Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Golf

Suomalaisvoitto lähempänä kuin koskaan Vierumäki Finnish Challengessa - Koivu kärjessä päätöspäivään, Ahokas kolmantena, Samooja kahdeksantena

Kim Koivun caddiena toimii hänen valmentajansa poika Daniel Da Silva. Kuva: Tomi Natri

Vierumäki Finnish Challengen finaalipäivään lähdetään suomalaisittain kutkuttavista asetelmista, ja kotimaisen pelaajan voitto on lähempänä kuin koskaan. Upeasti pelanneet Kim Koivu ja Antti Ahokas vastasivat päivän parhaimmista kierroksista yhdessä entisen Ryder Cup-pelaajan, englantilaisen Oliver Wilsonin kanssa pelattuaan kuusi alle ihannetuloksen Vierumäen Cooke-kentällä lauantaina.

Haastajakiertueen rahalistalla yhdeksäntenä oleva 27-vuotias Kim Koivu pääsee jahtaamaan uransa toista Challenge Tourin voittoa kärkipaikalta, jota hän jakaa skotlantilaisen Robert McIntyren kanssa tuloksella viisitoista alle ihannetuloksen. Ahokas vaanii vain lyönnin päässä jaetulla kolmannella sijalla. Voittokamppailussa mukana olevan suomalaiskolmikon täydentää vaisumman perjantain kierroksen jälkeen lauantaina viisi alle ihannetuloksen pelannut Kalle Samooja, joka jakaa kahdeksatta sijaa Wilsonin kanssa yhteistuloksella 12 alle parin.

Letkeä ja iloinen Viipurin golfin kasvatti Antti Ahokas asuu nykyään Espoossa. Kuva: Tomi Natri

Kahtena edellisvuotena Vierumäen tuloslistan kymmenen parhaan joukossa ei ollut ainuttakaan suomalaista. Tänä vuonna tilanne saattaa hyvinkin olla toinen.

– On mielenkiintoista pohtia, mistä tällainen suomalaisten lento voisi johtua. Kaikki ovat kuitenkin tehneet oman viikkonsa, emmekä ole vetäneet millään tiimimeiningillä. Ehkä se vain ruokkii, kun näkee että kaverikin onnistuu, ja tutut ja kaverit ovat siellä kärjessä. Katsotaan nyt miten käy, mutta asetelmat ovat hyvä sunnuntaille, Antti Ahokas hämmästelee.

– Haluan myös korostaa, kuinka harvinaista tilastojen mukaan on, että hehkutettujen kotikisojen menestysodotukset realisoituu.

Vasemmalta puolelta pelaava 33-vuotias Ahokas on voittanut Challenge Tourilla kaksi kertaa urallaan, mutta voitot ovat vuodelta 2008. Espoolaistuneella Viipurin golfin kasvatilla on sunnuntaina siis mahdollisuus napata voitto kymmenen vuoden tauon jälkeen. Ahokas ei halua spekuloida lopputulosta etukäteen.

– Yritän pelata samalla tavalla kuin tähänkin asti. Bogiton kierros on aina hyvä tavoite, mikä lauantaina onnistui. Oikeastaan vain yhdessä paikassa piti tsempata pariin. Kierros oli kokonaisuudessaan ehjä ja kärsivällinen. Minulla oli hyvä taktiikka ja sain toteutettua sitä hyvin. Täällä ei tarvitse aina hyökätä lipulle, vaan voi pelata vähän kärsivällisemmin kovien pintojen vuoksi.

Antti Ahokas pääsi jakamaan nimikirjoituksia.

Hyvää tuuriakin

Myös tavoitteensa johtopaikasta saavuttanut Kim Koivu pelasi bogittoman kierroksen.

– Tosi "stedi" peli oli, harvemmin tulee pelattua tällaisia rundeja. Pari kertaa kävi hyvä tuurikin. Kokonaisuudessaan kierros oli tosi hyvä varsinkin näin haastavalla, tuulisella kelillä.

Kim Koivu on pelannut suurille yleisöille muun muassa Kiinassa ja Keniassa, mutta silti Vierumäen yleisömäärä yllätti miehen.

– En muista, koska viimeksi olisi ollut lauantaina näin paljon yleisöä paikalla. Yleisöstä on paljon apua, mutta se pitää osata hallita. Lyönnit tuppasivat mennä vähän liian pitkälle. Sitä helposti lähtee lyömään vähän liian rohkeita lyöntejä.

Haastajakiertueen rahalistalla yhdeksäntenä oleva Koivu voitti Challenge Tourin kilpailun edellisen kerran huhtikuussa Kiinassa. Silloin hän johti kilpailua viimeiset puolitoista kierrosta. Kevättä seurasi vähän vaikeampi jakso, mutta nyt on alkanut taas sujua paremmin.

– Tuloksellisesti kyllä meni vähän huonommin. Vaihdoin välineitä kesken kauden, se vaikutti aika paljon. Pidemmälle lentävät puumailat houkuttivat. En päässyt kuudesta cutista läpi, joten vaihdoin takaisin vanhaan ja hyvä niin. Se oli hyvä oppitunti siitä, että pitää tietää mikä itselle toimii ja osattava analysoida sitä.

Koivu on viime aikoina valmentajansa David Da Silvan kanssa keskittynyt harjoittelussaan lähipelin hiomiseen.

– Olemme treenanneet swingiä niin paljon. Lyöntipelini alkaa olla tosi hyvää. Nyt keskitytään lähipeliin ja harjoitellaan chippiä.

Päätöspäivänä Koivu lähtee tavoittelemaan samanlaista peliä kuin sunnuntaina.

– Katsotaan, miten selviydyn. Se riippuu aina siitä, millä jalalla herää ja miten muut pelaavat. En valmistaudu mitenkään kummemmin, menemme kämpille valmentajan, caddieni (valmentaja Silvan poika Daniel) ja parin kaverin kanssa grillailemaan.

Vierumäen runsas yleisömäärä sai Kim Koivun iloiseksi. Kuva: Tomi Natri

Mahdollisuus voittoon

Challenge Tourin rahalistalla parhaimpana suomalaisena viidentenä oleva Kalle Samooja oli niin ikään tyytyväinen lauantain suoritukseen.

– Jos pelaan huomenna samanlaisen kierroksen, voin taistella voitosta. Yhdeksännen reiän eagle oli päivän käännekohta, varsinkin kun sitä seurasi birdie 10. reiällä joka on ollut minulle vaikea.

Neljä kertaa tällä kaudella sijoille 4–10 sijoittunut Samooja antaa tässä vaiheessa itselleen kaudesta arvosanaksi yhdeksän ja puoli.

– Täysi kymppi vaatisi voiton ja pääkiertueelle olisi kiva nousta voittajana, Samooja kertoi.

Parhaalle osallistumisoikeutta vailla olevalle suomalaiselle on sunnuntaina tiedossa palkintona myös kutsu ensi viikolla Ruotsissa pelattavaan European Tourin Nordea Mastersiin.

Antti Ahokas päätti lauantain kierroksen hienoon birdieputtiin.
Aino Kattilakoski
aino.kattilakoski@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi