Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Golf

Mikko Ilonen tarvitsee menestystä päästäkseen kiertueen finaalikisoihin

Suomalaisnelikolla uusi yritys Hollannissa.

Hyvä menestys lähiviikkojen kisoissa voisi avata Mikko Iloselle paikan Euroopan kiertueen finaalikisoihin. Kuva: Aku Isotalo

Viime viikon torstaina Sveitsin Crans Montanassa tehtiin suomalaista golfhistoriaa, kun neljä pelioikeuden omistavaa suomalaista starttasi Euroopan kiertueen Omega European Masters -turnaukseen. Kisamenestys ei kuitenkaan ollut yhtä mairittelevaa.

Mikko Korhonen oli lopputuloksissa vaatimattomasti 45:s, ja Mikko Ilosen, Tapio Pulkkasen sekä Kim Koivun pelit päättyivät karsiutumiseen.

Suomalaisnelikko saa heti uuden mahdollisuuden, sillä kaikki ovat mukana myös torstaina Hollannin Spijkissä alkavassa KLM Openissa, jossa jaossa on yhteensä 1,8 miljoonaa euroa palkintorahaa.

Koivu ansainnut paikkansa

Suomalaiset myös kaipaavat palkintorahaa, tai Race to Dubai -pisteitä, jotta varmistaisivat paikkansa tourin finaalikisoihin, tai edes varman työpaikan ensi kaudeksi.

Vähiten panosta on Koivulla, joka vasta totuttelee elämään Euroopan kietueella. Koivu otti tällä kaudella kolme voittoa haastajatourilla ja sai paitsi oikeuden osallistua loppukauden peruskisoihin maanosan pääkiertueella, myös pelioikeuden ET:lle ensi kaudeksi.

Pääkiertueella tänä kesänä avausvoittonsa napannut Korhonen on rahalistalla sijalla 45, kun 60 parasta pääsee varmuudella finaalikisoihin. Korhosen tähän mennessä pelaamat 643 000 euroa saattavat jo riittää jopa Dubain finaaliin, sillä tällä hetkellä 60. sijassa ollaan kiinni 512 000 eurolla. Menestys viikonloppuna voisi kuitenkin varmistaa loppukauden ohjelman jo nyt.

Ilosella paljon panosta

Mikko Ilonen on tällä hetkellä Race to Dubai -listalla sijalla 91 ja matkaa 60. sijaan on 152 000 euroa, joten lahtelainen tarvitsisi parikin hyvää onnistumista seuraavan reilun kuukauden aikana. Vastaavasti jo pelioikeuden säilyttäminen ensi kaudeksi vaatii todennäköisesti sekin lisätienestejä.

Täysi pelioikeus edellyttää sijoittumista rahalistalla 110 parhaan joukkoon. Ilosella on nyt koossa noin 65 000 euroa enemmän.

Tukalin tilanne on Pulkkasella, joka on listalla sijalla 153, mutta 110. sija on karannut jo vajaan 120 000 euron päähän. Pienetkin palkintorahat olisivat silti Pulkkaselle tärkeitä, sillä hänelle voi aueta takaportti ensi kaudeksi niiden pelaajien rankingista, jotka eivät ole päässeet Euroopan Tourin isoimpiin kisoihin.

Hollannin jälkeen kausi jatkuu ennen finaalisarjaa vielä Portugalissa, Skotlannin Links Championshipilla, British Mastersilla sekä Espanjan Valderrama Mastersilla.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi