Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Golf

Rahalistan kärkimiehet vaikeuksissa Cooken viheriöillä - Koivu ja Ahokas iskuasemissa viimeisille kierroksille

Kuusi suomalaista läpäisi cutin Vierumäki Finnish Challenge -turnauksessa.

Joachim B. Hansen viihtyy Cookella, vaikka viheriöt hänelle hankalia ovatkin olleet. Tuloksella kolme alle parin rahalistan kärkimies selvitti Vierumäen osakilpailun cutin niukasti. Kuva: Aku Isotalo

Joku voisi nopeasti olettaa, että Vierumäen Cooke-kenttä ei lukeudu tanskalaisen Joachim B. Hansenin suosikkeihin. Tämän vuoden Challenge Tourin rahalistaa selkeästi johtava 27-vuotias Hansen ei viime vuonna Vierumäellä selviytynyt viimeisille kierroksille ja läpäisi cut-rajan tänäkin vuonna vain suhteellisen niukasti.

Perjantain tulos kolme alle ihannetuloksen pelasti miehen par-tulokseen päättyneen torstain kierroksen jälkeen. Mies kuitenkin vakuuttaa, että hänellä on lämpimät välit Vierumäen kanssa, vaikka Cooken napakat viheriöt ovatkin olleet hankalia.

– Pidän Vierumäestä, kenttä on tänä vuonna loistavassa kunnossa ja siellä on paljon hyviä väyliä. Tälläisella tuulella kovat ja ajoittain pomppuiset viheriöt olivat haastavia, mutta viihdyn täällä kyllä jälleen.

Mies aloitti toisen pelipäivän kierroksensa ehjästi. Neljännen reiän bogin ja ihannetulosten lisäksi mies kirjautti yhden birdien ja päätti etuysin eagleen.

– Yhdeksännen väylän eagle oli aika tyylipuhdas suoritus. Niin avaus, toinen lyönti kuin puttikin onnistuivat loistavasti, Hansen kertoi.

– Kokonaisuudessaan olen päivääni ihan tyytyväinen. Ensimmäiset yhdeksän reikää olivat ehjiä. Tyhmä bogi kymmenenellä väylällä harmitti, mutta kolme birdietä sen jälkeen pelastivat minut viimeisille kierroksille. Pelaaminen ei ollut niin hyvää paineiden takia, mutta kolme alle parin on ihan kelpo tulos, Hansen jatkoi.

Kim Koivu pelasi perjantaina hyvän kierroksen tuloksella seitsemän alle parin. Kuva: Markku Ulander

Puttipeli ailahdellut

Hansen siirtyi ammattilaiseksi vuoden 2010 Eisenhower Trophyn, eli amatöörijoukkueiden EM-voiton jälkeen. Tällä kaudella neljä kilpailua Euroopan kiertueella ja 13 Haastajakiertueella pelannut Hansen on tienannut reilut 250 000 euroa. Urallaan yhteensä hän on tienannut noin 750 000 euroa.

Hansen pelaa tällä hetkellä uransa parasta kautta. Tukeva johto haastajakiertueella on varmistanut hänelle paikan Euroopan kiertueelle ensi vuodeksi. Se ei kuitenkaan miehelle itselleen pelkästään riitä.

– Olen asettanut itselleni uuden tavoitteen ja se on Haastajakiertueen rahalistan voittaminen. Kiertueen neljä viimeistä ja rahakkainta turnausta ovat sen kannalta kaikkein tärkeimpiä.

Hansenia ennen Challenge tourin rahalistan voittoon on yltänyt vain yksi tanskalainen, Thomas Björn 23 vuotta sitten.

– Tämä on ehdottomasti paras kauteni. Olen löytänyt sellaista varmuutta, peli pysyy kasassa tiiltä viheriöille.

Lue myös: "Ryhmässä oli sopiva dynamiikka" – Mikko Ilonen tarjosi junnupelaajille voittoisan elämyksen
 

Maailmanlistalla tällä kaudella kovan nousun sijalta 452 sijalle 113 tehnyt Hansen vaihtoi valmentajansa takaisin amatööriaikojen valmentajaansa hiukan alle kaksi vuotta sitten. Viime vuonna tehdyn työn tulokset alkavat nyt näkyä.

– Teimme hiukan muutoksia svingiini. Lyöntipelini on parantunut ja pelistä on tullut ehjempää. Aloitukseni pysyvät väylällä enkä enää tee monia tuplabogeja. Myös lähipelini on parantunut.

Tällä kaudella Hansen on napannut jo kaksi Challenge Tourin voittoa. Toinen voitto tuli huhtikuun lopulla Turkissa ja toinen heinäkuun alussa Tanskassa. Viime viikolla Ruotsissa mies sijoittui uusinnan jälkeen toiseksi.

– Voitto kotimaaperällä Tanskassa tuntui urani parhaalta voitolta. Kotiturnaus on sellainen, jonka varmasti jokainen haluaa voittaa. Toinen voitto ja viime viikonlopun toinen sija ovat asettaneet minut hyvään asemaan, jotta voin sijoittua mahdollisimman korkealle ensi vuotta varten ja saada vahvan kortin Euroopan kiertueelle.

Cut-rajan niukasti selvittänyt Hansen tietää, mitä pitää parantaa kahdelle viimeiselle kierrokselle.

– Puttipeliä on parannettava. Se on ollut täällä liian ailahtelevaa.

Antti Ahokkaan yhteistulos kahden päivän jälkeen on kahdeksan alle parin. Kuva: Markku Ulander

Koivu kärkkyy kahden lyönnin päässä

Hansenin kanssa samassa ryhmässä perjantaina pelasi ruotsalainen Sebastian Söderberg, jolla on myös onnistunut kausi takanaan. Kiertueen rankingissa kolmantena olevan Söderbergin mukaan hyvien pelaajien kanssa on aina mukava pelata.

– Olemme pelanneet yhdessä muutamia kertoja aiemminkin, meillä oli taas hauskaa. Joachim pelaa tällä hetkellä hyvää golfia, joten on kiva yrittää ottaa hänestä mallia ja kuroa tasoeroa kiinni.

27-vuotiaalle Söderbergille toinen kilpailupäivä oli ensimmäistä päivää vaikeampi. Neljä lyöntiä alle ihannetuloksen torstaina pelannut Söderberg pelasi perjantaina yhden yli ihannetuloksen.

– Peruspelissä ei ollut mitään suurta eroa, mutta puttasin torstaina paremmin. Tänään en lukenut viheriöitä tarpeeksi hyvin, enkä luonut itselleni tarpeeksi birdie-paikkoja. Onneksi lähipelini oli ihan okei, joten pystyin pelastamaan itselleni sentään pareja.

Myös Söderberg pitää kulunutta kautta parhaanaan. Heinäkuun puolivälissä Italiassa hän nappasi toisen voiton Challenge tourilla sitten vuoden 2016. Toukokuun lopultaa Tshekistä tarttui mukaan toinen sija

– Muutamat korkeat sijoitukset lämmittävät mieltä, mutta pelaan yhä vähän liian paljon huonoa golfia. Tämä on silti ollut paras kauteni ja olen hyvissä asemissa rankingissa.

Yliopistogolfia Carolinassa aikanaan pelannut Söderberg kokee paranevansa pelaajana joka vuosi.

– Kilpailullinen ympäristö ja pelaaminen todella hyviä yhdysvaltalaisia vastaan kehittivät minua paljon. Urani tavoitteena on yltää 50 parhaan joukkoon maailmanlistalla ja pelata major-turnauksia ruotsalaisten Henrik Stensonin ja Alex Norenin jalanjäljissä, Söderberg haaveilee.

– Mutta huomenna pitää pelata paremmin. Ja vaikka täällä menisi pieleen, se ei haittaa. Ensi viikolla on kauden suosikkiturnaukseni Nordea Masters kotikaupungissani. Göteborgissa on aina hauskaa.

Vierumäki Finnish Challengea johtavat kahden päivän jälkeen Australian Dimitros Papadatos ja Italian Lorenzo Scalise tuloksella 11 alle parin. Suomalaisista cutin selvittivät Kim Koivu (-9), Antti Ahokas (-8), Roope Kakko ja Kalle Samooja (-7) sekä Oliver Lindell, Lauri Ruuska ja Niclas Hellberg (-3).

Aino Kattilakoski
aino.kattilakoski@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi