Hiihdon MM-kulta jälleen Ranskaan - Jauhojärven valmennettava paras suomalaismies

Verneri Suhonen haluaa menestyä Imatran SM-kisoissa. Sami Lettojärvi

Aino Kattilakoski

Suomalaismiehet eivät yltäneet kymmenen parhaan joukkoon nuorten MM-hiihtojen alle 23-vuotiaiden 15 kilometrin vapaan kilpailussa keskiviikkona.

Sami Jauhojärven valmentama Aleksi Parttimaa oli parhaimpana suomalaisena 14:s. Lahdessa kaksi vuotta asunut Parttimaa oli tyytyväinen suoritukseensa tutuilla laduilla.

– Tasainen hiihto. Minulla on aiemmin ollut ongelmana se, etten ole lähtenyt tarpeeksi kovaa liikkeelle. Nyt alusta alkaen kisa lähti hyvin käyntiin ja jaksoin hiihtää koko kisan hyvin. Myös suksi toimi myös loistavasti, siitä ei ainakaan tänään jäänyt kiinni, Parttimaa kuvaili suoritustaan.

Aleksi Parttimaa on asunut kaksi vuotta Lahdessa. Sami Lettojärvi

Kilpailun voitti Ranskan Jules Lapierre ajalla 34.02,8. MM-kulta oli Ranskalle jo toinen perättäinen miesten sarjasta, sillä tiistaina Jules Chappaz voitti 20-vuotiaiden miesten 10 kilometrin kilpailun.

MM-hopealle hiihti tshekkiläinen Michal Novak 29,8 sekuntia Lapierrelle hävinneenä. Pronssia otti Venäjän Ivan Yakimushkin ainoastaan kaksi kymmenystä Novakia hitaampana.

Markus Vuorela oli 21:s. Sami Lettojärvi

Suhosen mieli alkaa kirkastua

Muista suomalaisista Markus Vuorela oli 21:s, Juuso Tossavainen 27:s ja Verneri Suhonen 28:s.

– Aika rankka reissu oli, tosi kova keli tälle latuprofiilille, ei minulle kaikkein otollisin. Sain itsestäni kuitenkin kaiken irti ja lopun hiihdin niin kovaa kuin jaksoin, lahtelainen Suhonen sanoi suorituksen jälkeen.

Suhonen latasi paljon odotuksia, jopa mitalitoiveita maanantain sprinttiin, mutta mies jäi niukasti ulos välieristä. Pettymystä ennen keskiviikon kilpailua hän purki mököttämällä.

– Oman pään sisällä prosessi pitää käydä läpi. Hetken kun mököttää, on kiva mennä taas touhuamaan joukkuekavereiden kanssa. Kävin sprintin jälkeen tunnin verran hiihtelemässä Salppurin metsissä, kyllä se suurin ärsytys alkaa hiljalleen laantua.

Suhosen MM-kisaurakka on nyt ohi ja mies aikoo kääntää katseensa kohti Imatran SM-kisoja ja Lahden maailmancupin kisoja.

– Imatralla on vapaan sprintti, siellä on todella tärkeä onnistua. Myös Lahden maailmancupissa haluan hiihtää todella kovaa tai ainakin laittaa kaikki kauden kortit pöytään niissä kisoissa, aikuisten sprintin MM-kisapaikasta haaveileva Suhonen päätti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.