Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Golf

Toffe Jusslin ja Ellinoora Moisio mestarit vesikelissä – Mestari-kenttä keräsi pelaajien kehut muokattunakin

Golfin reikäpelin mitalit ratkottiin poikkeuksellisesti kahdeksaa väylää kiertämällä. "En varmaan ole pelannut tällä kaudella näin hyväkuntoisella kentällä", kehui naisten kultamitalisti.

Mestari Toffe Jusslin (edessä) ja hopeamitalisti Miikka Mäkinen kuivailivat varusteitaan ennen kahdeksannen väylän avauslyöntejä. Kuva: Antti Yrjönen

– En varmaan ole pelannut tällä kaudella näin hyväkuntoisella kentällä, ihasteli golfin naisten reikäpelin SM-kultaa voittanut Ellinoora Moisio perjantaina Takkulan golfklubilla.

– Parhaat griinit, ihan fantastiset, toisti miesten mestari Toffe Jusslin jo torstaina antamansa kehut.

Paraislaista Archipelagia Golf Clubia edustava Moisio kukisti finaalissa Kuusankosken Koski-Golfin Krista Junkkarin 1/0 ja miamilaisen Melreese International GC:n Jusslin löi miesten ottelussa Suur-Helsingin Golfin Miikka Mäkisen luvuin 2/1.

Ennakkoon koko kisojen ajaksi ennustettu saderintama pysähtyi Takkulan ylle niin kilpailijoiden kuin järjestäjienkin onneksi vasta perjantaina, kun jäljellä olivat enää aamupäivän välierät ja iltapäivän finaali- ja pronssiottelut. Aamupäivä pelattiin vielä normaalisti 18-reikäisellä Mestari-kentällä, mutta iltapäivän mitaliottelut käytiin vain vuonna 2015 valmistuneella uudella puolella, koska siellä kenttä imi vettä huomattavasti paremmin kuin vanhalla puolella.

Me pelattiin molemmat tosi hyvää golfia. Suomen mestari Toffe Jusslin

Muokatulla kentällä pelattiin ensin väylät 1–8, sen jälkeen 2–8 ja vielä kolmannen kerran kakkosväylästä eteenpäin ratkaisuun asti.

Sää on asennekysymys

Kilpailun johdon ratkaisu sai pelkästään kiitosta pelaajilta, jotka avauspäivinä olivat muutenkin viihtyneet paremmin avarilla uusilla väylillä kuin metsäisemmällä takaysillä.

– Minulle sopi ja Miikakin (Mäkinen) sanoi, että parempi näin. Me pelattiin molemmat tosi hyvää golfia ja paljon alle par-tuloksen, kertoi Jusslin.

– Tarkkalyöntiset väylät sopivat minullekin paremmin kuin sellaiset, joilla pitää lyödä pitkälle ja voi vetää leveästikin, totesi Moisio.

Kumpikaan mestari ei isommin manannut jatkuvaa sadetta, koska säälle ei voi mitään ja kenttä on kaikille samassa kunnossa.

– Sää on vähän asennekysymys, ja kaikille sama.

Moisio tosin hieman manasi, kun joutui sadekeliin ilman caddietä, sillä hänen vakiocaddiensä olivat lomamatkalla.

– Aamupäivällä tuntui välillä, että mitähän tästä tulee, kun vesi alkoi mennä niskasta sisään, mutta toinen rundi oli jo siedettävä.

Ilman caddieta sateeseen joutunut Ellinoora Moisio kastui välierässä, mutta sai finaalissa pidettyä itsensä paremmin kuivana. Kuva: Antti Yrjönen

Puhelin melkein räjähti onnitteluista

Myöskään Jusslinilla ei alun perin pitänyt olla caddieta matkassa. Season Golf Academyn, johon talvet Miamissa asuva Jusslin liittyi viime kaudella, apulaisvalmentaja Niklas Dahlgren tuli kuitenkin aamuksi vetämään lämmittelytreenin ja katsoi sivusta ensimmäisen pelin.

– Sitten kysyin voisiko hän lähteä finaaliin caddieksi. Tässä kelissä siitä oli apua ja tosi kiva, että saatiin tiimille tällainen voitto. Puhelinkin melkein räjähti, kun jätkiltä tuli niin paljon onnitteluviestejä, Jusslin naurahti.

Hän meni kisan jälkeen vähän hämilleen, kun joutui pitämään voittopuhetta.

Hyvä välietappi, joka osoittaa, että oikeaan suuntaan ollaan menossa. Naisten mestari Ellinoora Moisio

– En edes muista, koska viimeksi olen ollut samassa tilanteessa. Edellisestä SM-mitalistakin on jo aikaa ja sekin oli joukkuekulta EGS:n riveissä, totesi 31-vuotias Jusslin.

Hyvä alku uudelle nousulle

Keväällä neljän vuoden rikosoikeuden opinnot Pohjois-Carolinan yliopistossa päättäneen Moision uudelle nousulle SM-kulta oli hyvä alku.

– Kun peli ei kulkenut, oli henkinenkin puoli aika romuna ja talvella lähdettiin rakentamaan peliä nollasta. Tämä tuli etuajassa, tähtäin on marraskuussa naisten Euroopan kiertueen karsinnoissa, vielä amatöörinä pelaava Moisio selvitti.

– Hyvä välietappi, joka osoittaa, että oikeaan suuntaan ollaan menossa.

Mestareiden seuraava kilpailu on parin viikon kuluttua Vaasassa, missä pelataan lyöntipelin SM-kilpailut.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi