Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Box Monkeys haluaa kirkastaa hopeat kullaksi: ”Ei se mikään salaisuus ole”

Lahtelainen Box Monkeys pelaa box lacrossen SM-sarjassa. Kuva: Arkisto/Harri Laiti

Kolmella edellisellä kaudella SM-hopeaa saavuttanut Lacrosse Lahti ry:n box lacrosse -joukkue Box Monkeys aloitti sarjakautensa menneenä viikonloppuna Uudessakaupungissa. Avausturnauksen saldona oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Monkeysin pelaajavalmentaja Joni Jalvanti oli tyytyväinen sarja-avauksen antiin ja uskoo nuoren joukkueen iskukykyyn kauden edetessä.

- Meillä on vahva 97- ja 98-syntyneiden porukka, jonka kanssa aloitettiin jo silloin, kun jätkät olivat 14-15-vuotiaita. Heillä on tekniikka todella hyvällä tasolla ja nyt on tullut vähän fyysisyyttäkin. Pelaajarunkomme koostuu näistä nuorista hyväkuntoisista jätkistä. Höysteenä on kokeneemman osaston kavereita, ketkä ovat olleet pitkään mukana. Tässä ryhmässä on todella paljon potentiaalia.

Lahtelaisten kausi jatkuu reilun viikon päästä Vaasassa. SM-sarjan viidestä joukkueesta neljä parasta selviävät heinäkuussa Lahdessa pelattavaan finaaliturnaukseen.

"Haluamme voittaa kultaa Lahdessa täyden SOL-areenan edessä"

Monkeys-leirissä janotaan hyvitystä kolmen edellisen kauden finaalitappioille. Turku Titans on vienyt mestaruuden kaikille kerroilla lahtelaisten nenän edestä.

- Ei se mikään salaisuus ole, että haluamme kultaa. Olemme pelanneet kolme vuotta ja joka kerta hävinneet finaalissa. Koko talven olemme valmistautuneet siihen, että haluamme voittaa kultaa Lahdessa täyden SOL-areenan edessä, sanoo Jalvanti

Box lacrossen SM-finaalit pelataan Launeen SOL-areenalla 9.-10. heinäkuuta. Lacrosse Lahti ry:n puheenjohtaja Miika Tuominen lupaa finaaliviikonlopulle karnevaalitunnelmaa, jota kannattaa tulla todistamaan paikan päälle.

- Pyrimme rakentamaan lahtelaiseen tyyliin ison tapahtuman. Kaikki aiemmat Lahdessa järjestetyt turnaukset ovat saaneet lacrosse-piireissä paljon kiitosta. Pyrimme tarjoamaan stream-lähetystä turnauksesta, sillä meillä on jonkin verran jopa ulkomaalaisia seuraajia. Näin saamme tarjottua heillekin otteluita livenä, selventää Tuominen.

Kuuntele Lacrosse Lahti ry:n puheenjohtaja Miika Tuomisen sekä Box Monkeysin pelaajavalmentaja Joni Jalvannin haastattelu Radio Voiman verkkosivuilta.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi