Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Golf

Emilia Torvinen juhli hopeaa ja Nicolas Jenkins pronssia nuorten SM-reikäpelissä

Lahden Golfin Torvinen on pelannut koko kauden tasaisen varmasti, mutta Kanavagolfin Jenkinsille onnistuminen oli ensimmäinen koko kesänä: "Pronssi on henkisesti todella tärkeä."

Caddie Netta Ramponen tutki yhdessä Emilia Torvisen kanssa Mestari-kentän kahdeksannen viheriön kallistuksia. Kuva: Katja Luoma

Lahden Golfin Emilia Torvinen saavutti perjantaina jo kesän toisen SM-hopeamitalinsa, kun 18-vuotiaiden tyttöjen golfin lyöntipelin mitali sai kaverin reikäpelistä.

Lahden Golfin Mestari-kentällä Takkulassa pelatuissa 16–21-vuotiaiden reikäpelin SM-kisoissa Torvinen eteni vakuuttavasti finaaliin, jossa joutui kuitenkin tunnustamaan koko kierroksen ajan vähän niskan päällä olleen Sarfvikin Erika Danielssonin paremmakseen 16. reiän jälkeen.

– Olen hopeaankin todella tyytyväinen, Torvinen korosti.

Vielä tyytyväisempi oli 21-vuotiaiden poikien SM-pronssia napannut Kanavagolfin Nicolas Jenkins, jonka kesä on ollut yhtä vuoristorataa.

– Tämä on ollut suurten vaikeuksien kausi ja nyt tuli ensimmäinen onnistuminen. Olen helpottunut, sillä pronssi on henkisesti todella tärkeä, tuumi Jenkins, jolle mitali oli myös ensimmäinen SM-tasolla. Kahdesti aiemmin hän on ollut SM-nelonen.

Lähipeli pelasti paljon

Emilia Torvinen pelasi SM-kisoissa tasaisen varmasti keskiviikon karsinnasta torstain puolivälierien kautta finaalipäivälle. Takkulassa kokeiltiin aiemman yhden kierroksen lyöntipelikarsinnan sijaan uutta systeemiä, jossa neljän pelaajan ryhmästä jokainen pelaa kuusi reikää ryhmän muita pelaajia vastaan.

– Minusta se oli hyvä systeemi. Itse voitin kaksi kolmesta ottelusta ja siitä oli hyvä jatkaa, totesi lahtelainen.

Perjantain toisella 18 reiän kierroksella Danielssonille kärsitty tappio ei Torvista harmittanut.

En muista pelanneeni Suomessa näin kuumassa säässä. Hopeamitalisti Emilia Torvinen

– Vastustaja pelasi tasaista, hyvää ja virheetöntä peliä. Itselle tuli virheitä ja pelastin tuloksen hyvällä lähipelillä, hän kertasi.

Jo pääsy finaaliin oli Torviselle tärkeä steppi, ja myös kovan työn takana, sillä aamupäivän välierävoitto Aura Golfin Elina Saksasta ratkesi vasta viimeisellä väylällä.

– Kaksi vuotta sitten pelasimme SM-kullasta ja silloin Elina vei kamppailun, hän perusteli välierän pientä lisäpanosta.

Kisapäivien yli 30 asteen lämpötila ei hopeamitalistia häirinnyt, ei edes perjantaina, vaikka pelattavaa kertyi 34 reikää.

– En muista pelanneeni Suomessa näin kuumassa säässä, mutta onneksi Ramposen Netta oli minulla caddiena, kiitteli Emilia Torvinen.

Seuraavaksi LG:n junnut lähtevät kamppailemaan mitaleista viikon päästä pelattaviin joukkue-SM-kisoihin.

Nicolas Jenkinsin peli ailahteli finaalipäivänä, mutta "reikäpeli kestää onneksi virheet". Kuva: Katja Luoma

Reikäpeli kestää virheetkin

Nicolas Jenkins arveli pelanneensa kahtena ensimmäisenä päivänä parasta golfiaan, mutta perjantaina peli heilahteli laidasta laitaan ja hän kärsikin aamupäivän välierässään selvän 4/6-tappion.

– Hyvää lyöntiä seurasi huono lyönti ja sama jatkui toisessakin pelissä. Reikäpeli kestää onneksi virheet, kun niitä ei tarvitse seuraavalla väylällä enää miettiä. Siksi pelimuoto sopii minulle, naurahti Jenkins, joka kilpailee seuraavaksi Suomen avoimissa amatöörimestaruuskisoissa, Erkko Throphyssa, Helsingin Talissa.

Suomen mestarit

Nuorten reikäpelin Suomen mestarit:

T16 Ada Huhtala Viipurin Golf, T18 Erika Danielsson Sarfvik Golfklubi, T21 Tia Teiniketo Hill Side Golf Club, P16 Matias Rantala Tuusulan Golfklubi, P18 Eetu Taivainen Karelia Golf, P21 Sami Santala Hyvinkään Golf.

Puolet finaaleista ratkesivat vasta 18 reiän täyden kierroksen jälkeisillä jatkorei'illä.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi