Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Lahteen uusi liigaseura - LaSB, Dynamo ja HU-46:n salibandy fuusioituivat

Lammin Salibandy pelasi viime kaudella kolme kotiotteluaan Suurhallissa ja sinne mielisi myös uusi liigaseura LASB. Kuva: Mirja Hussain

Lahteen syntyi lauantaina salibandyn liigaseura, kun Lammin Salibandy, Kosken Dynamon junioritoiminta ja Hollolan Urheilijat -46:n salibandyjaosto fuusioituivat uudeksi seuraksi. Lammin Salibandy nousi ensi kaudeksi 1. divisioonasta miesten salibandyliigaan.

Hämeenlinnalaisen (LaSB) ja kahden hollolalaisen seuran yhdistymisen seurauksena syntyneen LASB Edustus ry:n kotipaikaksi on rekisteröity Lahti.

- Lahden talousalue on seuratoiminnan kannalta kiinnostava ja LASBin tarkoitus on olla koko alueen liigaseura. Siksi on loogista, että seura on kirjoilla alueen keskuksessa, perustelee uuden seuran puheenjohtaja Arto Korhonen, joka aiemmin toimi HU-46:n salibandyjaoston puheenjohtajana.

Samanaikaisesti perustettiin myös LASB Juniorit ry, jonka kotipaikka on puolestaan Hollola. Yhdistyksillä on sama johtokunta.

Lammin Salibandy jää historiaan

HU-46:n jaoston koko toiminta siirtyy nykymuodossaan uuteen seuraan, samoin Lammin Salibandyn, jonka nimi jää historiaan. Sen sijaan Dynamon aikuisurheilu jää fuusioseuran ulkopuolelle.

- Uuden seuran LASB-nimen merkitys jää jokaisen lukijan ja kuulijan mietittäväksi, toteaa Korhonen.

Puheenjohtaja ei suoraan myönnä, että edustusseuran Lahteen rekisteröinnin taustalla olisi halu päästä pelaamaan liigajoukkueen kotiottelut Lahden Suurhallissa. Hän kuitenkin myöntää, että pitkällä jänteellä se on tavoite.

Lahden liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki sanoo, että vaikka kyse onkin liigaseurasta, ei sillä ole mitään automaattista ohituskaistaa salivuorojen käyttäjäksi.

Etelä-Suomen Sanomat ennakoi fuusiota jo sunnuntaina ESS.fi:ssä ja maanantain lehdessä.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi