Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Golf

Naisten golfin MM-kisat alkavat Irlannissa - Anna Backman odottaa starttia

Anna Backman edustaa vääksyläistä Kanavagolfia. Kuva: Juha Taskinen

Suomen nuori joukkue haluaa haastaa huippumaat Dublinin lähellä Irlannissa pelattavissa amatöörien MM-kisoissa. Espito Santo Trophya -nimeä kantava naisten kilpailu kisataan keskiviikosta lauantaihin. Miesten vastaava kilpailu Eisenhower Trophy pelataan viikkoa myöhemmin.

Suomen nuoressa joukkueessa pelaa Elina Saksan ja Kiira Riihijärven lisäksi vääksyläistä Kanavagolfia edustava Anna Backman, jolla on joukkueen paras sijoitus amatöörien maailmanrankingissa (130:s).

– Pientä jännitystä havaittavissa, mutta on mahtava päästä starttaamaan. Kentät ovat keskenään eri typpisiä, mikä on kivaa, Backman kommentoi.

Molemmat kilpailut pelataan Carton Housen kahdella suunnittelijoidensa mukaan nimetyllä kentällä, Montgomerie Coursella ja O’Meara Coursella. Ensimmäinen on pitkä ja vahvasti bunkkeroitu, jälkimmäinen ennakkoon helpommaksi arveltu, puistomaisempi ja kentistä lyhyempi.

Kilpailu on lyöntipelimuotoinen 72 reiän joukkuekilpailu kolmihenkisin joukkuein. Joukkueen tulokseen lasketaan jokaiselta kilpailukierrokselta kaksi parasta henkilökohtaista kierrostulosta.

Suomen paras saavutus MM-tasolla on naisten joukkueen vuonna 2012 voittama pronssimitali. Pronssijoukkueesta tämän vuoden kisaan samana ovat pysyneet valmentajat Mikael Mustonen ja Matti Lindholm.

– Tavoitteena on pelata neljä kierrosta omalla huipputasollamme, joka toteutuu hyvällä yhteishengellä ja luottamuksella. 20 joukkoon pääseminen vaatii kovaa työtä, kapteeni Lindholm sanoo.

Kaikkiaan 57 maan parhaat naisamatöörit pelaavat Irlannissa. Suomen joukkue on maailmanrankingien vertailussa sijalla 22. USA lähtee turnaukseen suurimpana ennakkosuosikkina. Muita vahvoja mitalikandidaatteja ovat muun muassa Etelä-Korea, Ruotsi, Saksa sekä kotijoukkue Irlanti.

ESS
online@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi