Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Tammikuussa lapsen saanut Minna Kauppi hallitsi Hollola-Rasteilla - Venlojen viestiin valmistautuva Kauppi toivoo hitaita ratoja

Suunnistus: Minna Kauppi ja Tapani Mäkinen hallitsivat Tiirismaan syheröt.

Äitiyslomalla oleva ex-huippusuunnistaja Minna Kauppi oli ykkönen Hollola-Rasteilla. Kuva: Mirja Hussain

Suunnistuksen moninkertainen maailmanmestari Minna Kauppi lopetti uransa jo puolitoista vuotta sitten, mutta sunnuntaina hän jälleen kiusasi kanssasiskoja naisten yleisessä sarjassa Hollola-Rasteilla. Tammikuussa pojan synnyttänyt ja äitiyslomalla oleva Kauppi on nyt 34-vuotias ja voisi siten osallistua suunnistuskisoissa jo aikuisten sarjaan.

Lahden Suunnistajat -37:ää edustava Kauppi oli sunnuntaina tarkin naisten 4,2 kilometrin reitillä suunnistuksellisesti erittäin haastavilla Tiirismaan rinteillä.

- Hauskaa oli pitkästä aikaa. Olihan tämä kisa hieman "harmaalla alueella" minulle, sen verran oli kotikenttäetua. Tiesin, että tässä maastossa pitää edetä riittävän hiljaa koko ajan, sillä täällä olen pummannut kävellenkin. Nytkin joka lipulle piti suunnistaa varmasti, tarpeeksi hiljaa, Kauppi kuvaili maastoa ja omaa menoaan.

Melko hyvätasoisesta osallistujaporukasta kakkoseksi nousi Kauniaisten OK77:n Ina Westerlund, mutta ero Kauppiin kasvoi 59 sekuntiin. Kolmanneksi nopein, SK Pohjantähden Heini Wennman oli jo yli kaksi minuuttia Kauppia hitaampi.

Mukana oli vielä viime vuosien maajoukkuemenijöitä. Tampereen Pyrinnön Anni-Maija Fincke kertoi, ettei tähdännytkään nyt MM-kisoihin, ja siksi hän ei nyt ollut Viron katsastuksissa. Samoin Wennman valitteli, ettei täyspäiväinen työ oikein suosi kovaa harjoittelua.

Takana pari kuukautta juoksua

Minna Kaupin päiväohjelma alkaa nykyään aamulla kuuden ja kahdeksan välillä. Ensin on leikkiä ja Ukko-pojan ruokailua.

Sen jälkeen käydään ulkona lastenvaunuilla, ja sitä tointa ovat rytmittäneet joskus isä ja pappa. Kaupin oma lenkki ajoittuu myös päiväsaikaan.

- Parisen kuukautta olen nyt lenkkeillytkin, ja jatkossa pitää käydä myös muutama kisa, koska Jukolassa suunnitelmissa on kilpailla Venlojen viestissä. Tämä kisa oli lähellä, joten tähän oli helppo tulla. Venloihin on enää vain kuukausi aikaa.

- Tietysti tässä kunnossa toivoisi mahdollisimman hitaita ratoja suunnistuksellisesti, jotta muut eivät jättäisi ihan vaan vauhdilla. Viimeksi olen kuitenkin kilpaa tosissaan suunnistanut viime vuoden keväällä Ruotsissa Tiomilassa.

Mäkinen selkeä ykkönen

Miesten urakkana oli lyhyt keskimatka 5,3 kilometriä, ja sen vauhdikkain oli Turun Metsänkävijöiden Tapani Mäkinen. Hän jätti viime syksyn yömestari Vaajakosken Terän Juha Sorviston 39 sekunnilla kakkoseksi. Kolmanneksi tullut Lynxin Aleksi Leskinen jäi 50 sekuntia. Hollolan Urheilijat -46:n ratamestari Juhani Jaskarin laatima vaativa rata teki erot varsin selkeiksi, sillä kymmenes mies hävisi jo yli neljä minuuttia.

- Ei varsinaisesti oikein hyvää suunnistamista. Vaikeilla alueilla lopussa ei homma oikein sujunut sujuvasti, valitteli Mäntsälän Urheilijoiden kasvatti Mäkinen kisaansa. MU:ssa riveissä nuorten sarjoissa miehelle kirjattiin useita hyviä menestyksiä SM-tasollakin.

Useita voittoja Päijät-Hämeeseen

LS-37:n parhaat miesten kisassa olivat Seppo Järvinen, 19:s, ja Ari Hämäläinen, 20:s. Naisissa LS-37:n Saara Kukkonen oli neljästoista.

LS-37:lle tuli sarjavoittoja peräti kymmenen: Jani Hämäläinen H40, Ari Anjala H55, Markku Kotala H60, Jukka Luukko H75, Timo Koivuniemi H12TR, Anu Tahvanainen D40, Kirsi Koivuniemi D45, Virpi Remahl D50, Päivi Einonen D55 ja Jenni Leppänen D12TR.

Asikkalan Raikkaan voittajat olivat Elias Ala-Heikkilä H10RR ja Aura Luopa D10RR. Lahden Taimelle voitti Eetu Sarkkinen H10RR, Nastolan Terälle Anu Koistinen D21C, MU:lle Valtteri Kinnunen H18, Rastivarsoille Joni Hirvonen H20 ja HU-46:lle Eerika Riutto D14.

Pentti Talikainen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi