Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Golf

Teemu Selänne hankki ystävälleen villin kortin Vierumäelle – kiekkolegendakin pelaa Finnish Challengen pro-am-tapahtumassa

Golfin haastajakiertueen kisajärjestäjät käyvät vaihtokauppaa villeistä korteista. Niiden ansiosta suomalaisammattilaisetkin pääsevät mukaan Challenge Tourin kisoihin ulkomaille.

Robert MacIntyre hävisi vuosi sitten Vierumäen kisan voiton uusinnassa Kim Koivulle. Viime viikonloppuna hän oli The Openissa kuudes. Kuva: Tomi Natri

Ensi viikolla Vierumäen Cooke-kentällä neljännen kerran pelattavalla golfin Euroopan haastajakiertueen osakilpailulla on iso merkitys suomalaisammattilaisille, sillä kisan ansiosta heille avautuu mahdollisuus päästä muihin Challenge Tourin kisoihin.

Finnish Challenge -tapahtuman järjestämisen kautta promoottorille tulevat 50 kutsua eli villiä korttia ovatkin tärkeimpiä syitä sille, että Suomen golfliitto lähti talvella Vierumäen kisan pääyhteistyökumppaniksi.

Turnausjärjestäjät vaihtelevat villejä kortteja keskenään ja tällä varmistetaan, että esimerkiksi suomalaispelaajat pääsevät tourin kisoihin ulkomaille. Golfliitto päättää 48 villistä kortista, joista kolmisenkymmentä vaihdetaan ja loput käytetään kotikisaan.

Vierumäen promoottorin Jan Ruohon käyttöön jääneistä kahdesta kortista toinen menee maanantaina pelattavan karsinnan voittajalle ja toinen yhdysvaltalaiselle Joe Cooperille.

Paljon kiekkoilijoita mukana

25-vuotias Cooper on Teemu Selänteen pelikaveri ja saman klubin jäsen. Jääkiekkolegenda halusi järjestää ystävälleen kovatasoisen pelimahdollisuuden Suomessa.

– Kävimme Teemun kanssa keskusteluja jo viime vuonna ja nyt teimme kumppanuuspaketin, yhteistyösopimuksen, josta molemmat hyötyvät, kuvailee Jan Ruoho.

Selänne pelaa itsekin Vierumäellä, sillä hän osallistuu kilpailun aattona keskiviikkona pelattavaan pro-am-tapahtumaan.

– On hienoa, että tämän tason kilpailu on pelattu Vierumäellä jo kolmesti. Tuntuu hyvältä päästä antamaan oma panos kilpailun taloudellisten edellytysten turvaamiseen, toteaa Selänne järjestäjien tiedotteessa.

Selänne ei ole ainoa pro-amiin osallistuva kiekkomies. Jan Ruohon tiedossa ovat ainakin Karri Rämö, Oliwer Kaski, Marcus Granlund, Valtteri Filppula, Niko Kapanen sekä HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen. Ilmoitettujen pelaajien listoilta löytyy myös muun muassa Mikael Gabriel.

Pulkkanen ja Samooja hyödynsivät

Tapio Pilkkanen ja Kalle Samooja nousivat Challenge Tourilta Euroopan pääkiertueelle promoottori Jan Ruohon (kuvassa) antamien villien korttien avulla. Kuva: Kai Sinervo

Finnish Challengen kolmena ensimmäisenä vuotena Jan Ruoho kävi vaihtokauppaa koko kutsupotista ulkomaalaisten kollegoidensa kanssa. Promoottoria ei yhtään harmita, että päätösvalta siirtyi liittoon.

– Nyt villeistä korteista päätetään oikeassa paikassa, kun liiton työryhmä hoitaa kilpaurheilun. Itseltäkin väheni iso työtaakka.

Edellisvuosina Ruohon jakamilla villeillä korteilla Challenge Touria kiersivät muun muassa Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja, jotka lunastivat sitä kautta paikkansa Euroopan pääkiertueelle.

– Omasta mielestäni onnistuin aika hyvin, Ruoho naureskelee.

Tällä kaudella kutsuja ovat päässeet hyödyntämään muun muassa Antti Ahokas, Roope Kakko ja Oliver Lindell.

Yksi pelaaja voi kauden aikana käyttää kahdeksan kutsua. Liitto on laatinut tarkat ohjeet kutsujen jakoperusteista ja ne on tarkoitettu ensisijaisesti Team Finland -maajoukkueryhmän pelaajille, mutta Vierumäelle mukaan pääsee myös amatöörejä.

Viime vuoden kakkonen kuudes The Openissa

Andrea Pavan haki vauhtia ensimmäisestä Vierumäki Challengesta ja on nyt maailmanlistalla sijalla 80. Kuva: Kai Sinervo

Vierumäen kilpailua on markkinoitu hyvänä mahdollisuutena nähdä tulevaisuuden huippuja. Se on pitänyt hyvin paikkansa, kun esimerkiksi viime vuoden voittaja Kim Koivu nousi kesken kauden Euroopan kiertueelle. Vielä kovemman nousun Euroopan huipulle on tehnyt Koivulle voiton uusinnassa hävinnyt Robert MacIntyre.

Skotti sijoittui viime viikonlopun Britannian avoimissa jaetulle kuudennelle sijalle ja hän on Euroopan kiertueen rahalistalla 14:ntenä.

Ensimmäisessä Vierumäen kisassa seitsemänneksi sijoittui puolestaan yhdysvalloissa asuva italialainen Andrea Pavan, joka hänkin oli mukana The Openissa. Pavan on voittanut tällä kaudella eurotourilla kerran, on rahalistalla sijalla 32 ja maailman rankinglistalla 80:s.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi