Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Golf

Kotikentästä ei ollut etua golfin SM-reikäpelissä – Lahden Golfin menestys on torstaina juniorin harteilla

Meteorologit olivat sentään taas kerran väärässä – ennustetut rankkasateet eivät sotkeneet Takkulan kilpailupäivää.

Finnish tourin osakilpailu ja reikäpelin SM-kisat pelattiin Takkulan kentällä normaaliin tapaan. Kuva: Ronja Koskinen

SM-reikäpelien avauspäivä oli keskiviikkona synkkä kotikentällään lyöneille Lahden Golfin pelaajille. Yksikään ei selviytynyt torstaina pelattavalle Finnish Tourin kolmannelle kierrokselle 16 parhaan joukkoon.

Suurimmat odotukset oli ladattu kiertueella viidentenä olevan Atte Länsiluodon ja ammattilaisena pelaavan Mikko Lehtovuoren harteille. Molemmat voittivat avauskierroksen ottelunsa näytöstyyliin, mutta iltapäivän toisella kierroksella tie nousi pystyyn. Länsiluoto hävisi Keimolan Jani Hietaselle 4/5 ja Lehtovuori Pickalan Jesse Waaralinnalle 3/5.

Golfin reikäpelissä tulokset tarkoittavat sitä, että Länsiluodon urakka päättyi 14. väylällä, kun vastustajan etumatka oli jo viisi reikää ja Lehtovuoren tie katkesi 15. reiällä, kun hän ei enää voinut tavoittaa Waaralinnan viiden reiän etumatkaa.

Toiselle kierrokselle tyssäsi myös Vääksyn Kanavagolfin Nicolas Jenkinsin ja Vierumäen Veikka Viskarin tie. Vuosi sitten nuorten SM-pronssia Takkulassa voittanut Jenkins hävisi toisella kierroksella Lohjan Rasmus Karlssonille 2/3 ja Viskari Suur-Helsingin Golfin Miikka Mäkiselle 3/4. Avauskierrokselle jäivät LG:n nuoret Jussi Rauhala, Kalle Verto ja Aleksi Simola.

Rankkasateet loistivat poissaolollaan

Vaikka Lahden Golfin 60-vuotisjuhlakilpailun avauspäivä ei mennyt tuloksellisesti isäntien odotusten mukaan, riitti järjestäjillä myös ilonaihetta.

Meteorologit ennustivat keskiviikoksi rankkasateita, jotka toteutuessaan olisivat sotkeneet kilpailun aikataulut. Sääennustajat olivat kuitenkin järjestäjien onneksi väärässä ja päivän 48 ottelua saatiin vietyä ongelmitta läpi.

Torstaina urakkansa aloittavat 16 naista ja edessä on yhteensä 24 peliä, jotka pystytään pelaamaan helpommin, vaikka välillä tulisi taivaalta rakeitakin.

Naisten kisassa on mukana juniori-ikäinen Lahden Golfin Emilia Torvinen. Perjantain välierissä ja sijoitusotteluissa pelaa neljä naista ja neljä miestä.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi