Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Golf

Mikko Korhosella hyvä alku Dubain golf-finaalissa

Mikko Korhonen (edessä) on avauspäivän jälkeen kärkikahinoissa golfin Euroopan Tourin finaalissa Dubaissa. Korhosen caddiena toimii lahtelainen Karri Kakko. Kuva: Sam Greenwood

Ensimmäistä kertaa golfin Euroopan Tourin finaaliin osallistuva Mikko Korhonen aloitti vahvasti Dubaissa pelattavan turnauksen. Korhonen pelasi Jumeirah Golf Estaten kentän 69 lyönnillä (-3) ja jakaa avauspäivän jälkeen kymmenettä sijaa.

Korhonen teki torstaina viisi birdietä ja kaksi bogia, joista toinen tuli harmittavasti 18. reiällä. Hän pelasi yhdessä Ruotsin Henrik Stensonin kanssa, joka on tilanteessa -1 (T28). Stenson on voittanut kahdesti Dubain finaalin.

– Henrikin kanssa oli mukava pelata. Oli tietysti myös kiva, että voitin hänet tänään. Ei sentään puhuttu suomea kierroksella, totesi Korhonen tiedotteessaan.

Stensonin suomen kielen sanavarasto käsittää muutamia sanoja.

Kärkipaikkaa jakavat avauspäivän jälkeen Englannin Jordan Smith ja Espanjan Adrian Otaegui (-6). Race to Dubai -listan kärkimies Francesco Molinari on lyönnin Korhosta edellä ja italialaisen kiertuevoiton ainoa uhkaaja, Englannin Tommy Fleetwood, on tasoissa suomalaisen kanssa.

Dubain finaaliin pääsi Euroopan kiertueen ranking-listan 60 perasta pelaajaa. Korhonen on ennen päätöskilpailua sijalla 41.

Finaalissa on jaossa palkintorahaa yli seitsemän miljoonaa euroa, josta voittajan osuus on 1,1 miljoonaa. Kaikki osanottajat kuittaavat neljän kierroksen urakastaan vähintään 20 000 euroa.

– Kierros oli hyvä. En tehnyt paljon virheitä ja löin tasaisen varmasti, kommentoi Korhonen.

– Griineillä on paljon greiniä (heinän kasvusuunta vaikuttaa pallon kulkuun) ja niiden kanssa oli vähän lukuongelmaa. Pitää tottua vaan paremmin näihin olosuhteisiin.

Dubaissa on helteiset olot, eikä varhainen lähtö paljon auttanut Korhosta.

– Aika hikinen päivä. Nyt rangen kautta taas jääkylpyyn, hän ilmoitti kierroksensa jälkeen.

Korhonen on vasta toinen suomalainen, joka on selviytynyt kiertuefinaaliin. Mikko Ilonen on ollut mukana neljä kertaa, kerran Espanjan Valderramassa ja kolmasti Dubaissa.

Korhosen kausi jatkuu vielä ensi viikolla Australian Melbournessa pelattavassa World Cupissa. Paripelissä hänen kumppaninaan on juuri Ilonen, joka on jo Australiassa. Lahtelainen pelaa Sydneyssä Australian Openia, joka on maan vanhin ammattilaiskilpailu. Viime vuonna Ilonen oli kisassa 52:s.

Nyt hän jakaa Lakes-kentällä pelatun avauskierroksen jälkeen sijaa 41. Ilonen käytti torstain kierrokseen 73 lyöntiä (+1) tehtyään kaksi birdietä, 13 par'ia ja kolme bogia.

Kisan kärjessä on Etelä-Korean Byong Hun An (-5).

Australian kisan lisäbonuksena ovat paikat ensi vuoden Open Championship -major-turnaukseen kolmelle parhaalle sellaiselle pelaajalle, joilla osallistumisoikeutta ei vielä ole.

Lue myös: Vierumäen tuore toimitusjohtaja: Monipuolisuus on vahvuutemme, mutta se voi olla myös uhka

Juttua täydennetty kello 15.33 kauttaaltaan.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi