Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Golf

Kakko ja Backman ylivoimaisia Vierumäellä – Lehtovuoren puttipeli hyytyi

Mikko Lehtovuori pettyi päätöspäivän peliinsä, paikka kärkikolmikossa jäi lyönnin päähän.

62 lyönnin huippukierroksen lauantaina pelannut Roope Kakko (73–66–62, -15) voitti ylivoimaisesti Audi Finnish PGA Golf Tourin finaalikilpailun Vierumäen Cooke-kentällä.

Kakon voitto oli suvereeni, sillä toiseksi sijoittunut Jaakko Mäkitalo (68–71–70, -7) jäi hänestä kahdeksan lyönnin päähän. Mikael Salminen oli kolmas kierrostuloksin 67–72–72, -5.

Lahden Golfin Mikko Lehtovuori sijoittui neljänneksi. Lehtovuori ei saanut päätöspäivänä kiriä aikaiseksi ja pelasi kierroksen par-tulokseen 72. Jaettu neljäs sija tuli kokonaistuloksella 212 (-4).

Lehtovuoren puttipeli ei kisan ratkaisuhetkillä enää toiminut entiseen malliin.

– Putteri hyytyi ihan täysin takaysillä, huono maku jäi tästä kisasta. Ensi viikolla lepoa ja treeniä ja sitten kohti Nordic Liigan finaalikisoja, Lehtovuori kommentoi.

Backman suuntaa tammikuussa Floridaan

Naisten kilpailussa nähtiin myös reilu voittomarginaali, kun Kanavagolfin Anna Backman (74–73–70, +1) jätti lähimmät takaa-ajajat peräti seitsemän lyönnin päähän.

Backman lähti finaalipäivään takaa-ajajana, mutta kolme alle parin sujunut etuysi siirsi hänet reiluun johtoon. Jälkimmäisellä yhdeksiköllä tuloskorttiin ilmestyi kolmen birdien lisäksi myös yksi tuplabogey ja kaksi bogeya. Hänen johtonsa ei ollut kuitenkaan missään vaiheessa uhattuna, sen verran reilun etumatkan hän oli toista sijaa jakaneisiin Emilia Tukiaiseen (75–75–74, +8) ja Daniella Barrettiin (73–73–78, +8) ehtinyt nykäistä.

Voitto oli Backmanin tämän kauden ensimmäinen ykköstila Finnish Tourilla. Voitosta huolimatta peliesitykset jättivät hieman toivomisen varaa.

– Tänään oli sellainen määrä birdiejä (6), jota tällä kentällä pitäisi pystyä tekemään. Mutta tänäänkin sähläsin siellä takaysillä. Ajattelin, että voittotulos olisi ollut miinuksella. Mutta hyvä näin, että voitto tuli, Backman sanoi.

Backman pelaa naisten Ranskan avoimissa lokakuun alkupuolella, ja se on hänen kauden viimeinen kilpailunsa Euroopassa. Sen jälkeen kutsuvat yliopisto-opinnot Floridassa.

– Tammikuun alussa pitäisi lähteä sinne. Odotan sitä innolla, ja kyllä tässä jännityskin alkaa jo nousta, kun tajuaa, että se lähtö on jo noin lähellä, Backman myönsi.

Lahden Golfin Emilia Torvinen sijoittui seitsemänneksi.

Vierumäellä ratkesivat myös Finnish Tourin kokonaiskilpailut. Miesten kauden ykkönen oli Jaakko Mäkitalo, ja Elina Saksa säilytti naisten sarjan ykköstilansa, vaikka ei pelannutkaan Vierumäellä.

ESS
online@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi