NBA:lla on kolme vaihtoehtoa: paras, huonoin ja kaikki siltä väliltä

Adam Silverin mukaan Kiinan toimiston työntekijät saivat NBA:n heräämään ajoissa siihen, että koronavirus on todellinen uhka. /AFP Getty Images/AFP / LEHTIKUVA

STT

Koripallon NBA on monien muiden huippupalloilusarjojen kanssa samassa tilanteessa. Pelitoiminta on keskeytetty koronaviruksen vuoksi, joillain pelaajilla on todettu tartuntoja, ja terveet harjoittelevat omatoimisesti kotioloissa.

Tilanne on vaikea seuroille, pelaajille ja hallihenkilökunnalla, mutta aiheuttaa pähkäiltävää myös NBA:n toimistolla. Sarjan komissaari Adam Silver kertoi TSN:lle , että hän pyörittelee lähes jatkuvasti talouslukuja ja ennusteita. Vielä ei ole tiedossa, kuinka pahat koronaviruksen vaikutukset lopulta ovat.

Silverin mukaan NBA joutuu ottamaan huomioon parhaan vaihtoehdon, huonoimman vaihtoehdon ja kaiken siltä väliltä.

– On vielä liian aikaista kertoa siitä, millainen taloudellinen vaikutus tulee olemaan. Olemme analysoineet päivittäin ja jopa tunneittain erilaisia skenaarioita ja jatkamme taloudellisten vaikutusten seuraamista. Kuva ei ole kaunis millään alalla, ja me olemme samassa veneessä muiden alojen kanssa, Silver sanoi TSN:lle.

Kausi tulee venymään pitkälle

NBA on ollut pysähdyksissä yli viikon. Alkuperäisen aikataulun mukaan runkosarjan piti päättyä 15. huhtikuuta, mutta nyt kauden ratkaisut ovat venymässä pitkälle kevääseen ja kesään. Sekin on vaarana, ettei kautta pystytä pelaamaan loppuun asti.

– Tutkimme kaikkia vaihtoehtoja jatkaa kautta, jos ja kun se on turvallista. Mitään vaihtoehtoa ei ole poistettu pöydältä, Silver puntaroi.

Ainakin kymmenen NBA-pelaajaa ja muutamia seurojen taustahenkilöitä on sairastunut koronavirukseen. Torstaina julki tuli seitsemän tartuntaa eikä komissaari Silver oleta lukujen jäävän näin pieniksi.

– Torstain tulokset eivät tulleet hirmuisena yllätyksenä, ja yritämme vain ottaa tulevat päivät vastaan sellaisina kuin ne tulevat, Silver sanoi.

Koronavirus sai alkunsa Kiinasta, mikä on tärkeä markkina-alue NBA:lle. Sarjalla on Kiinassa oma toimisto ja siellä noin 200 työntekijää.

Silverin mukaan Kiinan toimiston työntekijät saivat NBA:n heräämään ajoissa siihen, että koronavirus on todellinen uhka. Valppaana ollut NBA päätti laittaa sarjan tauolle ennen kuin Yhdysvaltojen viranomaiset pakottivat sarjan toimenpiteisiin.

– Olemme oppineet paljon Kiinan toimistoltamme, Silver kiitteli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lunta saatiin Lahdessa talteen ennätysmäärä – ensi syksyksi ei ainakaan vielä luvata pidempää ensilumenlatua
 2. Aniharvalta täystuki oppositiolle – "Tämä on vähän epäreilua"
 3. Pääkirjoitus: Marinin osoittama kriisijohtajuus lihottaa SDP:tä
 4. Millamari Uotilan Esalainen: Eristys koettelee nyt kaikkia, mutta toisia vielä kovemmin – mielenterveyden kanssa kamppaileva ei saa jäädä yksin
 5. Yksinyrittäjille tukea jaossa Lahdessa ensi vaiheessa noin 1,9 miljoonaa euroa
 6. Lahden moottoritiellä jonoa rajatarkastuspisteelle – autoilijoita jouduttu käännyttämään aiempaa enemmän
 7. Päijät-Hämeen keskussairaalassa 32 työntekijää asetettu karanteeniin - potilaissakin altistuneita
 8. Miten selviät, kun tulot romahtavat? Kerro kokemuksistasi ja jaa vinkkisi
 9. Heinolalaisfirma voitti sitkeän patenttiriidan – asian käsittely kesti yli kymmenen vuotta
 10. Pehmonallejen varastamisesta Lahdessa ja kovien huumeitten hallussapidosta yli vuosi linnaa
 11. Lahtelaiseen Koivistoisen Mansikkapaikkaan tulvii työhakemuksia – yritys rekrytoi tälle kaudelle ensisijaisesti kotimaista työvoimaa, mutta monilla marjatiloilla jännitetään, kuinka sadon käy
 12. Henkirikos Kärkölässä, nainen vangittiin toisen taposta epäiltynä
 13. Päivähoitoyrittäjät tivaavat Lahden kaupungilta tarkkoja syitä toiminnan keskeyttämiselle – "Olen kysynyt, jopa anellut"
 14. Nämä päijäthämäläiset ravintolat tarjoavat nyt ruokaa kotiin tai noudettavaksi, katso päivittyvä lista
 15. Halton, Merivaara ja Hermetel valmiina kumppaninsa kanssa tehohoitotilojen tuotantoon koronapotilaille – tilapäisiä tiloja voisi tarvittaessa rakentaa esimerkiksi messu- ja urheiluhalleihin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.