Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Golf

Mutkatonta pelaamista jo vuosikymmenten ajan – 30-vuotias Hartola Golf vetää puoleensa vahvasti vieraspelaajia

Yhä useampi vieraspelaaja on löytänyt tänä kesänä tiensä Hartolan golfkentälle. Kuva: Sami Lettojärvi

Hartola Golf juhlii tänä kesänä 30-vuotista taivaltaan. Kenttä, yhtiö ja koko yhteisö voi tällä hetkellä hyvin, mikä näkyy konkreettisimmin vieraspelaajien määrän tasaisena kasvuna.

Hartola Golfin toimitusjohtaja Tera Heinonen kertoo, että vieraspelaajat ovat olennainen osa Hartola Golfin toimintaa, sillä noin kolmasosa pelaajista on nimenomaan vieraspelaajia.

– Tällä kaudella meillä on pelattu noin 8 000 kierrosta, joista vieraspelaajien osuus on 3 000. Vieraspelikierrosten määrä on 800 enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Hyvä sana on ilmeisesti kiirinyt, Heinonen sanoo.

Hyvä sana on todellakin kiirinyt, sillä kansallisen asiakaspalauteohjelman mukaan vieraspelaajat ovat rankanneet Hartolan kentän 76:n mukana olevan kentän joukosta sijalle 12.

– Vieraspelaajat ovat meille yksi tärkein asiakasryhmä, joten tällainen palaute on meille arvokasta. Emme ole mikään luksuskenttä, eikä täällä ole mitään ihmeellistä, mutta kenttä on monipuolinen ja hyvä peruskenttä läpi kauden, Heinonen sanoo.

Kesäasukkaat tärkeä asiakaskunta

Suomessa on hyvin eri tavalla toimivia golfkenttiä, sillä joillakin kentillä jäsenmäärä on niin suuri, että vieraspelaajia ei juuri kaivata, mikä näkyy hinnoittelussa. Hartolan väestöpohjalla lähestymistavan täytyy kuitenkin olla jotain aivan muuta.

– Olemme moderni golfyhteisö ja lähtökohtana on, että kuka tahansa on tervetullut pelaamaan. Meillä ei ole mitään pukeutumiskoodeja, vaan ainoastaan golfin säännöt ja samat säännöt kuin elämässä yleensäkin, että kaikki viihtyisivät hyvin, Heinonen sanoo.

Vieraspelaajien lisäksi kesäasukkaat ovat Hartolan Golfille poikkeuksellisen tärkeä asiakasryhmä, sillä jopa 80 prosenttia pelaajista on lähialueilla mökkeileviä kesäasukkaita. Kentällä on myös suuri joukko itähämäläisiä pelaajia.

– Ilmapiiri syntyy vakiopelaajien kautta ja meillä henki on hyvin avointa ja positiivista, mistä kiitos vakiopelaajille, jotka sitä luovat. Se on meille iso voimavara, sillä he saavat myös muut viihtymään, Heinonen kiittelee.

Hyvästä hengestä kertoo myös esimerkiksi muutaman vuoden takainen valinta Suomen naisystävällisimmäksi golfyhteisöksi.

Laajennus tärkeä virstanpylväs

Heinonen näkee 30-vuotiaan Hartola Golfin tulevaisuuden valoisana ilman hurjia kasvuodotuksia.

– Pelaajamäärä on pysynyt suhteellisen tasaisena vieraspelaajien määrän kasvua lukuun ottamatta. Mitään valtavaa kasvupotentiaalia ei ole näköpiirissä, joten tarkoitus on saada toiminta tällä volyymillä kustannustehokkaaksi, että pystymme ylläpitämään laadukasta kenttää myös jatkossa.

Emme ole mikään luksuskenttä, eikä täällä ole mitään ihmeellistä, mutta kenttä on monipuolinen ja hyvä peruskenttä läpi kauden. Toimitusjohtaja Tera Heinonen

Hartola Golf omistaa kentän maat ja klubirakennuskin on jo maksettu. Juuri nyt pyyhkii hyvin, mutta myös Hartola Golfilla on ollut omat taloudelliset haasteensa vuosien saatossa.

20. heinäkuuta julkaistavassa historiikissa käydään läpi Hartola Golfin kolme vuosikymmentä. Heinonen nostaa esiin tärkeimpinä virstanpylväinä vuoden 2004 laajentumisen 18-reikäiseksi kentäksi ja vuosien 2012–2016 vanhemman ysin uudistuksen ja peruskorjauksen.

Kenttä syntyi maanomistaja Paavo Nyrjän ideasta rakentaa kalastuksen ja golfin ympärille matkailukeskus Hartolaan.

– Visio ei täysin toteutunut, mutta tuolta pohjalta tämä kenttä syntyi, kun alkuun lähti mukaan muutama innokas paikallinen. Meillä on ihan vieressä Itä-Hämeen opisto ja Linnahotelli, jotka tukevat hyvin toimintaa, Heinonen sanoo.

Uudet harrastajat tärkeitä

Hartola Golf havittelee uusia pelaajia Koko Itä-Häme golfaa -kampanjalla. Ilmaisella kurssilla opetellaan golfin perusasioita.

Heinonen kertoo, että kolmatta kesää käynnissä oleva kampanja on tuonut kentälle runsaasti uusia pelaajia, mikä oli tarkoituskin.

– Koko Itä-Häme golfaa -kampanja on ollut paras uusien pelaajien rekrytointitapa. Ensimmäisenä kesänä kurssilla kävi 200 pelaajaa, viime kesänä sata ja tänä kesänä odotamme myös sataa kurssilaista. Kursseilta on tullut joka kesä kymmeniä uusia harrastajia, mikä on meille erittäin tärkeää.

Hartola Golfin 30-vuotisjuhlia vietetään luonnollisesti golfia pelaamalla. 20. heinäkuuta on kutsukilpailu ja 21. heinäkuuta kaikille avoin juhlakilpailu.

Janne Pussila
janne.pussila@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi