Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Golf

"Loma ilman mailoja teki näköjään hyvää" - Mies tuli Ibizalta Vierumäelle ja teki kenttäennätyksen

Darius van Driel otti komennon Vierumäki Finnish Challenge -kilpailussa. Oliver Lindellillä paras avaus Vierumäellä. "Nyt vaan putteja paremmin sisään."

Darius van Driel tuli suoraan lomalta ja ilman harjoituskierrosta ykköstiille. Tuloksena oli Cooken uusi kenttäennätys. Kuva: Janne Tarmio

Darius van Driel tuli Vierumäelle vähän kiireellä melkein suoraan lomalta, eikä ehtinyt pelata Cooke-kentällä edes harjoituskierrosta. Torstaiaamu oli hienoinen shokki, kun mies lähti harjoitusalueelle. Yli 30 asteen Ibizan kelit olivat tiessään ja mittari näytti 12 plusastetta.

– Rangella lyöminen ei tuntunut kovin hyvältä ja ajattelin, että olisin tyytyväinen 72 lyönnin (par) kierrokseen. Tein vielä avausväylälle bogeyn ja ajattelin, että niinhän tämä lähtee kuin olin epäillytkin, hän kertasi.

Sen jälkeen alkoi kuitenkin tapahtua. Putit alkoivat upota, lähestymislyönnit osuivat lipun viereen, eikä mies joutunut ongelmiin matkalla lyöntipaikoilta viheriöille. 30-vuotias hollantilainen paukutti Vierumäen Finnish Challengen avauspäivänä Cooke-kentän uuden kenttäennätyksen. 63 lyönnin tulos alittaa par'in yhdeksällä lyönnillä. Hänellä on kolmen lyönnin johto avauspäivän jälkeen.

– Loma ilman mailoja teki näköjään hyvää, vaikka pari viikkoa olisi ollut sopivampi aika. Minulla oli takana yhdeksän viikon kilpailuputki ja olin väsynyt, mutta halusin tulla tänne, koska pidän tästä kisasta ja kentästä.

Tarvitsen yhden kunnon onnistumisen ensi kauden paikkaan pääkiertueella. Darius van Driel

Van Driel jakoi kakkossijaa ensimmäisessä Vierumäen haastajakiertueen osakilpailussa vuonna 2016, mutta kahtena edellisvuotena hän on karsiutunut. Tällä kaudella on mennyt mukavasti. Hän oli pääkiertueella Belgian knockout-kisassa kakkonen. ET:n pisteitä ei kuitenkaan huomioida CT:n rankingissa, jossa van Driel on tällä hetkellä 30:s.

– Tarvitsen yhden kunnon onnistumisen ensi kauden paikkaan pääkiertueella. Sitä ei vielä kannata miettiä, sillä ensimmäisenä päivänä kisoja ei voiteta, totesi kierroksella yhden eaglen (-2), yhdeksän birdietä (-1) ja kaksi bogeytä par'ien lisäksi tehnyt van Driel.

Lindell: Putit ja linjat vaan kohdalleen

Viime vuonna kisan pro am -tapahtumassa huiman 59 lyönnin tekaissut Oliver Lindell ei tuolloin saanut kenttäennätystä nimiinsä, koska kisassa oli siirtosääntö. Torstaina Lindell kiersi kentän 70 lyönnillä (-2) ja oli tyytyväinen, vaikka parantamisen varaa jäikin. Hän jakaa 35. sijaa.

Oliver Lindell oli vaikeuksissa väylällä 13, kun hän yritti par-4-väylällä avauslyöntiään suoraan viheriölle. Pallo meni Vuolenkoskentien varren pöpelikköön, löytyi, mutta tuloskorttiin tuli lopulta 5 (bogey). Kuva: Mirja Hussain

– Ei voi olla kuin tyytyväinen, tämä oli paras avaukseni tässä kisassa koskaan. Nyt ei huomenna tarvi heti alusta lähteä jahtaamaan cut-rajaa päästäkseen viikonlopun kierroksille.

Lindell tarvitsee hyvää sijoitusta, jotta pääsisi loppukauden kisoihin, sillä hänellä on käyttämättä enää yksi Golfliiton myöntamistä, Vierumäen kisan ansiosta suomalaisille saaduista villeistä korteista.

– Tästä eteenpäin on saatava putteja paremmin sisään. Nytkin puttasin hyvin, mutta ne olivat liian kovia siihen linjaan. Puttilinjat on saatava kohdilleen, suunnitteli Lindell.

"Ei mitään tikanheittoa tuuluun"

Paras suomalainen avauspäivän jälkeen on Mikael Salminen, joka 68 lyönnin tuloksella jakaa kymppipaikkaa. Hän pelaa vasta kauden toista CT-kisaansa.

– Hyvä kierros. Sain aikalailla maksimit irti ja pystyin oikeastaan käyttämään kaikki paikat, mitä tuli. Nyt ei ollut mitään tikanheittoa lipulle, vaan piti tosi tarkkaan katsoa, mihin pallon haluaa alas, että sen saisi lipulle.

Puttilinjat on saatava kohdilleen. Oliver Lindel

Salminen on pelannut pääasiassa kotimaassa ja jakanut aikansa harjoittelun ja kilpailemisen sekä opettamisen kesken.

– Jatko riippuu siitä mitä tulee tarjolle, Jos pääsee kymppisakkiin, pääsee seuraavan CT-kisaan. Katsotaan nyt, mutta tästä on hyvä jatkaa, tuumi Salminen, joka kolmella edelliskerralla ei ole päässyt Vierumäellä cutista läpi.

Aikanaan Euroopan kiertueen ja CT.n yhteiskilpailun voittanut Roope Kakko teki torstaina kaksi birdietä ja yhden bogeyn. Jälkimmäinen birdie oli lievän tuuletuksen paikka ja veisi konkarin avauspäivän jälkeen vielä jatkokierroksille. Kuva: Mirja Hussain

Roope Kakko jakaa avauspäivän jälkeen 54. sijaa (-1), jolla hän vielä selviytyisi viikonlopun kierroksille. Joonas Granberg (par/T54), Rasmus Karlsson, Antti Ahokas ja Alex Hietala (+1/T79) ovat vielä jonossa viikonlopulle.

60 parasta ja saman tuloksen jakavat selvittävät tiensä kahdelle viimeiselle kierrokselle perjantain jälkeen.

Porukasta tyytyväisin taisi olla Ahokas, joka pystyi selättämään katastrofialkunsa. Hän pelasi ensimmäiset kahdeksan väylää viisi yli par'in, mutta viimeiset kymmynen menivät jo neljä alle.

Haastrup löi 3-pyöräisen motukan

Torstaina Cookella tehtiin myös historiaa, sillä Tanskan Mark Haastrup (68/-4/10.) löi turnauksen nelivuotisen historian ensimmäin hole-in-onen. Ässä syntyi 7. väylällä, matkaa oli 151 metriä ja Haastrupilla kädessään rautaseiska.

Holaripalkinnoksi hän saa Yamahan Niken-moottoripyörän, jossa on kaksi etupyörää (!?).

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi