"Tämä oli maksimisuoritus tänään" - Miska Poikkimäki viides kolmenkympin tiukassa kisassa, MM-kulta Italiaan

Miska Poikkimäki hiihti viidenneksi. Vesa Moilanen

Aino Kattilakoski

Suomalaisten kova taistelu riitti kolmeen sijaan 15 parhaan joukossa alle 20-vuotiaiden miesten 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa.

Miska Poikkimäki oli parhaana viides, Petteri Koivisto 12:s ja Arsi Ruuskanen 15:s.

Pitkän matkan sankariksi ylsi lopulta Italian Luca Del Fabbro. Miesten kilpailu oli naisten vastaavaa huomattavasti tasaisempi ja tiukempi loppuun saakka. Voitosta taisteli maalisuoralla neljä miestä. Del Fabbron voittoajaksi kirjattiin 1.15.16,7.

Hopeaa otti Norjan Haavard Moseby ja pronssille hiihti Sveitsin Cyril Faehndrich. Neljänneksi voittokamppailussa jäi Yhdysvaltojen Gus Schumacher seitsemän kymmenystä voittajasta jääneenä.

Koivisto ja varsinkin Poikkimäki olivat mukana voittokamppailussa viimeisille kilometreille saakka. Kärkinelikko karkasi pitkään suurena säilyneeltä pääryhmältä vasta viimeisessä intiaanikukkulan nousussa. Poikkimäki otti jopa johdon hetkeksi viimeisessä pitkässä nousussa.

- Yritin laittaa lisää vauhtia ja mietin, onkohan äijillä kuinka paljon voimia. Hyvin tulivat silti mukana. Seuraavassa laskussa sain sellaisen latingin päälle, että "tänään voitetaan" ja päätin antaa kaiken itsestäni. Laskuun tuli pieni rako, sitten sain taas itseni ladattua tuntumaan uudelleen. Ei se nyt ihan riittänyt, mutta hyvä taistelu silti, Poikkimäki kertaa hetkiä viimeisiltä kilometreiltä.

Poikkimäki on suoritukseensa tyytyväinen.

- En osannut arvioida, mihin rahkeeni riittäisivät tässä kisassa. Ajattelin, että kymppisakkiin pääsy olisi hyvä. Tuntuu hyvältä, että puristin itseni viidenneksi.

- Tämä oli aika lailla maksimisuoritus tänään, sain itsestäni kaiken irti. Ainakin lähellä uran parasta hiihtoa tämä oli, Poikkimäki sanoi.

Petteri Koivisto harmittelee huonoja asemia viimeiselle 2,5 kilometrin pätkälle lähdettäessä.

- Mitalikamppailuun päästäkseen olisi aiemmin pitänyt saada nostettua sijoitusta. Sinänsä kisa tuntui ihan helpon oloiselta kolmekymppiseltä, ei krampannut ollenkaan ja hiihto tuli paljon paremmin loppuun asti. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa viestiin.

- Miska (Poikkimäki) oli alle kuuden sekunnin päässä mitalista, joten tiedän että itsellänikin mitaleille on mahdollista päästä, Koivisto sanoi.

Koivisto on onnistunut arvokisaurakassaan mukavasti. Mies oli 10 kilometrin vapaan kilpailussa seitsemäs.

- Ihan ok arvosanan antaisin itselleni. Ei erinomaista, mutta kunto on kuitenkin nousussa. Kropastani on silti otettu enemmänkin irti, Koivisto päätti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vili Uuskallion näkökulma: Yhtymän johto onnistui, mutta sitten Lahti veti maton alta
 2. Lahden keskustaan avataan kokkeja myöten venäläinen ravintola
 3. Ihmismassa täytti Lahden markkinat, turvavälit unohtuivat vilskeessä
 4. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 5. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 6. United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"
 7. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 8. Maastojuoksu-cup sai hymyn huulille ja pururadan tömisemään Lahden urheilukeskuksessa – Lari Lehtonen näytti pienemmille esimerkkiä
 9. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 10. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 11. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 12. Lukijalta: Kouluilta vaaditut miljoonasäästöt ovat mahdottomuus
 13. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 14. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 15. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.