Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Golf

Urakkamies Miamista mitalipeleihin – Toffe Jusslin on nauttinut reikäpeleistä Takkulassa

Yhdysvalloissa asuva golfammattilainen joutui torstaina urakoimaan viisi jatkoreikää birdie-tahtiin ennen paikkaa edes 16 parhaan joukossa.

Toffe Jusslin urakoi Takkulan Mestari-kentällä torstaina iltaan asti ja pelit jatkuvat heti perjantaiaamuna SM-välierällä. Kuva: Finnish Tour

Lahden Golfin Mestari-kentällä oli hieman erikoinen tunnelma torstai-iltana, kun yhdysvaltalaista Melreese Internationalia edustava Toffe Jusslin ja Lohjan St. Lawrencen Rasmus Pietilä pelasivat vastakkain golfin reikäpelin SM-kisojen puolivälierässä. Koko kentällä ei kierroksen alun jälkeen ollut muita pelaajia ja kaksikon matkassa kenttää kiersivät kilpailunjohtaja sekä omat tuomarit, forecaddiet, tulospalvelun hoitajat sekä pieni, mutta arvovaltainen yleisöjoukko.

– Pitkitettiin vähän päivää, että työssäkäyvätkin pääsevät näkemään peliä, lohkaisi kilpailunjohtaja Arto Teittinen.

Todellinen syy oli kuitenkin se, että torstain avauskierroksella viimeisessä parissa pelannut Jusslin joutui urakoimaan 23 reikää ja ratkaisi jatkopaikan vasta viidennellä jatkoreiällä Oulun Juhana Kukkosta vastaan.

– Teimme molemmat neljä birdietä (väylät 18, 1, 2, 3) putkeen, neloselle par'it ja sitten vitosella ratkaisin birdielläni.

Pitkitettiin vähän päivää, että työssäkäyvätkin pääsevät näkemään peliä. Arto Teittinen, kilpailunjohtaja

Puolivälierän Jusslin aloitti taas birdie-tahtiin, mutta pelipaikka perjantaille ratkesi vasta 15. reiällä, kun Pietilä äityi lopussa taistelemaan oikein kunnolla.

Magnesiumtankkaus auttoi

Torstain otteluiden väliin ei jäänyt kuin reilun parinkymmenen minuutin tauko, mutta Jusslinin tahtia se ei haitannut.

– Olen aloittanut joka matsin tosin hyvin. Kentän etu-ysi kai sitten sopii minulle.

Mielellään hän olisi vetänyt henkeä pidempäänkin, mutta ymmärsi hyvin, että kentälle oli mentävä.

– Olen diabeetikko ja tankkaus on tärkeää. Nyt ehdin just syödä ja vaihtaa kengät, ja sitten takaisin kentälle. Mutta olin varautunut, minulla oli hyvät eväät messissä.

– En ole vähään aikaan pelannut reikäpelejä ja tämä on ollut tosi hauskaa. Neljä hyvää matsia.

Avauspäivänä Jusslinin lihaksisto alkoi pitkän päivän jälkipuoliskolla vähän kramppailla, mutta apu siihen löytyi kaverin neuvosta.

– Hän suositteli magnesiumia ja laitoinkin päivän aikana kuusi tablettia vesipulloihini. Nyt ei kramppaillut.

Meillä oli kavereiden kanssa mökki puolen tunnin ajomatkan päässä Takkulasta, mutta kaikki muut ovat jo pudonneet. Toffe Jusslin, golfaaja

Mestarin greeneille kehuja

31-vuotiaan Jusslinin tausta poikkeaa merkittävästi hänen pelikavereistaan, sillä mies on asunut yhdeksän vuotta Miamissa.

– Isä lähti silloin sinne duuniin. Se on antanut mahdollisuuden treenailla siellä ja olen pyrkinyt pelaamaan PGA Tourin Latinalaisen Amerikan kisoja. Viime vuonna liityin sitten Season Golf Akatemiaan ja se on syy, miksi olen enemmän Suomessa. Onhan Suomessa kesällä hienoa, täälläkin kenttä on hyvässä kunnossa ja greenit aivan loistavat, hän kehui.

Season Golf Academyyn kuuluu useita suomalaispelaajia ja sen päävalmentajana toimii David Silva, joka on tullut tunnetuksi viime vuonna Euroopan kiertueelle nousseen Kim Koivun valmentajana.

Perjantaiaamun välierässä Jusslin kohtaa Pickalan Otto Vanhatalon. Yöunet jäävät vähiin, sillä torstaina täyden työpäivän päätteeksi hän ajoi vielä Helsinkiin.

– Meillä oli kavereiden kanssa mökki puolen tunnin ajomatkan päässä Takkulasta, mutta kaikki muut ovat jo pudonneet, manasi Jusslin.

Miesten toinen välieräpari on Pickalan Jaapo Jämsä ja Kytäjän Miikka Mäkinen. Naisten välieräparit ovat Tia TeiniketoKrista Junkkari ja Ellinoora MoisioKatri Bakker.

Välierät alkavat kello 8 ja finaalit kello 12.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi