Mitä Ranskan mieshiihdossa on tapahtumassa? Kymmenen parhaan joukossa kolme ranskalaista, nolla suomalaista

23-vuotiaiden miesten 15 kilometrin kärkikolmikko: Jules Lapierre (keskellä), Michal Novak (vas.) ja Ivan Yakimushin (oik.) Jussi Nukari

Aino Kattilakoski

Suomalaiset loistivat poissaolollaan alle 23-vuotiaiden miesten 15 kilometrin vapaan kilpailun kymppisakissa Lahden MM-hiihdoissa. Sen sijaan kymmen parhaan joukkoon mahtui peräti kolme ranskalaishiihtäjää, jotka olivat voittaja Jules Lapierren lisäksi viidenneksi sijoittunut Tom Mancini sekä Arnaud Chautemps, joka oli 7:s.

MM-kulta oli Lapierrelle ensimmäinen, mutta hän on aiemmin voittanut yhden henkilökohtaisen MM-hopean 30 kilometrin yhdistelmähiihdosta Gomsista ja kolme MM-viestimitalia vuosilta 2014-2016.

Keskiviikon 15 kilometrin miesten kilpailun voittajan lisäksi myös tiistain alle 20-vuotiaiden miesten 10 kilometrin kilpailun voittaja löytyi Ranskasta. Jules Chappaz voitti Venäjän Alexander Terentevin 21 sekunnilla. Samassa kisassa kaikki muutkin ranskalaismiehet mahtuivat 20 parhaan joukkoon sijoille 13., 14. ja 17. Suomalaisista kahdenkymmenen parhaan joukkoon mahtuivat seitsemänneksi hiihtänyt Petteri Koivisto ja Miska Poikkimäki, joka oli 11:s.

Jules Lapierre nappasi Ranskalle jälleen miesten MM-kullan. Suomen miehet eivät ole hiihtäneet vielä ollenkaan mitaleille Lahden kotikisoissa. Jussi Nukari

Naistenkin puolella keskiviikon alle 23-vuotiaiden 10 kilometrin vapaan kilpailussa ranskalaisten kokonaispanos oli suomalaisnaisia parempi poislukien Eveliina Piipon hopeamitali. Ranskan Delphine Claudel oli kilpailun kuudes reilut 55 sekuntia voittajaa hitaampi. Kahdenkymmenen joukkoon mahtuivat lisäksi Coralie Bentz (14:s) ja Laura Chamiot Maitral (17:s). Suomalaisista Piipon jälkeen parhaiten suoriutui alle päivän varoitusajalla kilpailuun lähtenyt Rebecca Immonen, joka oli 29:s.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.