Mäkelä-Nummela olisivat potentiaalinen joukkue, mikäli parikilpailu otettaisiin mukaan olympialaisiin.

-Ihan ehdottomasti hyvä asia. Muutosvastarintaa on aina, mutta laji tarvitsee uudistuksia, jotta se pysyy mielenkiintoisena. Parikilpailun erityinen piirre on se, että parin kanssa on mahdollisuus kommunikoida kesken kisan. Sitä ei yksilökilpailussa ole, Törnroos kehui.

Törnroos oli Hälvälän trap-radalla antamassa näyttöjä syyskuussa pidettäviä MM-kilpailuja silmällä pitäen. Peruskilpailun suoritus meni tällä kertaa plörinäksi jo ensimmäisellä kierroksella, kun viisi kiekkoa vilisti ohi liian vikkelästi.

-Ei ollut se kisa, josta olen unia nähnyt. Ei se ollut ollenkaan hyvä, vaikka tuntuma ja tekniikka tuntuivat ihan hyviltä. Pienet asiat korvien välissä ratkaisivat tällä kertaa, Törnroos harmitteli.

Riossa olympiadebyyttinsä tehnyt Vesa Törnroos kannattaa suunniteltua parikisaa, koska laji tarvitsee uudistuksia. Kuva: Juha Peurala

Välivuosia otetaan kiinni

Miesten trap-kisan ratkaiseva finaali ammutaan sunnuntaina.

Sunnuntaille parhaat asemat petasi SSG:n Veli-Matti Matikainen hyvällä tuloksella: 73. OSU:n Jukka Laakso jakaa kakkossijaa tuloksella 70. Törnroos jäi kärjestä peräti kahdeksan osuman päähän.

Myös Törnroosille kilpailu oli vuoden ensimmäinen Suomessa. Muun maajoukkueen tapaan Törnroos on harjoitellut ja kisannut kevään etelän lämmössä.

Reissaamisen jälkeen Törnroos keskittyy lisänäyttöjen antamiseen Suomen kamaralla. Ennen syyskuussa järjestettäviä MM-kisoja olisi päästävä kesäkuun EM-kilpailuihin. Mäkelä-Nummelan tapaan olympialaiset ovat jo käyneet ajatuksissa.

-Se on pitkän ajan päätähtäin ehdottomasti. Viisi vuotta sitten annoin muille tasoitusta pitämällä seitsemän vuotta ammunnasta taukoa, ja sitä tässä otetaan tänä ja ensi vuonna kiinni, Törnroos linjasi.

Marjut Heinonen skeetin paras

Naisten skeet-kisan ykkönen oli Orimattilan OSU:n Marjut Heinonen. Hän oli peruskilpailun paras 68 osumalla ja voitti finaalissa SSG:n Heidi Hämäläisen 50-42.

Miesten skeetissä kärkipaikkaa jakavat Iisalmen Ampujien Aleksi Ahokas ja Viron Andrei Inesin. Kumpikin missasi vain yhden kiekon 75:stä. Lahden Ampumaseuran Tommi Takanen jakaa kolmossijaa SSG:n Oskari Kössin kanssa tuloksella 73.

Lauri Ilola
lauri.ilola@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X