Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Pelituntuman puute ei tuntunut missään - Karri Rämöllä vakuuttava debyytti Pelicans-maalilla

Hienosti torjunut maalivahti Karri Rämö huolehti Tapparan Otto Rauhalan läpiajosta ja sai lahtelaisyleisön haukkomaan henkeään patjalla tekemällään tuplatorjunnalla. Kuva: Juha Peurala

Pelicans ja Tappara antoivat lahtelaisyleisölle herkkua koko rahalla torstain liigakamppailussa. Hyvätasoinen, vauhdikas sekä tapahtumarikas kamppailu päättyi rankkareiden jälkeen pussinokkien voittoon maalein 3-2.

Hallitseva Suomen mestari ei päästänyt Pelicansia helpolla, pikemminkin päinvastoin. Pelicans oli avauserässä erinomainen, mutta sen jälkeen alkoivat pienet vaikeudet.

Etenkin toinen erä oli isänniltä hankala. Tappara pyöritti vaihto vaihdolta pitkiä hyökkäyksiä, ja puuduksissa olleet lahtelaispelaajat yrittivät roikkua perässä.

Vaikka Pelicansilla oli vaikeita hetkiä, niin taistelusta homma ei jäänyt kiinni. Joukkue puolusti omaa maalin edustaansa kunniakkaasti sekä miehekkäästi.

Oma paketti pysyi hyvin kasassa, ja jaksoin keskittyä läpi matsin. Maalivahti Karri Rämö

Kolmas erä oli jo hieman tasaisempi. Jatkoajalla Tappara loi vaarallisimmat tekopaikat, mutta debyyttiotteluaan Pelicansin paidassa pelannut Karri Rämö nollasi kirvesrintojen yritykset kerta toisensa jälkeen.

"Kiitos koko joukkueelle"

Rankkareissa Rämö venyi kahteen torjuntaan. Se riitti kahteen tärkeään sarjapisteeseen, kun sekä Justin Hodgman että Antti Tyrväinen ujuttivat kiekon rysään.

- Tämä oli todella tiukka kamppailu. Vastustaja oli kyllä vahva. Taistelimme kuitenkin esimerkillisesti. Siitä kuuluu kiitos koko joukkueelle, 36 torjuntaa merkkauttanut Rämö sanoi yltäpäätä hikisenä.

Rämö venyi etenkin avauserässä muutamaan maagiseen pelastukseen.

Ensinnäkin hän torjui Otto Rauhalan läpiajon. Myös tuplatorjunta patjalla sai lahtelaisyleisön haukkomaan henkeään.

Tällä kaudella vain kolme virallista ottelua pelannut Rämö ei myöntänyt väsymyksen vaivanneen.

- Oma paketti pysyi hyvin kasassa, ja jaksoin keskittyä läpi matsin. Kroppa tuntuu hyvältä. Oli tosi hauska pelata. Tätä fiilistä olen kaivannut, molari korosti hymyillen.

Suomessa passiivisempaa

Rämöä ei jäänyt hirveästi kismittämään Tapparan tehdyt osumat.

- Maalit nyt olivat mitä olivat. Noita aina välillä menee. Olen ihan tyytyväinen omaan suoritukseeni.

Pitkän pätkän urallaan Pohjois-Amerikassa pelannut maalivahti joutuu opettelemaan kotimaan liiagn tavoille. Peli on edelleen hyvin erilaista.

- Kyllä Suomessa pelataan huomattavan paljon passiivisemmin kuin Jenkeissä. Täällä käännytään useammin omiin päin ja pidetään rauhassa kiekkoa. Kiekkokontrolli on isossa osassa. Mutta kyllä tähänkin tottuu, kun saa lisää pelejä, Rämö sanoi.

Matikainen ihasteli

Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen tiesi tasan tarkkaan sen, mitä Rämö joukkueelle tuo.

- Hänen rauhallisuutensa on ihailtavaa. Rämö näkee ja löytää kiekot, jotka maalille ammutaan. Oletin, että hän onnistuu heti ensimmäisessä matsissaan.

Matikainen oli tyytyväinen siihen, miten joukkue pelasi sarjakärkeä vastaan.

- Tämä oli kaikin puolin laadukas kiekkopeli. Olimme ensimmäisessä erässä loistavia, ja olisimme voineet johtaa useammalla kuin yhdellä maalilla. Avauserän jälkeen peli tasoittui huomattavasti, mutta pystyimme hoitamaan vaikeat hetket.

- Jatkossa meidän täytyy kiinnittää entistä enemmän huomiota siihen, kuinka pelaamme johtoasemassa. Nyt meille sattui muutamia älyttömyyksiä, joista laatujoukkue rokotti tylysti. Olemme vielä opin tiellä, Matikainen sanoi.

Jääkiekko

Pelicans-Tappara vl. 3-2

1. erä: 0.40 Juhani Tyrväinen (Marko Pöyhönen-Mikko Kousa) 1-0.

2. erä: Maaliton.

3. erä: 48.24 Jani Lajunen (Kristian Kuusela-Jan-Mikael Järvinen) 1-1 yv, 50.54 Mikko Kousa (Antti Erkinjuntti-Juha Leimu) 2-1, 51.22 Kristian Kuusela (Jani Lajunen-Jan-Mikael Järvinen) 2-2 yv.

Jäähyt: 44.04 Sebastian Repo Tappara 2+10 min (kärsi Manu Honkanen), 47.08 Kimi Koivisto Pelicans 2 min, 48.24 Henri Heino Pelicans 2 min, 48.52 Valtteri Kemiläinen Tappara 2+10 min (kärsi Rasmus Smedberg), 51.04 Marko Pöyhönen Pelicans 2 min.

4. erä: Maaliton.

Jäähyt: 5.00 Justin Hodgman Pelicans 10+20 min.

Vl-maali: Antti Tyrväinen 3-2.

Jäähyt yhteensä: Pelicans 5x2 min, Justin Hodgman 10 min, Justin Hodgman 5 min + PRK (20 min)=40 min, Tappara 3x2 min, Sebastian Repo ja Valtteri Kemiläinen 10 min=26 min

Torjunnat: Karri Rämö Pelicans 12+8+9+7 =36, Dominik Hrachovina Tappara 6+5+8+1=20

Yleisöä: 4 336.

Eerikki Lyytikäinen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X