Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Golf

"Tykkäsin paljon, kun sain pelata voitosta" – lahtelaisamatööri Atte Länsiluoto ykkönen kotimaan ammattilaiskiertueella

Lahden Golfin amatööri Atte Länsiluoto nappasi uransa ensimmäisen ykkössijan ammattilaisten kotimaan kiertueella. Kuva: Juha Hakulinen

Lahden Golfin Atte Länsiluoto otti uransa toistaiseksi isoimman voiton, kun 22-vuotias lahtelainen oli ykkönen Finnish Golf Tourin toisessa osakilpailussa Hirsalassa. Länsiluoto pelasi 72, 71 ja 71 (–2) lyönnin kierrokset ja voitti toiseksi sijoittuneen Talman Peter Puhakan kahdella lyönnillä.

– Oli hieno kisa ja oli hienoa voittaa. Tykkäsin paljon, kun sain pelata voitosta. En ole ennen pelannut viimeisessä ryhmässä tämän tason kisassa, hän kertasi.

Länsiluoto lähti päätöspäivään yhden lyönnin etumatkalla Puhakkaan. Johto vaihtui kierroksen aikana useampaankin otteeseen.

– Tilanne oli uusi, mutta ei se aiheuttanut paineita. Ylimääräinen jännitys hävisi, kun päästiin kentälle. Meillä oli tiukkaa vääntöä ja nautin siitä tilanteesta. Puttasimme molemmat hyvin.

Ratkaisu 17. väylällä

Voittokamppailu ratkesi viimeistä edellisellä väylällä, kun lyönnin etumatkalla ollut Puhakka löi veteen ja teki lopulta triplabogien. Länsiluoto taisteli par'in ja pinna kesti myös vaativalla viimeisellä väylällä.

Putin pitää kulkea, jos mielii voittaa. Golfamatööri Atte Länsiluoto

– Sain itseluottamusta jo avausosakilpailusta, vaikkei se tuloksellisesti mennytkään kovin hyvin. Nyt sitä tuli lisää, kun näin, että pystyn voittamaan, iloitsi Länsiluoto.

Audi Finnish PGA Golf Tour on ammattilaiskiertue, jolle pääsevät mukaan myös amatöörit. Amatööri Länsiluodon aiempi paras sijoitus FT:ltä on Paltamon osakilpailun kolmas sija toissa kesältä.

"Putin pitää kulkea, jos mielii voittaa"

Länsiluodon mukaan ei ole mitään yksiselitteistä syytä, miksi hän nyt pystyy pelaamaan voitosta.

– Olen varmasti kokonaisvaltaisesti valmiimpi kuin aikaisemmin. Ja putin pitää kulkea, jos mielii voittaa. Nyt puttipeli sujui.

Hän antoi myös kiitosta valmentajalleen Timo Rauhalalle.

– Meillä on Timon kanssa talvelta ja keväältä takana hyviä treenejä, jotka mahdollistivat tämän.

Seitsemän osakilpailun FT on Länsiluodon pääkiertue tänä kesänä. Seuraava osakilpailu on kahden viikon kuluttua Sarfvikissa. Heinäkuun alussa hän pääsee kamppailemaan myös kotikentälleen, kun reikäpelin SM-kisat järjestetään Takkulan Mestari-kentällä.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi