Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Golf

Venäjän Nina Pegova piti piikkipaikkansa alusta loppuun Messilässä

Naisten ammattilaisgolfin haastajakiertueen kilpailu keräsi kiitosta. Neljä suomalaisnaista kipusi kuuden parhaan joukkoon.

Venäjän Nina Pegova (kesk.) juhlisti voittoaan yhdessä jaetulle toiselle sijalle yltäneiden Ursula Wikströmin (vas.) ja Anna Backmanin kanssa. Kuva: Janne Tarmio

Venäjän Nina Pegova kruunattiin Messilässä pelatun naisten ammattilaisgolfin haastajakiertueen kilpailun ylivoimaiseksi voittajaksi.

Moskovalainen Pegova, 25, hallitsi kolmipäiväistä kisaa torstain ensimmäisistä avauksista lauantain viimeiseen puttiin ja kuittasi 6 400 euron arvoisen voittoshekin.

Kokonaistuloksen seitsemän lyöntiä alle kilpailun ihannetuloksen pelanneen venäläisen ero jaetulle toiselle sijalle yltäneisiin Suomen Ursula Wikströmiin (-3) ja Anna Backmaniin (-3) oli neljä lyöntiä.

– Onnistuin pitkissä lyönneissäni, jotka menivät hyville etäisyyksille reiästä. Puttipelaaminen oli helpompaa, kun en joutunut lyömään 10-metrisiä putteja lainkaan, selvensi 13-vuotiaana golfin aloittanut Pegova.

Lauantain kierrokselle viimeisenä lähteneitä kärkiryhmiä uhannut ukkosen ja sateen mahdollisuus tai edes ruotsalaisen kanssapelaajan maastoon jumittunut pallo eivät sotkeneet Pegovan keskittymistä.

– Joudumme pelaamaan kelloa vastaan, mutta se ei ollut minulle ongelma. Painetilassa keskityn paremmin ja fokus on itse lyönnin suorittamisessa eikä sellaisissa asioissa, joita ehtisi normaalisti käydä läpi päässään.

Wikström nakutti lauantain parhaan tuloksen

Kaikkiaan seitsemän golfaria taituroi kilpailun alle par-tulokseen. Päätöspäivän parhaan kierrostuloksen (-4) kahden muun pelaajan kanssa kirjanneen Wikströmin sekä Backmanin lisäksi kokonaistuloksissa miinusta lapuilleen saivat jaetulle neljännelle sijalle tullut Sanna Nuutinen (-2) ja kuudetta sijaa jakanut Oona Vartiainen (-1).

Kokenut Wikström oli iloinen viimeisen päivän onnistumisestaan, mutta harmitteli samalla koko viikon hukassa olleita lähestymislyöntejään.

– Lyöntien mittojen kanssa on ollut vaikeuksia. En saanut wedgellä yhtään lyöntiä alle seitsemään metriin reiästä. Onneksi nyt osui jo vähän pidempiä putteja säkkiin. Kiva lopettaa vähän parempaan kierrokseen.

Useita vuosia ammattilaisviheriöitä kiertänyt Ursula Wikström pelasi Messilän päätöspäivän kierroksen neljä lyöntiä alle ihannetuloksen. Kuva: Anssi Hietamaa

Backmanin mukaan päätöspäivä oli kahden edellisen tavoin taistelua. Miamissa opiskelevan vääksyläisen viimeisen reiän lähestyminen meni niukasti puttiviheriöltä ulos ja ensimmäinen upotusyritys suunniteltua pidemmäksi.

Lopulta hän kuitenkin onnistui tiukassa paikassa ja sai upotettua jaetun kakkossijan varmistaneen par-puttinsa kolon uumeniin.

Haluan tulevaisuudessa palata tänne uudelleen. Golfari Nina Pegova

– Aiemmat pitkät puttini jäivät vajaiksi, mutta viimeisellä reiällä kävi toisin. Helpottunut fiilis, ettei tarvinnut kolmesti puttailla.

– Kisasta jäi hyvä maku. Paljon parempaa tekemistä kuin perjantaina. Kyllähän se on mukava sijoittua kärkipäähän näissä isoissa kisoissa, totesi heti sunnuntaiaamuna Britanniassa pelattavaan turnaukseen suuntaava Backman.

Talkooväelle ansaittu kiitos

Toista kertaa Messilässä järjestetty haastajakiertueen kilpailu keräsi pelaajien estottomia kehuja. Myös ensimmäistä kertaa Messilässä pelannut voittaja Pegova jakoi kiitosta järjestelyorganisaatiolle.

– Rehellisesti sanottuna turnaus oli järjestetty todella hyvin, enkä sano tätä vain haastattelun tai sen vuoksi, että seison täällä nyt turnauksen voittajana. Kenttä oli hyväkuntoinen ja kaikki pelin ulkopuoliset asiat, kuten vesipisteet, välipalatarjoilut ja kyyditykset kentältä klubitalolle toimivat järjestelmällisesti. Haluan tulevaisuudessa palata tänne uudelleen.

Kilpailujohtaja Mika Wikström oli pelaajien tavoin tyytyväinen kenttien erinomaiseen kuntoon ja järjestelyjen sujuvuuteen. Erityiskiitoksen hän jakoi ahkerasti töitä tehneille vapaaehtoisille.

– Tällaista turnausta olisi mahdotonta järjestää ilman talkooporukkaa. Heitä oli kaiken kaikkiaan 70 ja enemmänkin olisi tullut, mutta meillä ei ollut enää jaettavia hommia jäljellä.

Naisten Euroopan haastajakiertueen kilpailu, palkintoarvo 40 000 euroa:

Lopputulokset, 54 reikää, par 72:

209 lyöntiä (7 alle parin): Nina Pegova Venäjä 67+72+70,

213 (–3): Ursula Wikström Suomi 73+72+68, Anna Backman Suomi (amatööri) 68+75+70,

214 (–2): Ainil Bakar Malesia 73+72+69, Sanna Nuutinen Suomi 75+69+70,

215 (–1) Marie Fourquier Ranska 73+71+71, Oona Vartiainen Suomi 73+70+72,

muut suomalaiset:

220 (+4) Ada Huhtala (amatööri) 71+76+73, Elina Saksa (amatööri) 75+70+75,

221 (+5) Noora Komulainen 73+75+73, Krista Bakker 75+71+75,

224 (+8) Elina Nummenpää 77+74+73,

225 (+9) Kerttu Hiltunen (amatööri) 72+77+76, Tia Teiniketo (amatööri) 73+77+75, Tiia Koivisto 77+74+74,

226 (+10) Emilia Tukiainen (amatööri) 70+78+78, Jasmiina Kivini (amatööri) 73+78+75,

229 (+13) Niina Liias 78+76+75,

230 (+14) Erika Danielsson (amatööri) 74+76+80,

231 (+15) Nicola Fall (amatööri) 78+75+78

237 (+21) Ellinoora Moisio (amatööri) 75+79+83

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi