Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Jouni Heikinheimo ja El Carillo kolmansia Liettuassa

Jouni Heikinheimo ja El Carillo menestyivät Liettuassa. Kuva: Pertti Louhelainen

Lahtelainen Jouni Heikinheimo ajoi hevosyksiköiden kolmen tähden valjakkokilpailussa Bendoriaissa Liettuassa kolmanneksi El Carillolla. Valjakko oli perjantain koulukokeen jälkeen seitsemäs ja teki toiseksi nopeimman ajan lauantain maratonilla nousten kiinni kolmossijaan. Toinen sija sunnuntain tarkkuusradalla toi kolmannen sijan kokonaisvirhepistein 131,88.

Voiton luokassa ottivat puolalaiset Kwiatekin sisarukset, Weronika hevosella Bartnik pistein 114,55 jäljessään Bartłomiej ja Niger, 129,03. Jälkimmäinen otti tarkkuudessa kaksi palloa alas porttikeiloilta, ja Heikinheimo olisi ajanut hänestä ohi puhtaalla radalla.

- Harmitti hirvittävästi, kun meille tuli yksi pallo alas. Se oli aika iso pettymys. Täytyy olla tulokseen toki tyytyväinen varsinkin, kun me olemme amatöörejä ja he ammattilaisia. Rata oli mitattu aika löysästi, ajoimme 20 sekuntia alle enimmäisajan. En halunnut kuitenkaan lähteä hidastamaan normaalin kansainvälisen kilpailun tempoa, ja pudotus ei ollut myöskään vauhdista kiinni, se oli vain pieni lipsahdus, kun hevonen ennakoi hieman käännöstä, Heikinheimo kertoo.

Heikinheimo ja El Carillo ovat käyneet kolmet edelliset MM-kilpailut (2010, 2012 ja 2014) ja hevosella on ikää jo 20 vuotta, mutta se ei kavioissa paina. Tavoitteena ovat hevosyksiköiden neljännet MM-kilpailut, jotka ajetaan Itävallassa Piber Köflachissa elokuun alussa.

- MM-kilpailut ovat ilman muuta tavoitteena. Edellisistä MM-kisoista lähtien on tehty töitä nimenomaan niitä kohti, joka päivä tavalla tai toisella rakennettu hevosta seuraaviin arvokisoihin.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi