Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Golf

"Ryhmässä oli sopiva dynamiikka" – Mikko Ilonen tarjosi junnupelaajille voittoisan elämyksen

Oliver Lindell löi Vierumäki Finnish Challengen Pro Am -tapahtumassa hirmutuloksen. Porvoolainen pelasi Cooke-kentän 13 lyöntiä alle par-tuloksen. "Samanlainen kierros ei välttämättä onnistu enää ikinä."

Mikko Ilonen tarjosi junioreille mahdollisuuden kierrokseen ET-ammattilaisen kanssa ja Leevi Virtanen, Santtu Salo sekä Liv Lemström kiittivät kunniasta. Ryhmä voitti keskiviikon kilpailun. Kuva: Aku Isotalo

Mikko Ilonen on saanut golfilta paljon ja mahdollisuuksien mukaan Suomen menestynein golfpelaaja haluaa laittaa hyvän kiertämään. Keskiviikoksi hän varasi itselleen yhden lähdön Vierumäki Finnish Challengen Pro Am -tapahtumasta ja kutsui lajista innostuneita junioreita mukaansa Cooke-kentälle.

Halukkaita löytyi kuutisenkymmentä, joista kisaorganisaatio valitsi kolme pelaajaa sekä caddien Iloselle.

– Meillä oli hauska ja hyvä ryhmä, jossa oli sopiva dynamikka, kehui lahtelainen ja ihan syystä, sillä joukkue voitti aamupäivän Pro Amin joukkuekilpailun.

Joukkueessa pelasivat Liv Lemström, 14, Leevi Virtanen, 13, sekä Santtu Salo,16, ja Ilosen kärryjä veti Lassi Järvinen, 11.

– Ensi vuonna pitää tulla puolustamaan voittoa samalla joukkueella.

Suomalaisen juniorigolfin nykytilaan Ilonen ei ole ehtinyt päätyöltään juuri perehtyä, mutta hän korostaa, että pallo on seuroilla ja seuroissa junnuvetäjillä.

– Nuoria ei voi vain seisottaa rangella, vaan treenien pitää olla mielenkiintoisia ja se vaatii vetäjiltä mielikuvitusta.

ET-kisalle tarvittaisiin kaasunpainaja

Mikko Ilonen ei itse osallistu torstaina alkavaan Euroopan haastajakiertueen kilpailuun, koska hänen työpaikkansa on pääkiertueella.

– Kilpailen seuraavan kerran vasta syyskuun alussa Sveitsissä. Nyt olen ollut toista viikkoa vapaalla ja aloitan harjoittelun ensi viikolla.

Hän jättää väliin ensi viikolla Ruotsissa pelattavan Nordean Mastersin, jonka on voittanut kahdesti, koska se ei tällä kertaa "osunut" ohjelmaan. Yksi merkittävä syy on se, että Ilosten Eino-poika aloittaa maanantaina koulun.

– Haluan olla paikalla, enkä kysellä videopuheluilla ekaluokkalaiselta, miten koulupäivät ovat sujuneet, hän perusteli.

Kyllähän tuo kierros ruokkii itseluottamusta. Golfammattilainen Oliver Lindell

Ilonen on ollut taustamentorina kolmatta kertaa Vierumäellä pelattavassa CT-kisassa. Hän ei näen esteitä, , että Vierumäellä pelattaisiin vielä myös Euroopan Touria.

– Se vaatisi, että joku iso taho tulisi mukaan ja painaisi kaasua. On hyvin haastavaa kerätä joka suunnalta pienempiä summia.

Vierumäen kilpailun kokonaispalkintopotti on 180 000 euroa, kun se esimerkiksi Nordea Mastersissa on 1,5 miljoonaa euroa.

– Kentällä pitäisi kasvattaa raffeja (väylien reuna-alueet), koska nyt tämä on sellainen 25 alle parin kenttä, arvioi Ilonen, joka itse teki keskiviikkona kuusi birdietä.

Oliver Lindell pelasi pari viikkoa sitten kotikentällään Virvikissä 61 lyönnin kierroksen, mutta pisti Vierumäellä vielä paremmaksi. Kuva: Aku Isotalo

Lindellillä ei yhtään huonoa lyöntiä

Oliver Lindell antoi Pro Amissa katetta Ilosen arviolle, sillä porvoolainen kiersi kentän 59 lyönnillä (-13), joka on tiettävästi kovin Suomessa koskaan takimmaisilta lyöntipaikoilta pelattu kierrostulos. Lindell teki 11 birdietä ja yhden eaglen sekä kuusi paria.

– Samanlainen kierros ei välttämättä onnistu enää ikinä. Ja vaikka liput tulevat kisassa olemaan viheriöillä paljon vaikeammissa paikoissa, niin kyllähän tuo ruokkii itseluottamusta. Paljon parempi lähteä kisaan nyt kuin jos alla olisi vaikka 80 lyönnin kierros.

Lindellin alkukausi on sujunut alavireisesti, eikä hän omien sanojensa mukaan ole saanut mitään aikaiseksi.

– Hyvät lyönnit kyllä riittävät, mutta huonoja on tullut aivan liikaa. Tänään ei onneksi tullut yhtään huonoa. Kyllä minä lähden voittamaan tätä kisaa, hän paljasti.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi