Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

"Edes lahtelaistunut liigajoukkue ei pääse ohituskaistaa Suurhalliin"

Ensi kaudeksi miesten salibandyliigaan noussut Lammin Salibandy on toivonut, että seura voisi pelata tulevalla kaudella kotiottelunsa Lahden Suurhallissa. Seura kaavaili tuovansa Lahteen noin kymmenen sen 13 kotiottelusta.

Suurhalli on ollut jo tähänkin asti tupaten täynnä lahtelaisten seurojen harjoitusvuoroja ja ensi talvena se on lisäksi viikkoja kiinni Lahden MM-hiihtojen takia. Siksi esimerkiksi Päijät-Hämeen Salibandyseurassa on oltu hyvin huolestuneita LaSB:n aikeista.

Lauantaina LaSB siirtyi historiaan, kun se fuusioitui Kosken Dynamon ja HU-46:n salibandyjaoston kanssa ja uuden seuran, LASB Edustus ry:n, kotipaikaksi rekisteröitiin Lahti.

Lahtelaistuminen ei kuitenkaan ole sille oikotie Suurhallin parketille, sillä kaupungin rajallinen hallikapasiteetti on ja pysyy.

- Edes lahtelaistunut liigajoukkue ei pääse ohituskaistaa Suurhalliin, korostaa Lahden liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki.

Mahdollisuuksia on tutkittu

Lammilaiset kävivät viime tiistaina puhumassa kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirralle, joka kutsui tapaamiseen myös liikuntoimenjohtajan. Seura kertoi julkisuuteen, että keskustelut käytiin positiivisessa hengessä.

Lanki sanoo, että vieraanvarainen Lahti ottaa toki mielellään vastaan vieraileviakin tähtiä, mutta se ei voi tapahtua nykylahtelaisten kustannuksella.

- Lupasimme tutkia mahdollisuuksia ja olemme tutkineet. Tässä on monta elementtiä, jotka eivät tee asiasta yksinkertaista. Asetimme myös reunaehtoja, joista tärkein on yhteistyö Päijät-Hämeen Salibandyseuran kanssa, linjaa Lanki.

Seurojen löydettävä yhteisymmärrys

Reunaehtoihin kuuluu muun muassa se, että liigapelit pitäisi pystyä sijoittamaan viikonloppuun ja samalle päivälle PHSB:n edustusjoukkueen pelien kanssa, joilloin niiden vaikutus Suurhallin muille käyttäjille jäisi mahdollisimman pieneksi.

- Liigapelit ovat sinänsä positiivinen asia ja jokainen kaupunkihan niitä haluaisi, mutta ei se ongelmatonta ole. Seurojen on löydettävä yhteisymmärrys ja vasta sitten asia voi mennä eteenpäin.

Liikuntatoimenjohtaja myös muistuttaa, että Lahdessa on olemassa vanha käytäntö, jonka mukaan uusilla seuroilla on vuoden karenssi, ennen kuin ne voivat hakea kaupungin avustuksia ja harjoitusvuoroja.

- Positiivista tässäkin asiassa on se, että meidän Suurhalli-Messuhalli-kompleksimme on niin kiinnostava, että sinne on jatkuvasti ruuhkaa, naurahtaa Lanki.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi