Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Golf

Vierumäen Challenge Tour puolivälissä, viikonloppuna kentällä nähdään kuusi suomalaista

Oliver Lindell tarkastaa viheriön kallistuksia väylällä 12. Kuva: Tuomo Seppänen

Puuskittainen tuuli ja kolea keli varjostivat Heinolassa Vierumäellä pelattavaa Golfin haastajaturnausta perjantaina. European Challenge Tourin toisen päivän pelikierros ratkaisi lauantain ja sunnuntain kierroksille yltävien kohtalon.

Kaikkiaan 65 pelaajaa jatkaa turnausta lauantaiaamuna. Jatkoon pääsyn raja asettui tulokseen 2 alle parin, eli Cooke-kenttä oli kierrettävä kahdesti yhteensä enintään 142 lyönnillä.

Ruotsin Rikard Karlberg lähtee lauantain kierrokselle piikkipaikalta. Göteborgilainen pelasi perjantaina tuloksen 69. Torstaina kierros kulki kolme lyöntiä paremmin, joten Karlberg on ainoana 9 lyöntiä alle ihannetuloksen.

Päivän komeimman nousun teki englannin Mark Young. Britti paranteli 7 alle parin tuloksellaan sijoitustaan torstaisesta peräti 52 pykälää ja starttaa viikonlopun finaalikierroksille pistein 136. Youngin kanssa tuloksen 8 alle jakavat Ranskan Joel Stalter ja Clément Berardo, Tanskan Mark Flindt Haastrup sekä Ruotsin Oskar Lengden.

Samassa joukossa on myös torstaina Cooke-kentän ennätyksen 63 lyöntiä tehnyt hollantilaispelaaja Darius Van Driel. Hän hyytyi perjantaina tulokseen yksi yli parin.

Myös ranskalainen Robin Roussel pelasi perjantaina 7 alle ja ravisti karsintapeikon selästään noustuaan yhteistulokseen 7 alle.

Suomalaisittain turnauksen toinen päivä sujui torstaita paremmin, vaikka Mikael Salminen konttasikin pelaten tuloksen kaksi yli parin. Salminen oli lopulta viimeinen finaalikierroksille selvinnyt pelaaja.

Parhaaksi suomalaiseksi kipusi porvoolainen Oliver Lindell tuloksellaan 139, eli viisi alle ihannetuloksen. Lindell paranteli torstaista tulostaan yhdellä lyönnillä. Peli sujui vaikka puttaaminen oli vaisua.

- Löin tänään paljon paremmin kuin eilen. Griiniosumia oli 14. Putit eivät vain uponneet, sanaili Lindell ja mietiskeli mahdollisuuksiaan jatkossa.

- Jos yhden alhaisen tuloksen vetää, ollaan mukana pelaamassa voitosta. Ehkä sellaisen aika on huomenna (lauantaina).

Espoosta kotoisin oleva ja kolmasti Challenge Tourin kilpailun urallaan voittanut Roope Kakko nousi myös yhteistulokseen 139. Hän iski perjantaina neljä alle parin tuloksen kammeten mukaan viikonlopun kahdelle jatkokierrokselle. Kakko oli tyytyväinen ja kehui olosuhteita.

- Tänään löin jo ihan kehityskelpoisesti. Ja putit ovat kulkeneet mallikkaasti molempina päivinä. Kentällä on tosi hyvä setup. Ja par kolmosethan Cookella ovat aivan maailmanluokkaa.

Albert Eckhardt ja Kalle Sneck korjailivat asemiaan torstaisesta. Kumpikin alitti Cooke-kentän ihannetuloksen neljällä lyönnillä ja raivasi tiensä 60 parhaan joukkoon lyöntimäärällä 142. Samaan ylsi sekä torstaina, että perjantaina kaksi alle tuloksen kirjauttanut Joonas Granberg.

Hole in one -tuloksia Cooke-kentällä on tässä turnauksessa isketty kaksi. Torstaina avauksensa suoraan koloon löi norjalaispelaaja Mark Haastrup seitsemännellä reiällä. Perjantaina siihen ylsi espanjalainen Carlos Pigem väylällä numero 15.

Tuomo Seppänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi