Aleksi Parttimaa tyytyväinen valmentajaansa ja haaveilee olympialaisista - "Mustilta saa valmennusta jokaisella osa-alueella"

Aleksi Parttimaa muutti pari vuotta sitten Paimiosta Lahteen ja nauttii nyt täyspäiväisen urheilijan elämästä Sami Jauhojärven valmennuksessa. Sami Lettojärvi

Aino Kattilakoski

Hiihdon asiantuntijatehtävien lisäksi Sami Jauhojärvi on ammattilaisuransa jälkeen siirtynyt myös valmentajan tehtäviin.

Hollolassa asuvan Jauhojärven valmennuksessa on viime keväästä saakka ollut 23-vuotiaiden miesten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa keskiviikkona parhaana suomalaisena sijalle 14. hiihtänyt Aleksi Parttimaa.

– Viime keväänä kävimme "Mustin" kanssa neuvotteluja ja hän innostui, Parttimaa kertoi.

Aleksi Parttimaa hiihti uransa parhaan nuorten arvokisasuorituksen kotiladuilla, sillä hän on asunut kaksi vuotta Lahdessa.

– Tyttöystävä aloitti täällä sairaanhoitajan opinnot, joten muutin perässä. Viime vuosi meni armeijassa, mutta nyt on ensimmäinen vuosi, jonka olen kokonaan saanut viettää täysipäiväisenä urheilijana Lahdessa ja treenannut Mustin perässä.

Parttimaa on tyytyväinen valmennukseensa.

– Hyvin on toiminut. Harjoitteluuni tuli vähän muutoksia, mutta Jauhojärveltä on saanut joka osa-alueelle valmennusta. Niin ravintoon, lihashuoltoon kuin harjoitteluunkin sekä siihen, miten urheilijan pitää toimia joka tilanteessa. Musti on säännöllisesti mukana treeneissä, esimerkiksi kesällä ja syksyllä noin kerran viikossa.

Keskiviikon hiihtoa Parttimaa kuvaili uransa parhaaksi tietämättä sijoitustaan. Aiemmin miehen paras nuorten arvokisatulos on perinteisen 10 kilometrin kilpailun kymmenes sija Romaniasta parin vuoden takaa.

Parttimaa tietää, että vaikka matkaa huipulle on vielä, hänellä on hyvin aikaa.

– Seuraavat olympialaiset ovat tavoitteena. Sinne asti aion harjoitella ja kilpailla ja katsoa, riittääkö vauhtini kisoihin asti, Parttimaa päätti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vili Uuskallion näkökulma: Yhtymän johto onnistui, mutta sitten Lahti veti maton alta
 2. Lahden keskustaan avataan kokkeja myöten venäläinen ravintola
 3. Ihmismassa täytti Lahden markkinat, turvavälit unohtuivat vilskeessä
 4. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 5. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 6. United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"
 7. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 8. Maastojuoksu-cup sai hymyn huulille ja pururadan tömisemään Lahden urheilukeskuksessa – Lari Lehtonen näytti pienemmille esimerkkiä
 9. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 10. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 11. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 12. Lukijalta: Kouluilta vaaditut miljoonasäästöt ovat mahdottomuus
 13. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 14. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 15. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.