Murtunut nenä ja titaania silmäpohjaan – lahtelainen hyppääjälupaus toipui pahasta kaatumisesta MM-kisoihin, katso hurja Instagram-kuva

Julia Tervahartiala on toipunut kilpailukuntoon, eikä kasvoissakaan enää näy merkkejä kaatumisesta. Vesa Moilanen

Juha Hölttä

Nuorten MM-hiihdot olivat mennä Julia Tervahartialalta sivu suun, sillä 16-vuotias lahtelainen hyppääjälupaus kaatui joulun alla pahasti Lahden HS100-mäessä. Samassa hyppyrissä, jossa tällä viikolla kilpaillaan MM-mitaleista.

Kyse oli Tervahartialan talvikauden ensimmäisestä hypystä kotimäessä, joka heittää hyppääjät normaalia korkeammalle.

– Olin hypännyt talvella vain semmoisista matalalentoisista mäistä. Hyppy lähti hyvin ja olin menossa pitkälle. Ilmalennon aikana sähkähdin ja menin vähän paniikkiin, että mitä pitää tehdä. Löysäsin nilkat ja suksi haukkasi, hän kertasi keskiviikkona hurjannäköistä kaatumistaan.

Tervahartiala on toipunut onnettomuudesta hyvin, eikä ulkoisia merkkejä enää näy, vaikka juuri kasvot kärsivät alastulossa pahiten.

– Nenä ja silmäpohja murtuivat. Silmäpohjaan jouduttiin laittamaan noin kaksi viikkoa sitten titaaninen lasta, joku laatta tai semmoinen systeemi, kun se on niin paperinohut, ettei luudu itsestään. Siinä vaan leikattiin ihan pikkasen silmäkulmasta ja luomi käännettiin, hän naurahti.

"Riittää mihin riittää"

Kaatumisesta ei jäänyt mitään kammoa ja Pasi Ahosen valmentama Tervahartiala palasi mäkeen viime viikolla, juuri ennen kuin se suljettiin MM-kisojen takia.

– Ehkä hyppäämisessä oli vähän arkuutta, mutta siitä se sitten lähtee pikku hiljaa. Toivottavasti saan hyppyyn viimeisen niitin ja itseluottamuksen nyt virallisissa harjoituksissa.

Viikonloppuna hän haki hyppytuntumaa Kuopiossa.

– Nyt ei enää ole näistä kisoista oikeastaan mitään odotuksia. Tavoitteena on hypätä omalla tasolla ja se riittää sitten mihin riittää. Ei minulla ole hajuakaan mihin se riittää, hän nauroi.

– En mieti koko asiaa, sillä sitä rupeaisi vaan jännittämään ja tulisi odotuksia ja paineita.

Toisissa nuorten MM-kisoissaan kilpaileva Tervahartiala arvelee, että kotimäestä voi olla hänelle vähän etua. Tärkeämpää on kuitenkin päästä kilpailemaan Lahdessa.

– Tosi kiva päästä hyppäämään kotikisoissa, kun en ennen ole päässyt näin isoissa kisoissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Basso jytisi ja valot välkkyivät Lahden Riihelässä, kun Kimmo Huovila laittoi kaiken peliin valtakunnallisessa Parvekedarude-tempauksessa
 2. Naapurit paljastivat huumeviljelmän – lahtelaismies kasvatti kannabista asunnossaan
 3. Lappu luukulla ja ovet säpissä – katso kuvat koronaviruksen hiljentämästä Lahden keskustasta
 4. Milja Kungaksen Esalainen: "Äiti, en halua värittää yksin" – etätyökouluhoitopaikkakoti neljävuotiaan näkövinkkelistä
 5. Pääkirjoitus: Korona ei kaada kevään sotaharjoituksia
 6. 3.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Neljä uutta tartuntaa todettu, tartuntoja nyt yhteensä 41
 7. Pelicans-pomo myöntää palkkojen myöhästymisen, mutta kiistää osan Ylen tiedoista: "Tällaista emme ole viestittäneet"
 8. Padasjokelaissyntyinen journalisti Paula Vilén seuraa Atlantin takana kaikkien aikojen katastrofia – koronavirustartunta tappaa amerikkalaisia enemmän kuin Vietnamin sota
 9. Saksalaisyritys Layher sijoittaa toimintojaan Hollolaan – työllistää syksyllä noin 10 henkilöä
 10. Isä Jonas luotsasi Lahden ortodoksiseurakunnan pois kriisistä – kohta koko seurakunta lakkaa olemasta
 11. Mediatalo Keskisuomalainen lomauttaa koronaviruksen takia – johto leikkaa palkkojaan
 12. Espanjassa arki koronaviruskriisissä on yhä tiukempaa, kertoo Torreviejassa talvea viettävä lahtelainen Annika Ardin
 13. Oppositio kritisoi hallitusta turhasta kiireestä asioissa, jotka eivät liity koronakriisiin – "Nyt on riskinä se, että tavalliset lakiesitykset eivät tule käsitellyksi asianmukaisesti"
 14. Nastolassakin myyntinäyttelyä pitäneet taidekauppiaat tuomittiin petoksista ja väärennyksistä – oikeus tuomitsi "aidot picassot" menetettäviksi valtiolle
 15. Kärkölän kunta aloitti ruokatarjoilun etäkoululaisille

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.