Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Tattisormet testissä - FC Lahden kaksikko otti miehistä mittaa videopeliturnauksessa

FC Lahden liigafutarit saivat pääsiäisenä neljän päivän harjoitusvapaan. Kukin pelaajaa saa viettää vapaan niin kuin parhaaksi näkee. Santeri Hostikka ja Joona Tapani näkivät parhaaksi osallistua seuran järjestämään FIFA 17 -videopeliturnaukseen.

- Ei viikonloppua ilman futista. Voittamaan tultiin. Se on kivaa ja maine kasvaa. Turnauksen voittaminen olisi melkoinen meriitti, Hostikka höpötti.

Voittajalle oli luvattu joukkosauna sporttiravintola Seipäästä, liput FC Lahden kauden kotiavaukseen ja seuran match worn -pelipaidat.

Hostikka sanoi, että palkinnoista houkuttavin on saunavuoro.

Prässäämään pystyy vain sillä pelaajalla, jota ohjaa. Puolustuslinjakin liikkuu oudosti. FC Lahden Joona Tapani

Sen ymmärtää. Vaikka FC Lahti ei maksa Veikkausliigan suurimpia palkkoja, ei seura sentään niin köyhä ole, että pelaajien pitäisi maksaa otteluliput ja työasut matseihinsa.

Seuran markkinointiassistentti Taneli Okkonen valvoi turnauksen sujumista Rafaelin pelipaidassa.

- Idea turnaukseen lähti meidän toimiston puolelta. Yhteistyökumppanit eivät nykypäivänä tyydy mainoksiin kentän laidalla. Seipään kanssa yhteistyössä kehitettiin tällainen tapahtuma. Täällä on kaikki pelit ja vehkeet valmiina. Pitkäperjantai on hyvä ajankohta, koska telkkarista ei tule kilpailevaa urheiluviihdettä, hän perusteli tapahtuman eksistenssiä.

Pitkä eilisilta painoi vastustajia

Nopeasti täyttyneeseen turnaukseen osallistui 16 kaksihenkistä joukkuetta. Hostikka ja Tapani aloittivat turnauksen kahdella komealla voitolla.

- Ensimmäisellä kierroksella vastustaja oli tasokas, mutta heillä eilinen pitkäksi venynyt ilta painoi tattisormia, Okkonen näki.

Etukäteisveikkauksissa FC Lahden duon arveltiin olevan vahvoilla - pitäähän jalkapalloilijoiden todellisuutta jäljittelevän pelin niksit tuntea. Hostikan ja Tapanin mielestä pelin tekoälyssä on kuitenkin vielä runsaasti kehitettävää.

- Prässäämään pystyy vain sillä pelaajalla, jota ohjaa. Puolustuslinjakin liikkuu oudosti, sanoi ensimmäistä esiintymistään Veikkausliigassa odottava Kuusysin kasvatti Tapani.

Pelikaverit jännäsivät nurkkapöydässä

FC Lahden Loorents Hertsi ja Kalle Taimi jännittivät nurkkapöydässä joukkuetovereidensa edesottamuksia.

- Meillä ei ollut hajuakaan, mitä täällä tapahtuu. Syömään tultiin, mutta pitäähän kavereita vähän kannustaa, Hertsi sanoi.

Hostikka on rankannut itsensä FC Lahden ykköspelaajaksi FIFA 17:ssa. Pelisessioita Hostikan luona järjestetään kuulemma niin taajaan, että sohvan pinta alkaa olla verhoilua vaille.

- Kai se aika paljon pelaa, mutta en minä sen sohvalla ole käynyt. Katsotaan nyt ensin mikä sen taso on, että onko siitä mihinkään, Hertsi kommentoi.

Kalle Taimen lajeja jalkapallon lisäksi ovat tennis ja frisbeegolf.

- Frisbeegolfissa jätkät saavat varmuudella kyytiä, ainakin Kemissä saivat. Lahdessa pitäisi olla ihan hyvät radat. Menen testaamaan, kun säät tästä vähän lämpenevät, PS Kemistä Lahteen siirtynyt puolustaja jutteli.

Taimi on kotiutunut mastokaupunkiin mutkattomasti.

- Jätkät ovat ottaneet hyvin vastaan ja tutustuttaneet kaupunkiin. Hyvältä vaikuttaa.

Urheilijat kuivin suin

Futarit istuivat baarissa ainakin vielä iltapäivästä kuivin suin.

- Urheilijan elämää. Pääsiäinen ei paljon normaalista eroa, mutta kivahan se on saada ajatukset välillä pois jalkapallosta. Akkuja ladataan ja rauhoitutaan, Taimi sanoi.

FC Lahden joukkueharjoitukset jatkuvat tiistaina. Seuraavan ottelunsa Kuhnurit pelaa maanantaina 24. huhtikuuta Helsingissä, jossa vastassa on HIFK.

E-sports

Kasvava penkkiurheilumuoto

Elektroninen urheilu (eng. eSports tai e-sports) on tietotekniikkaa hyödyntävää kilpaurheilua, jota harrastetaan niin joukkue- kuin yksilömuodossa.

Tavallisimmat e-urheilupelit ovat tietokoneella tai konsolilla toimivia viihdepelejä, jotka jakautuvat useampaan alalajiin.

Suosituimpia genrejä ovat reaaliaikaiset strategiapelit, ensimmäisen persoonan ammuntapelit ja taisteluareenamoninpelit.

Ammattimainen kilpapelaaminen on toistaiseksi keskittynyt vain muutamien, pelaajamääriltään suurten pelien ympärille, kuten Counter-Strike, Dota 2, League of Legends ja StarCraft II.

Suosituimmat urheilupelit ovat Electronic Artsin NHL- ja FIFA-sarjat.

Kilpapelaamisesta on tullut suosittua tv-viihdettä. Viime syksynä järjestettyä League of Legendsin MM-finaalia seurasi yhteensä 43 miljoonaa katsojaa.

Turnauksessa jaettiin rahapalkintoja yhteensä 6,7 miljoonaa dollaria.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi