Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Huippupisteet tehnyt lahtelaisluistelija nautti kilpailusta maailman huippujen joukossa

Roman Galayn kausi on alkanut hienosti. Viikonloppuna nuorukainen paransi ennätystään 20 pisteellä. Kuva: Janne Laakkonen

Ensimmäistä kauttaan seniorisarjassa luisteleva Lahden Taitoluistelijoiden Roman Galay, 17, onnistui viikonloppuna hienosti Dortmundin kovatasoisessa kansainvälisessä kilpailussa. Galay teki ennätyspisteensä 191,67 ja sijoittui kilpailussa viidenneksi. Galay paransi ennätystään noin 20 pisteellä. Galay on ensimmäinen suomalaismies, joka on ylittänyt kansainvälisessä kilpailussa yli 190 pistettä. Suomalaismiehistä Ari-Pekka Nurmenkari on luistellut vuosia sitten 190 pistettä SM-kilpailuissa.

Galay väläytteli lyhytohjelmassa osaamistaan kovassa seurassa sijoittuen osiossa neljänneksi. Kolmoisakselit kulkivat molemmissa ohjelmissa, vapaaohjelmassa hän yhdisti sen jopa kolmoistulppiin. Siinä missä hypyt kulkivat lähestulkoon suunnitellusti, myös piruetteihin ja askelsarjoihin oli tullut lisää kaivattua varmuutta ja vaikeustasoja.

Kovatasoisen kilpailun voitti Belgian Jorik Hendrickx 244,69 ennen hallitsevaa MM-pronssimitalistia Dennis Teniä. Venäjän kokenut Sergei Voronov oli kolmas. Toinen suomalaisluistelija, Valtter Virtanen, oli kilpailussa seitsemäs pistein 175,62.

Huima kehitys

Galayn kehitys kuluneella kaudella on ollut huimaa. Lokakuussa Galay osallistui Finlandia-trophyyn, jossa hän asetti tavoitteekseen 170 pistettä. Tavoite toteutui ja nyt Dortmundissa tuli uusi huima loikka eteenpäin.

Dortmundin lyhytohjelmakilpailussa lahtelainen ylitti MM-kilpailuun vaadittavan teknisten pisteiden vähimmäisrajan (34 pistettä). Vapaaohjelman tekniset pisteet (64) jäivät vielä ylittämättä, mutta suomalaisluistelija vannoi ne vielä saavuttavansa.

- Kyllä vapaaohjelmaan jäi vielä puristettavaa kuten toinen kolmoisaksel ja kolmoislutz, joka jäi nyt kaksinkertaiseksi, kertoi Galay liiton tiedotteessa.

Galay oli tyytyväinen kokonaisuuteensa.

- Tuntuu hyvältä. Lähdin parantelemaan omaa ennätystäni, mutta en olisi arvannut että se paranee kertaheitolla noin paljon.

Ensimmäisiä aikuisten kilpailujaan luisteleva Galay nautti myös paikasta vapaaohjelman kuumassa ryhmässä.

- Oli tosi siistiä olla maailman huippujen kanssa samassa verryttelyryhmässä. Ajattelin, että nyt on luisteltava hyvin kun kerran ollaan kuumassa ryhmässä. En halunnut epäonnistua.

Kuka?

Roman Galay

17-vuotias taitoluistelija. Kotoisin Pietarista, asunut Suomessa kuusi vuotta.

Edustaa Lahden Taitoluistelijoita ja asuu Lahdessa.

Valmentajat Nuriya Pirogova ja Ruslan Novoseltsev

Junioreiden Pohjoismaiden mestari 2015. Junioreiden Suomen mestari 2014 ja 2015.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Urheilu

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X