Katso tästä Päijät-Hämeen Vuoden urheilija ja muut Urheilugaalassa palkitut

Arvi Savolainen Martti Kainulainen

Esa Rauhanlaakso

Päijät-Hämeen Urheilugaala järjestettiin lauantaina Heinolassa Vierumäellä. Gaalassa palkittiin Päijät-Hämeen Liikunnan ja Urheilun jäsenseurojen urheilijoita ja seuroja.

Vuoden urheilija, Arvi Savolainen

Lahden Ahkeran painija voitti syksyllä historiallinen kreikkalais-roomalaisen painin alle 20-vuotiaiden maailmamestaruuden sarjassa 97 kg. Hän sijoittui aiemmin samana vuonna myös ikäluokassaan EM-pronssille samassa sarjassa. Savolainen on voittanut seitsemän junioreiden arvokisamitalia.

Sauli Pietikäinen harjoittelee Teppo Karhun valvonnassa. Mirja Hussain

Vuoden valmentaja, Teppo Karhu

TWD-Länkenin 56-vuotias pyöräilyvalmentaja on valmentanut kymmeniä 9–50-vuotiaita pyöräilijöitä 1980-luvun puolivälistä lähtien. Hänen valmennettavansa Jaakko Hänninen polki yllättäen 23-vuotiaiden MM-pronssia syksyllä 2018. Moni Karhun valmennettava on edennyt TWD-Länkenin kautta eurooppalaisiin pyöräilytalleihin.

Lilli Vehmas Katja Luoma

Vuoden vammaisurheilija, Lilli Vehmas

Kärköläläinen ratsastaja valittiin vuonna 2017 Suomen pararatsastajien maajoukkueeseen. Pararatsastusmenestysten lisäksi on voittanut myös SM-hopeaa kuulantyönnössä parayleisurheilussa vuonna 2018. Asenne harjoitteluun ja elämään pahan loukkaantumisen ja vammautumisen jälkeen kelpaa esimerkiksi kenelle tahansa.

Pinja Kotinurmi Mirja Hussain

Vuoden lupaava tyttöurheilija, Pinja Kotinurmi

Lahden Ahkeran lupaava kestävyysjuoksija edusti Suomea nuorten olympialaisissa Argentiinassa ja alle 17-vuotiaiden EM-kisoissa 2000 metrin esteissä. Kotimaassa saavutti neljä SM-mitalia, joiden joukossa kaksi viestimestaruutta.

Eemil Porvari Ari Viuhko

Vuoden lupaava poikaurheilija, Eemil Porvari

Hartolan Voiman 15-vuotias yleisurheilija on monipuolinen ja lahjakas yleisurheilija. Hän voitti muun muassa 15-vuotiaiden poikien 5-ottelun Suomen mestaruuden ja maaliskuussa hän heitti maailman kaikkien aikojen parhaan 15-vuotiaiden keihästuloksen hallikilpailussa. Tulos 71,23 oli 4,51 metriä pidempi kuin aiempi pisin heitto hallissa.

Lahti-Hollola Jukola Elena Liseytseva

Vuoden liikunta- ja urheiluteko, Jukolan viesti 2018 järjestäjät HU-46 ja LS-37

Suunnistuksen Yksi Suomen suurimmista vuosittaisista urheilutapahtumista järjestettiin kesällä 2018 Hollolan Hälvälässä. Kahden seuran yhteistyönä järjestämä suunnistuksen suurtapahtuma keräsi rasteille noin 20 000 osallistujaa.

Elämänura, Berit Kaijomaa

Merkittävän uran taitoluistelun parissa luonut valmentaja, kouluttaja ja lajin kehittäjä. Valmensi Susanna Pöykiön EM-hopeamitalistiksi vuonna 2005 ja Torinon olympialaisiin vuonna 2006.

Salpis Mirja Hussain

Vuoden urheiluseura, Salpis, Hollola

Vuonna 1969 perustettu Salpis on hollolainen lentopalloilun erikoisseura, joka on pitkäjänteisesti lähes yksinään pitänyt yllä lentopallon lajiosaamista ja harrastusmahdollisuuksia Lahden alueella. Seura on kasvattanut useita kovan tason pelaajia ylimmälle sarjatasolle ja ammattilaisiksi.

Erikoispalkinnot,

Tapio Lattu, Lahden Ahkeran painivalmentaja ja Arvi Savolaisen valmentaja, joka tekee tinkimätöntä työtä.

Jaakko Hänninen, TWD-Länkenin maantiepyöräilijä saavutti Innsbruckin MM-kilpailuissa 2018 pronssia alle 23-vuotiaiden maantieajossa.

Jyrängön koulu, Heinola, pitkään tehnyt työtä koulupäivän aktiivisuuden ja liikunnallisuuden lisäämiseksi. Voitti kansainvälisen #beactive-kisan.

Antero ”Napu” Verto, uurheilun ”moniottelija” on ollut muun muassa urheilumanageri, kestävyys- ja kilpaurheilija sekä seuratoimija useassa eri lajissa.

Liikuntapaikkarakentaminen, vuonna 2018 oli liikuntapaikkarakentamiseen ja olosuhteisiin liittyviä hankkeita, jotka kaikki ovat olleet yritteliäisyyden esimerkkejä: Nikke Areena, Orimattila. Salibandyhalli, BMX- halli, jalkapallohalli. YMCA Training Center, Heinola. Vuolenkosken liikuntahalli, Iitti.

Yhteistyöpalkinnot

Vuoden Tähtiseurapalkinto, Lahden Karate

Liikkuva koulu Kalliolan koulu, Hollola

Jokeri-palkinto, Janne Ahonen, Lahden Hiihtoseura. Veikkauksen ja Olympiakomitean palkinto, johon kuuluvan 500 euron lahjoitussumma luovutetaan Ahosen nimeämään kohteeseen.

Vuoden Akatemia -urheilija, Arvi Savolainen, Lahden Ahkera

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.