Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Golf

"Järkyttävän iso määrä pelaajia" – Kortteliliigan ensimmäiseen golftapahtumaan osanottajaryntäys

Kortteliliigan mestaruuskilpailuun Takkulan Kisälli-kentälle odotettiin 20–30 pelaajaa, mutta ilmoittautumisia tulikin satakunta. Suuren suosion takia 18-reikäiseksi suunniteltu kilpailu joudutaan typistämään yhteen yhdeksän reiän kierrokseen.

Mölkky-miehenä tunnetun toiminnanjohtaja Jake Ropposen mielestä golf sopii monestakin syystä Kortteliliigan lajivalikoimaan. Kuva: Vesa Tapiola

Lahden Kortteliliigan lajikirjo kasvaa sunnuntaina, kun Lahden Golfin Kisälli-kentällä Takkulassa pelataan ensimmäistä kertaa Kortteliliigan golfmestaruudesta. Tilausta golfille on liigayhteisössä ollut, sillä heti ensimmäiseen tapahtumaan on ilmoittautunut satakunta kilpailijaa.

– Itse odotin, että ensimmäisellä kerralla osanottajia tulisi 20–30. Satakunta kilpailijaa on täydellinen yllätys, kertoo Lahden Golfin toimitusjohtaja Tommi Nikunen.

Yhtä yllättynyt suosiosta on myös Kortteliliigan toiminnanjohtaja Jake Ropponen.

– Järkyttävän iso määrä pelaajia.

Osallistumiskynnys matalalla

Kilpailu oli tarkoitus pelata 18-reikäisenä, jolloin 9-reikäinen Kisälli-kenttä olisi kierretty kahteen kertaan. Suuri osanottajamäärä pakotti kuitenkin muuttamaan suunnitelmia ja kilpailu joudutaan typistämään yhdeksään reikään.

– Kisälli-kentän kapasiteetti ei yksinkertaisesti riitä. Kilpailun läpivienti olisi venynyt kohtuuttomasti ja pelaajille olisi ensimmäisen yhdeksän reiän jälkeen tullut aivan liian pitkä tauko ennen toista kierrosta, perustelee Nikunen.

Sekä Lahden Golfin että Kortteliliigan intresseissä on kilpailun järjestäminen juuri Kisälli-kentällä, koska osallistumiskynnys halutaan pitää matalalle. Mukaan pääsee kokeneempien pelaajien lisäksi aloittelijoita sekä jopa sellaisia, jotka eivät koskaan aikaisemmin ole pelanneet golfia.

Meidän pointtina on saada uusia harrastajia lajin pariin. Toimitusjohtaja Tommi Nikunen

Nyt golfseuroihin kuulumattomia osanottajia on joka kymmenes ilmoittautuneista.

Sunnuntain pelimuotona on tasoituksellinen lyöntipeli niille, joiden tasoitus 0–18 sekä tasoituksellinen pistebogey pelaajille, joiden tasoitus on 18,1–54.

Pistebogeyn ideana on nopeuttaa pelaamista siten, että pallon voi nostaa taskuun, kun lyöntimäärä väylällä kasvaa niin suureksi, ettei pelaaja saa siltä enää pisteitä.

Kortteligolfin suosio yllätti täydellisesti Lahden Golfin toimitusjohtajan Tommi Nikusen, joka oli pakotettu typistämään 18-reikäiseksi suunniteltu kilpailu yhdeksään reikään. Kuva: Katja Luoma

Joukkueita peräti 24

Kortteliliigan hengen mukaisesti avaustapahtumassa on myös joukkuekilpailu, jossa on mukana peräti 24 joukkuetta.

– Joukkue on kortteliliigalaisille tärkein elementti ja juoni piilee juuri siinä, että yritetään pärjätä joukkueena, sanoo Ropponen.

Joukkueissa voi olla yhdestä kuuteen jäsentä, joista kolmen parhaan pistebogey-tulos huomioidaan jokaiselta reiältä.

Avaustapahtuma ei jää ainoaksi

Viime talvena syntynyt yhteistyökuvio saa vasta tulikasteensa, mutta molemmat osapuolet ovat jokseenkin varmoja, että sunnuntain mestaruuskilpailu ei jää ainoaksi.

– Uskoisin, että kysyntää riittää, mutta missä muodossa, siitä ei ole vielä puhuttu sen enempää. Yksi vaihtoehto voisi olla muista lajeista tuttu sarjasysteemi, jossa on tason mukaan esimerkiksi baari-, harraste- ja kilpasarja. Meidän pointtina on saada uusia harrastajia lajin pariin ja olemme avoimina ideoille. Ideointi jää Kortteliliigan tehtäväksi, sanoo Nikunen.

Joukkue on kortteliliigalaisille tärkein elementti. Toiminnanjohtaja Jake Ropponen

Ropponen arvelee, että pelaajat tulevat jopa vaatimaan jatkoa.

– Jollain aikajänteellä voisi ajatella sarjaa, mutta jää nähtäväksi onko sen aika vielä ensi vuonna. Ainakin alkeiskursseja on tarkoitus jatkaa ensi keväänä.

Tänä keväänä kortteliliigalaisille räätälöidylle kurssille osallistui toistakymmentä lajin kokeilijaa.

– Golf sopii siinä mielessä hyvin Kortteliliigan toimintaan, että siinä on ymmärtääkseni hyvin toimiva tasoitusjärjestelmä, minkä ansiosta hyvät ja huonot pelaajat mahtuvat samaan porukkaan. Se on juuri tyypillistä kortteliliigatoimintaa, korostaa Ropponen.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi